Декоративни треви и житни растения за градината (60+ снимки с надписи): съвети за градинарите и ландшафтните дизайнери

Кустовидное растение ще красят градината

Създаването на красив пейзаж, в близост до дома-това не е лесна задача. Сред огромното количество от различни видове растения да изберете най-добрите сортове не е толкова просто. Вие трябва да знаете как да флиртуват, как да се съчетаят различни цветове и се предполага резултатът. Ако се подходи към този въпрос с особено внимание, а след това резултатът ще се чака дълго, и съзерцание на плодовете на своя труд ще донесе много щастливи мигове.

Ефектни съцветия създават неповторима композиция

Използването на ландшафта

Модата на естествената красота не е пощадена и озеленяване. Желанието да се провежда в градината на по-голямата част от времето си, опитвайки се да расте мрачна и екзотични растения, присъщо далеч не е всичко.

Въпреки това, за да имате красива градина, напомнящ на магическа поляна в гората, може би дори при минимални разходи на сили и време. Особено декоративни треви и житни растения не само са непретенциозни грижи – те са непретенциозни към почвата. Тези характеристики правят тези растения, може би най-привлекателна, оставяйки зад себе си всички конкуренти.

15

Един от най-често срещаните видове на прилагане е оформяне на цветни лехи. Квартал декоративни треви с цветя отдавна се използва за украса на градини и букети. Тази комбинация ви позволява пресъздаване на естествената среда на обитаване, което прави легло от по-разнообразна.

Съвет! Не по-малко впечатляващ е трева и зърно изглежда близо до водоеми. На живописно разположение на брега на езерото в умален вид, могат да красят всеки ъгъл, превръщайки страната в прекрасно място за почивка.

загрузка...

Тихо езерце страна атмосфера

За любителите на альпинария декоративни треви са идеалното решение. Ярък контраст на трева цвят на фона на камъни, изнесени в рамките на няколко нива – това е произведение на изкуството.

Съвет! Ако не искате да се ограничавате единствено идеални алпийски растения, може да се обърне внимание на рокарий.

Отличителна черта на декоративни растения е тяхната устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия. Правилното комбиниране на високи и ниски растения ще създадат великолепни композиции от няколко нива.

Изключителен дизайн на рокарий със собствените си ръце

Съвет! Декоративни треви и житни растения изглежда страхотно на всяко място: в близост до клумбой и на границата на оградата. Различен избор на растенията позволява да изберете най-добрия вариант в съответствие с климатичните условия и сложността на грижи.

Пътека към къщата е покрита от зърнени растения

Видове растения и зърнени храни

Билки, както и всички други растения, имат свои специфични особености, които трябва да прочетете, преди да пристъпите към засаждане. Те са едногодишни и многогодишни, обичащи и издръжливи, маломерен, висока и средна.

След запознаване с външния вид на растенията, трябва да се проучи цялото му страна, в селското стопанство е продуктивен. Освен това, тези функции са един вид препоръка, която позволява да се направи правилната композиция.

Съвет! Ниско растящите сортове са подходящи за оформяне на цветния килим легла или разкрасяване на границата. И на високите видове, които образуват живия плет, обаче, могат да се скрие от очите грозен ограда.

Подобрение на външните съоръжения в минималистичен стил

Помислете за най-популярните видове:

Растението снимка

Ковыль-това е ефектен многогодишно растение, което прилича на тънка сребърна нишка колышется на вятъра. Позната на много от нас като Степная трева, има много интересни сортове.

Ливадна синя – средна декоративни треви с ярък и запомнящ се външен вид. Тесни листа в нюанси на синьо образуват полусферический храст и незабавно да се обърне към себе си. Непретенциозно и харди растение, добре се разбира с иглолистни видове, лесно понасят зимата без подслон.

Molinia – възрастното растение изглежда просто невероятно на фона на залез слънце, красиво подсвеченные заходящим слънцето. Билка високо плътен храст с дребни цветове.

Растеж miscanthus се използва от почти всички пейзажни композиции. Особено впечатляващо изглежда растеж miscanthus sharetoday с пухкави съцветия. Висок, бял и сребрист цвят и лесна направи този вид на един от най-популярните.

Hairgrass дернистая-многогодишно растение, което расте добре на слънце или на сянка. Изглежда страхотно в композиции с цветя, не изисква специални грижи. Добре се чувства при ниски температури, затова започва да се покачва в началото на пролетта, доста издръжливи и ефектен.

15

Не по-малко интересна в ландшафтния дизайн gliceria разпространение на Бор, гривастый ечемик, просо и декоративно. Всяко растение има ярък външен вид и може да се украсят както легло в комбинация с различни цветове и от себе си.

Съвет! За неопитни градинари по-добре да започнете дизайна на сайта с най-непретенциозен едногодишни, които не изискват специални умения, знания и сложна грижа.

Творчески подход към декора на дома и градината

Съвети за форматиране

Основните правила за композиция на люспи, подобни на оформянето на цветни лехи. Всички заводи са разположени в непосредствена близост една от друга, трябва да имат едни и същи изисквания за разплод.

Важно! При сливането трябва да помисли, цвят, височина и residentsthe растения. Така, че цветята не обхващат един друг, по-висок клас трябва да бъдат монтирани по-ниско растящи видове.

15

Алея със житни растения-това е живописна композиция, която не изисква ярки декоративни елементи. Така че за бижута е по-добре да се използват камъни с различни форми и размери. На малка площ са най-подходящи ниско растящи растения, като високо в състояние да сенки на градината, оставяйки цветя без слънце.

Висок растеж miscanthus се препоръчва засадите живия плет, за да не се в близост до цветята на слънцето

В началния етап от работата по оформяне на лехи трябва да се извършва в началото на пролетта, периковой на почвата и почистване от плевели. Непретенциозен билките не се нуждаят от тор, така че след тренировка може да се премине към маркиране на почвата с помощта на пясък.

Внимание! Много сортове на декоративни растения се отличават с това, че бързо растат и пречат да расте други растения, така че тези сортове трябва да бъдат ограничени с помощта на вградени разделители.

Ландшафтен дизайн в модерен стил

Съвет! Ако планирате да украсят беседка, висока ограда или стена, декоративни треви могат да бъдат в съчетание с увивни растения. Това е идеалният бръшлян, див грозде или хмел.