Дизайн на кухня като трапезария-хол в частен дом

Собствен дом дава много възможности за дизайнерски решения, а къде е фантазия, тъй като не е в кухнята? Когато наличното пространство, можете да превърнете кухнята не е само място за готвене, но също и в трапезарията, където може да се съберат със семейството си, приятелите си и да прекара една приятна вечер. Ако мислим правилно оформление и дизайн на кухня като трапезария-хол в частен дом, това място ще се превърне в истински „сърцето“ на вашия дом!

Зониране

Комбинирана всекидневна и кухня-това не е само прерогатив на малки апартаменти-студиа. В доста голяма зала, която изглежда модерно, модерно и много удобно на практика. Каква уютна всекидневна с кухня?

Спестяване на пространство.

  • В една стая се концентрира върху три основни пространства. Най-вероятно, за тези цели е нужно да изберете най-голямата стая в къщата, но ще си заслужава.

Е ли за голямо семейство.

  • По време на готвенето на майка може да се грижи за децата, играющими в хола. По-големите деца, в същото време, могат да се хранят в трапезарията, и глава на семейството, например, да се отпуснете разполагат с телевизор. Всеки е зает със своята работа, и цялото семейство заедно.

Идеално по време на прием.

  • Домакините могат да приготвят ястия, за да служи, и да общуват с приятели. Кухня-всекидневна с избраната трапезария изглежда

стилна и модерна.

загрузка...

По този начин, трябва да се разбере, че самият факт е липсата на стени, например, между всекидневна и кухня – запад явление. Там обикновено не е прието да се готви много ястия, като супи, пловы и т.н., Съответно, всичко, което става в кухнята, ще бъдат видими гостите. Освен това, кухня изисква поддържане на идеална цел.

Преди да аранжирате мебели и обмислят дизайн, трябва да е ясно зонируют пространство. Зониране визуално отделени една зона от друг.

Такова разделение не означава, че трябва да инсталирате преграда. Напротив, по-често да се разделят на стаята може да бъде без никакви допълнителни стени.

Така, за да подчертае в една стая, кухня, трапезария и всекидневна, можете да се обърнете, екрани, тапицерия на тавана, стените и завършва на пода.

Екрани са добри за много големи помещения. Екрана е достатъчно голям раздел, в който обикновено се поставя система за съхранение. Така тази малка „стената“ ще носи повече полезен товар.

Зонирането се извършва чрез натискане на различни места на тавана – много по-интересно. Номер остава единна, тя все още има повече въздух и светлина. Над работна зона в кухнята, например, на тавана обикновено се прави по-долу. Тя може да бъде полукръгла или квадратна версия. Този таван е изпускателната система и допълнителни точки на осветление. Между трапезарията и хола може да бъде просто лъч, който ще създаде невидима граница.

Различни стени покритие и спомага за отделяне на част от стаите. Това е и функционално – например, трапезария и хол изглеждат добре тапети или просто на стената тапицерия, но в кухнята е напълно подходящи пластмасови панели или плочки. В идеалния случай, когато всички тези покрития се комбинират един с друг по цвят и стил.

На пода в кухнята по-добре да се покрият с плочки, ламинат или други повърхности, които са лесни за почистване. Всекидневна обикновено отделена от нея килим или паркет.

Оформление

Кухня от работна зона, където се намира и уреди, мивка, шкафове и работен плот, като правило, са разположени в една от стените. От кухнята-всекидневната има два популярни варианта: на линия или на ъгъл. За покупка на ваканционен дом е на удобно място, работна зона с голям прозорец. Този прозорец е добре да се направи с двойни врати: в топлото време, можете да го отворите и да работи, докато се наслаждавате на природата.

Ако работната зона се намира в един ред на разстояние 2 метра от нея, можете да сложите маса и столове. Трябва да се изчисли на място, че столовете са свободни да се движат, за да е удобно да ставам от масата, събира чинии и т.н. Над масата е желателно да се направи допълнително осветление. Разтегателен, застанал с гръб към масата, може да служи на границата, където след хранене започва жилищна зона.

Днес са много популярни варианти с „острова“ и „полуостров“, и те са идеални за голяма кухня-трапезария-хол в частен дом.

„Островът“ – масивна мебел в центъра на кухнята. Той е изпълнен в същия стил като набор, а плънката може да бъде най-различна. Той може да служи като пълноправен маса, или място за закуска и бързи закуски. Освен това, той може да бъде инсталиран в мивката за готвене и плот, плот повърхност, духов гардероб, бар.

„Полуостров“ лек структурен елемент, който е не само по себе си, но тъй като тя продължава работната повърхност кухня, оставяйки център на стаята. Това е, като правило, сложи бар столове и резултатът е dining area, или на място, където човек може да яде и да пие. Между другото, практиката показва, че на масата, с барными столове е много удобно да се хранят малките деца. „Полуостров“ – това е добре, защото той сам по себе си може да бъде звучен елемент и за отделяне на кухненския зона от трапезарията или всекидневната.

При планирането на тези съоръжения е много важно да се вземе предвид:

Разстояние от стола, където ще седят хората в кухнята

  • — тя трябва да бъде не по-малко от метър. В идеалния случай, на два метра ще позволи на всички да се чувстват в безопасност.

Движение на хора.

  • Това ще бъде важно в голямо семейство или по време на рецепцията. Стопанката донесе на масата чиния с гореща или гостите, които искат да се сложи, за да измие мръсните съдове, не трябва да пречат на децата да играят и т.н.

Циркулация на въздух и изпускателната система.

  • Когато в къщата има кухня, дневна с хол, невъзможно да се избегне миризмата, но трябва да ги намали до минимум.

Естествена светлина.

  В идеалния случай всяка зона трябва да има своя кутия, а ако това е невъзможно, тогава по-добре да проектирате прозореца на хола.

Собствениците на извънградски къщи в дизайна на кухнята-всекидневната може да не бъде ограничено пространство у дома. Голяма врата в една от стените, от която се излиза в градината, за разширяване на пространството визуално и физически.

Стилове и дизайн

За да създадете свой собствен кухня може да бъде във всеки стил: ако имахме средства. Но когато става въпрос за трапезария-хол, трябва да се обърне специално внимание на дизайна. На първо място, това ще бъде начало стая в дома си. И второ, функционална кухнята трябва да бъде удобно и лесно да се подготви и да се почисти и да се отпуснете.

Актуален дизайн, който обикновено се нарича с думата „ар нуво“ – това е комбинация от високотехнологична, таванско помещение Стил „индастриал“. Това е минимализъм, изчистени линии, и пределната простота. Миналата година беше изключително модна тенденция за отказ от аксесоари – слушалки с абсолютно гладки стени без дръжки. Тази тенденция остава популярна до днес.

Кухненски съдове и прибори в модерната кухня, скрити от любопитни очи. Функционалността на мебели, вик и география на първо място.

Днес основната еклектичен, смесването на стилове, но в много дозирани количества. Например, достатъчно е тих и лесен слушалки на фона на тухлена стена в таванска стая. Или гол и студения бетонен таван, венчающей кухня в топли цветове и са обзаведени с дървени мебели. Доста модерно и безопасно да се комбинират украшения или предмети на бита от различни епохи. Например, ултра-модерна фурна и микровълнова печка, вградена оръфан, износени шкафове. Или ретро лампа, гармонирующую с други части на съвременната кухня.

Сред материалите, на върха на популярността – естествени. Дърво, камък, корк, кожен салон – всичко е на мода и, разбира се, е по-скъпо. Такива материали са трайни, статус и най-важното, никога не излизат от мода.

Цветовата схема може да бъде всеки, но дизайнерите съветват да избирате като основен светъл нюанс! Толкова повече ще изглежда пространството кухня, всекидневна-хол, толкова по-удобно ще бъде.

Безспорен лидер в бял цвят. Той успешно съчетава с дървени повърхности, подходящи за всеки стил – от хай-тек до кънтри. Белият цвят се съчетава с някой ярък акцент, например, червен, тъмно-синьо, зелено, жълто.

Много добра тенденция през тази година – отворени рафтове. Особено добре този трик работи в малки помещения, като помага да го разшири. Обикновено висят на рафтовете, вместо на горните шкафове. Те организираха малки домакински уреди, съдове, книги, декоративни елементи и т.н.

За тези, които наистина не искат да мамят и да помисля дизайн, детайли, специалистите съветват да се обърне внимание на две детайли на интериора, осветителни тела и столове. Така популярните днес бар столове могат да бъдат толкова оригинални, че „влачат“ в номер на необходимия собствен стил. Осветление „работи“ еднакво. Изберете тези неща в един стил, и дори най-проста кухня ще намери своето лице като трапезария-хол.