Дизайн на теракот и ламинат в кухнята и коридора

Характеристики на избор

Много семейства рано или късно спират да мислят за ремонт в кухнята или в коридора. Така че изберете, какви са предимствата и недостатъците на подови настилки? Че е по-добре теракот или ламинат?

Подови настилки в кухнята, направени от плочки, винаги ще бъде подходящо и практично. Този вариант най-често се смята за класика. Освен отличен дизайн на кухня, ние също трябва да се вземат предвид редица детайли при избора на строителни материали за пода. Пода трябва да бъде не само красива и успешно да се впишат в интериора, но също така и стабилен, практичен, водоустойчив и лесен за почистване.

Плочки винаги е на мода за повечето стаи в къщата, не по-често избират за кухни. Това не е изненадващо, тъй като това е подово покритие има редица предимства.

Плочките са много здрави, която до голяма степен е подходящ за монтаж на тежки мебели в кухнята и различни съоръжения. Това е най-малко вероятно да се справи, но дори и с течение на времето се формира чип, можете лесно да замени повреден елемент за нов.

Освен това, плочки са много здрава, тя ще ви е много по-дълго, отколкото, например, обикновен ламинат. Също така е Важно да плочки не се страхува от вода, така че половината от този на материала на кухнята ще бъде чудесно решение.

загрузка...

Ако искате да изберете като подови настилки в кухнята, ламинат, вие също трябва да разгледа редица някои функции. В сравнение с фаянс, ламинат не обича влагата, така че да се свърже с него ще бъде много по-сериозни и идват на помощ на по-отговорно. Ако водата на ламинат често се подува. Няма значение, че имате водоустойчив, или обикновен. Особено ако тя ще бъде гореща вода. Да се намери изход тук е доста проста. Ако имате еднопространствена кухня – трапезария, кът за готвене и хранене често се правят от плочки, а в трапезария-ламиниран паркет. Изглежда хармонично и свежо.

За да се установи

Разбира се, в зависимост от особеностите на плочки и ламинат, и да ги сравнява, той е по-евтино и по-практично да изберете плочки или да се съчетаят теракот и ламинат. Но всичко зависи от вашите желания и предпочитания.

Много често хората подвеждащо име „керамично покритие за кухни, но това не трябва да ви обезсърчавам. Плочки като подови керамични плочки. Така че, по същество едно и също нещо.

Като подово покритие на коридора, за да можете да спрете своя избор на плочки и ламинат. За един брой, като настилките са удобни и практични, тъй като в тази зала има опасност выбухание ламинат минимална, това не е в кухнята, където винаги нещо ще се пролее. Плочки за коридора ще е много лесно за поддръжка и почистване, а също и, както вече бе споменато, плочките са много здрави. И това е много важно, защото много двойки на различна обувки и токчета толерира коридора всеки ден? Плочки със сигурност е еднакво добър както за кухня и антре. Изборът е ваш.

Много често в коридора като покриване на пода се използва балатум, това е още и практично. Но всички свойства и предимства плочки, Разбира се, в края на краищата побеждава.

Какво покритие да изберете за коридора, ламинат или плочки, но на плочките все още води до много точки.

Дизайн: популярни варианти

Когато говорим за дизайн на подове в кухнята, това е много просто. Той трябва да бъде съчетан с интериора на кухнята като цяло. Не забравяйте също, че всички цветове в стаята трябва да бъде много добре заедно в хармония.

При избора на плочки трябва да се вземат предвид няколко нюанса. Например, с лъскава повърхност се нуждае от повече грижи, тъй като тя е по-силна, отколкото видими замърсяване, петна и боклуци, матова повърхност по-практични, те могат да се скрие нежелани замърсяване, особено ако не разполагате с време да правя пролетно почистване.

Интересен дизайнерски решение може да бъде избор на потребителски плочки, например, може да се направи подове с плочки с 6 или 8 ъгли. Не по-малко необичайно и модели плочки със заоблени ъгли.

Ако в кухнята вие сте избрали плочки, и стаята ви е малка, то по-добре да използвате плочки с малък размер, така че вашата кухня ще продължи да изглежда по-просторна. Необичайни модели и сложни проекти, облицована с плочки е най-подходящ за големи помещения. За кухни и, разбира се, за коридора.

Визуален ефект

Ако вашата кухня или антре в изискан стил, плочки трябва да е в тон общ цвят. Не си струва да избират твърде ярки и пъстри цветове за тапицерия и подови настилки, така че вашата кухня може да бъде малко пренаселено, особено ако стаите са доста малки. Класически варианти на визуални промени стаите в черно и бяло.

За да увеличите визуално кухнята или коридора, използват плочки светли нюанси от бяло до кремоватого или пясък. С малка фигура или украшение, или дори обикновен. Освен това, светли нюанси, идеално се вписват в помещения с не достатъчно светлина и визуално да го увеличи. Можете също така да изберете неутрален, светъл цвят ламинат. Всичко зависи от интериора като цяло и, разбира се, мебели. Освен това, към светла повърхност е доста лесно за откриване и премахване на различни примеси.

Тъмни повърхности се препоръчва да се използва само в по-големи помещения, и добро осветление. За ситуацията като цяло, изглежда, не е твърде тъмен или неясен, стените се препоръчва да се разрежда с ярки цветове, ако настилка се извършва в различни тъмни.

Кухня и антре доста често са изложени на различни замърсители. Така че пол не е разхвърлян, отдава предпочитание на естествените цветове. Например, сив, пясъчен или кафяво. Разбира се, те трябва да се слее с мебели и интериор на вашия дом.

Немаловажен е и фактът, че на пазара на строителни материали предлага огромен брой различни варианти на плочки с различни шарки и текстури, дори и най-взискателен клиент ще намери нещо интересно. А колко различни нюанси на ламинат строителство. За всеки вкус, цвят и чантата си.

Примери за атрактивни проекти

Ако искате впечатляващо и стилно украсяват кухнята или коридора, ламинат или плочки, вие трябва да се търсят в различни стилове и интериори.

Избор на интериорен дизайн на кухни в стил хай — тек или минималистичен, това е по-добре да направите своята стая в твърди плочки или ламинат в неутрални цветове. Например, светло сиво.

Ако вашата кухня е в класически стил или стил барок, предпочитам голям плочки, която имитира камъни като мрамор или Оникс. Много добре и изгодно ще изглежда кремаво, бежово и пясъчни нюанси, може би с малка фигура.

Ако правите коридора и кухнята в модерен стил, трябва да се търсят необичайни варианти на подреждане на плочките в шахматна дъска модел и контрастни цветове. Можете също така да комбинирате плочки с различни размери. Това зависи само от вашата фантазия и възможности. И тук ще дойде и необичаен цвят ламинат, например, шоколад.

В кухнята в стил кънтри или прованс предлага много шарени или цветни композиции. Можете да комбинирате плочки с малък размер, така че създава много необичаен визуален ефект.

Ако имате рамкова дома или на една селска къща, и искате да направите кухня в скандинавски стил, най-добре да използвате плочки или гранитогрес с имитация на дърво в светли цветове. Ще изглежда лесен, но не е обикновен.

Много ефектно и необичайно ще изглежда на пода на тавана, украсени с мозайки или матова големи чинии.

За любителите на етническа стил кухня и коридори перфектни плочки с необичаен модел, например, флорални или геометрични комплекса. Освен това, можете да използвате ламинат светли нюанси.

За да направят интериора голямо антре с допълнителни акценти, можете да използвате плочки с различни текстури. Много необичайно ще изглежда пана от плочки, в централната част на стаята. Онези с бели връхчета може да се направи с помощта на малък мозайка.

Трикове в дизайна

За да увеличите визуално стая, използвайте само светли тонове, а също така отразява параметри на плочките. Ако искате да се съсредоточи върху пода и мотиви към него, след това фуги между плочките е най-добре да правите ярки, контрастни цветове. Тъмна фуга по шевовете ще помогне да се скрие мръсотията.

Ако имате тесен и дълъг кухнята или в коридора, за да регулирате всяка стая с плочки в различни правоъгълни форми. Можете да поставите или в кръста посока или в различни групи. Тук идва и полагане на ламиниран паркет диагонално.

Прости, семпли рисунки и голяма плочки ще направи помещението по-просторен и уютен. Сложни и фини рисунки визуално намаляват пространството. Те трябва да бъдат по-внимателни.

Вземете плочки или ламинат, в кухнята или в коридора, за да може от себе си, просто не ограничавайте въображението си.

Поставете плочки със собствените си ръце

Поставяне на плочки със собствените си ръце, вие просто трябва да следвате няколко прости указания. Ако не сте сигурни в уменията си, тогава по-добре да се възползват от услугите на капитана.

Така че, плочки могат да бъдат поставени върху старите плочки, или на всяко друго, например дървени. Първо трябва да се почиства старателно и специална подготовка. При полагане на нови плочки върху стари, трябва да се използва специално лепило. Много важно е, че новите шевовете не съвпадат със старите. Ако укладываете плочки в друго покритие, също така се използва лепило, но той може да бъде с различни добавки за по-добро сцепление.

С помощта на специална шпатула – шпатула нанесете лепило върху определен парцел пол и изглади го с помощта на шпатула. След това поставете плочки на лепило. За по-добро фиксиране на плочки можете също така трябва да нанесете малко количество лепило. Ширина на шевовете са плоски, трябва да се използват специални пластмасови кръстчета, които докато лепило се отстранява. Подравняване след като се инсталира, можете да използвате специален гумен чук.

Преди варов разтвор трябва да се остави плочки суха в рамките на един ден. Не ходя по току-що фасада от плочки. Разбира се, това е само приблизителна монтаж вариант със собствените си ръце. Ако ще се прави ремонт на себе си, то трябва да се обърне внимание на много детайли.

Наборный ламинат със собствените си ръце

За правилно и качествено да се направи подови настилки от ламинат, трябва да се спазват няколко съвета, или да се възползват от услугите на капитана. Повърхност за покриване на ламинат, трябва да бъде суха и без никакви нередности.

Желателно е, за да може светлината от прозореца падаше в същата посока по шевовете ламинат, така ставите ще бъдат по-малко забележими.

На първия ред трябва да се формира от два панела. Последната лента трябва да се почиства така, че има разминаване в стената. На втория ред трябва да започне с изрежете част на лентата на първия ред. При полагане на ламинат непременно ще отида, около тръби, и други стационарни съоръжения в стаята.

И най-накрая, след приключване на полагането на ламинат, вие трябва да изберете подходящ дизайн на цокли и первази. Също така не забравяйте, че ламинат се страхува от влага, но с правилния монтаж и спазването на правилата за експлоатация, той ще ви дълги години.