Дърва камина със собствените си ръце

Изграждане на къща за живеене или вила, хората често се чудят Как да си подготвите отопление. А как може да се мисли за изграждането на дърва със собствените си ръце.

Мнозина ще кажат, че е по-лесно да си купите готова, още повече, че на пазара голям избор на метални камини на различни видове гориво. Но това е вариант на шаблона. За да направите каменна камина, и са инвестирали част от своята душа, само ти.

Основният проблем при изграждането на камини с дымоходом в къщата — нещо, което се очаква тяхното строителство. Само за украса — това е един вариант, и второ — това ще бъде основната функция на отопление.

Но във всеки случай имате нужда от инструкции стъпка по стъпка. Тук са представени основните етапи на изграждане на камина себе си:

    принцип на работа; Избор на материали; Избор на място; изчисления размери; подобрения в надежден комина; внимателност.

При изграждане на камина със собствените си ръце, трябва да се отбележи, че формата на фурната трябва да е широка, но много плитки. Правиш груба зидария, с допълнителни первази, като по този начин увеличава размер на елементи, които излъчват топлина.

Принцип на работа

Работа на камината е много проста. Изгаряне на дървесина в пещ нажежени стената на пещта, които, от своя страна, излъчват топлина и да загрява въздуха в затворени помещения. Камината се състои от два основни компонента:

    самата печка; комина.

Какво да правя

За камината подходящи червени керамични тухли или устойчиви на температури тухли. Но пречат на два вида тухли не се препоръчва поради факта, че физичните свойства на материали, от които те са изработени, са различни, и при нагряване се държат по-различен начин. Ако те съчетават в изграждането на камина може да доведе до повреда на съединителя.

загрузка...

Тъй като връзката трябва да използвате смес на основата на глина. Може да закупите готови или да направите сами.

Вторият тип материал е от естествен камък. Много скъпо, но гледам от него, край камината ще бъде много по-богат.

Третият тип бросани — в-situ с използване на кофраж.

Можете да използвате специален дизайн на камината, след това, които обграждат тухлена. Обикновено те са затворени портал хвърляне, като по този начин увеличава времето за изгаряне на дърва за огрев, и, следователно, да се подобри ефективността няколко пъти.

Поради факта, че проектът е от тухли, камини ще тежи около един тон, трябва основа. Не се препоръчва да поставите в къщата и камина на една основа, като свиване на тези обекти ще се различават.

Бюджетен вариант на фондацията — на височина от стоманобетон.

Украса на камината трябва да бъдат изработени от материали, устойчиви на топлина, които дълго време поддържат и излъчват топлина. Те включват камък, плочки, керамика, декоративна мазилка.

Когато публикувате

Първо трябва да определите къде да поставите камина. Има три места за инсталация:

    ъглови; стени; Централно.

Всичко зависи от размера на стаята, в която планирате да инсталирате на фурна.

Ъгъл или стенно настаняване е подходящ за не много големи стаи. Но ако стаята е с внушителни размери, инсталиране на камината в центъра, е идеалното решение. Това се дължи на факта, че не трябва да се нагрява с Wall street, като по този начин не се губи топлина, и тази камина е много по-ефективен.

Но камина в ъгъла, ще ви помогне да спестите не само пространство, но и пари за материали в строителството.

За какво ни изчисляване на

Преди да започне изграждането на камината, трябва да се направят всички изчисления и ще подготви проект. Това е необходимо, за да може, първо, камина е сигурно, второ, че неговата ефективност е по-висока.

Можете да използвате и вече готов проект, който са създали камина у дома или да поръчате в една фирма, занимаваща се с тях, поставяйки.

Подготовка добра порядовки-това е един от основните компоненти на успешното изграждане на камина.

Основните изисквания към камина с дърва за огрев

В това място, където започва тръба, трябва да се организира от козирка. За да има възможност да изплати искрици, вылетавшей от огнището, а също и за намаляване на налягането, за да се избегне дим. Също така във връзка с малък скиптър в камината, над топкой в предната част на тръбата е необходимо да се организира купол за натрупване на дим там известно време, докато тя ще минат през тръбата на улицата.

Как да изтеглите

Полагането трябва да се извършва така, че да се получи монолитна конструкция, която трябва да се направи тувал и в надлъжно и напречно посоки.

Най-трудното е да се постави на комина.

Комин коминът е вертикална тръба за отвеждане на дим и въглероден диоксид. Стените му не трябва да бъде по-тънък от половината от тухли. При условие, че впоследствие тръба, штукатуры, се допуска разпространение на дебелина 1/4 инча.

Не се препоръчва да се положат комин тухли бичен вътре, като сажди, ще се изкриви в стените.

Основна зидария и камина. Специално внимание трябва да се обърне на преминаването на тръбата през покривен материал. Като правило, за пожарната безопасност в мансарда направи вырезывание, т.е. да увеличи площта на комина. Тръбата е изведен над покрива на повече от два реда, а след това организира выдру. Декорация на комина с капак.

Освен това, вместо от тухли, можете да използвате асбоцементные тръба или тръба от керамика. Много по-лесно. Но тази тръба по-бързо се охлажда и се стопи в пещта отново ще бъде много проблематично.

За отопление

Ако сте решили да направите камина за отопление, трябва да се свърже радиатори. За това фурната трябва да бъдат монтирани в контура на тръбата, което, от своя страна, се въвеждат в основното отопление на помещението. В този случай камина може да се използва като основен или алтернативен източник на топлина.

Грижи

Камък и тухли, на дърва камина не изисква специални грижи. Но за пожарна безопасност трябва да се направи изследване и диагностика два пъти в годината и при необходимост, за почистване на комина. За този тръби, инсталиране на специални врати, които да позволяват проверка и почистване на комина.