Дърва камини от тухла, за къща

Ако сте щастлив собственик на частна къща или вила, тогава можете да си позволите хубави и функционални мебели, истинска камина на дърва. Дърва камини от тухла за дома перфектно се вписват в интериора, придава особен уют и най – важното- ефективно топло голямо пространство. За да се изгради такъв камина не е лесно, но ако желаете, е възможно – просто трябва внимателно да проучи принципите и характеристиките на строителството и спазването на всички препоръки на всеки следващ етап.

Видове

    Открита камина. Добър избор за големи помещения. Инсталиране на камината-това, като правило, в центъра на стаята, ще се случи равномерно разпределение на топлината; закрит камина. Инсталацията на такава камина е възможно само при изграждането на къщата. Ако се опитвате да го изградим вече на жилищното пространство, е изпълнен с високи разходи на средства, а също и редица технически проблеми; камина. Както подсказва името, представлява нещо средно между първия и втория възможности. Най-успешният избор, като можете да го строителство в жилищен район, и неговото местоположение – близо до стената или вътрешната част – позволява да освободите място на пода; ъглова камина. Местоположението му също е много добър, тъй като тя помага за отопление на съседни помещения.

Подготовка на чертежи на проекта и

Решението за изграждане на свой собствен тухлена камина на дърва, трябва да сте готови, че този процес е доста труден и изисква специални умения за полагане на тухла, за да се разбере принципа на работа на камината. За начало начертайте схема на бъдещото устройство и подготовка на строителни материали. Типичен камини се състои от следните части:

    Фурната. Мястото, където става горенето на дърва за огрев, дим камера (така наречените дымосборник). Това е компилация от вредните продукти на горенето; газоход (комин). Той е предназначен за дим.

В схемата трябва да бъде сложена порядовка – походова Зидария камината“.

Алгоритъм за изграждане на тухлена камина на дърва

    Първото нещо, се поставят основите. За тази цел окоп около 60 см дълбочина, тя е пълна с чакъл. Страна задали на дървени подови настилки, стените са облицовани и изпълнен с разтвор на бетон. На застывание на фондацията ще отнеме около три седмици; на следващия етап — Полагане на камината. Човек трябва да започне с ъгли и постоянно се проверява с порядовки; в предпоследния етап – изграждане на комини. Ние трябва да се разгледа много внимателно всички подробности и трикове дизайн от правилния монтаж на комина зависи безопасността и здравето на цялото си семейство, тъй като той се фокусира опасен въглероден окис. До покриви, зидария ниво глина, а след това – циментов разтвор. За да се защитят покрива и тавана на висока температура, за предпочитане поставете топлоизолация под формата на вымоченного в в разтвор, филц. За защита на комини от дъжд на покрива, трябва да се направи специален съраунд приятелка;

загрузка...
    И накрая, декоративна украса на камината. Можете да пропуснете тази стъпка, ако сте изградили камина от красивия висококачествени тухли, без чипс и пукнатини, тя ще е достатъчно внимателно да се справят по шевовете от специална финна замазка. Но ако сте все още недоволни от такава „девствен“ външен вид на камината, след това се предлага със следните довършителни материали:

„див камък“, обърната тухла, мазилка; теракот; мраморни плочки; бетон с имитация на дърво и т.н.

Освен облицовки на камини можете да украсите други декоративни елементи — статуи, чугунена решетка, да вдигне полицата клещи и покер като елегантно, красиво поставя в непосредствена близост до един куп дърва за огрев.

Материали, необходими за строителството на дърва тухлена камина за дома

Така, в дизайна на дърва тухлена камина за дома ще ви трябва:

    Полнотелый червени огнеупорни тухли; цимент; речен пясък се пресява; Кембрий кафяви глина; дървени строганная борда; покриви; преобръщане филц филц или плоча; натрошен; решетки-чугун; защитен слой; димна клапата.

Грижи

За да си дърва тухлена камина в продължение на много години, е необходимо правилно и редовно да се грижи за нея, за да изчисти комина и на комина.

Методи за почистване

химическо чистене, използване на специални течни или порошкообразные средства, които лесно се отстранява копоть и предотвратяване на неговата поява; почистване на четки. Тези четки се състоят от няколко преносими устройства, за да се свържете ще трябва в процеса на въвеждане на четка в комина. Когато четката в комина попадне на препятствие, той трябва да я спре по-нататъшен напредък, за да се изчисти комин от изхвърляне и демонтаж на четката в обратен ред; почистване с помощта на специална прахосмукачка. В хода на такова прочистване, вакуум засмуква в себе си всички въздуха от комина по определен начин. Се смята за „най-чист“ вариант за почистване, но само при малък зелено сажди.