Елементи на кухненски шкафове и постаменти

Кухнята е едно от най-важните и най-често посещаваните места във всеки дом. Нищо чудно, че всяка жена мечтае за красива, удобна и уютна кухня. Независимо от размера и формата на стаята, в кухнята, винаги има безплатно мазе. Разбира се, те трябва да бъдат визуално атрактивни, функционални и вместительны. Помислете видове кухненски шкафове и техните характеристики.

Монтирани и пол

На открито

Шкафове често имат пространство за мивка, плот и вградени уреди (например, хладилник, готварска печка). По принцип, тези стелажи се използват за съхранение на съдове с различни размери, тигани, кухненски уреди (например, кухненски робот или сокоизстисквачка) и други големи и тежки предмети. Добро решение, ще застане на регулируеми крака, което позволява да напуснат пространството между пода и гардероб. Това пространство ще се улесни почистването на кухнята и ще сведе до минимум контакта долен шкаф с вода при миене на подове, и, следователно, да се увеличи срокът на служба на мебели.

Стени

Горните шкафове се използват за съхранение на предмети, достъпът до които трябва да бъде бърз и удобен. Било то посуда или сухи продукти, независимо дали уживаться катинар в килера. Височината на тези шкафове може да бъде различна и да варира от 360 до 920 mm.

На пръв поглед, най-горния рафт за по-високи шкафове може да изглежда неприятно и безполезни поради тяхната труднодоступности, но този проблем лесно се решава чрез съхраняване на по-малко използвани неща за тях. Част от висящи шкафове, можете да отворите. Красива посуда, ще зарадва очите, Ако държите на отворени рафтове. Състав на храните могат да бъдат допълнени с различни елементи. Най-често тези файлове на висящи шкафове са саксии за цветя, фигурки, рамки за снимки. Всяко дизайнерско решение се влива в открит висящ шкаф ще ви позволи да прояви въображение и да създадете уютна атмосфера.

Ъгъл

Ако сте собственик на малка кухня, но последовател ергономичен дизайн, за да се оптимизира пространството ще ви помогне ъглови шкафове. Те са разположени отгоре и отдолу. С помощта на ъгъл, ще освободите пространство и визуално направи кухнята по-мек, комфортен и уютен. Този шкаф е достатъчно просторна и позволява организира за вас огромно количество прибори за готвене.

загрузка...

Външно скрин ще изглежда много органично, без да задръстват кухненско пространство. Най-често, ъглов шкаф по-близо до работната зона и мивка, което придава допълнително удобство за домакинята, защото всичко необходимо е вече под ръка. – Малък ъгъл идеални шкаф за мивка или готвене повърхност. „Пълнеж“, ъглови шкафове могат да бъдат разнообразни: от прости рафтове към системата на „въртележката“. Висящи ъглов шкаф може да бъде на разположение и за разнообразяване на дизайна на красиви и уютни неща.

Заслужава да се отбележи, че високите ъглови шкафове може да се скрие недостатъците на помещението: дефекти, нередности стени, за да се скрие кабели. Накратко, този вариант е подходящ за тези, които обичат да използвате пространството и кой му пука за естетика на кухненски стаи като цяло.

Материали за кухненски шкафове

Кухненски шкафове, Разбира се, са изработени от различни видове материали. Изборът зависи от сумата, която ще бъде изразходвана за закупуване на мебели и лични предпочитания. Преглед на някои материали.

МДФ

Кухня от този материал са едни от най-популярните видове кухни. МДФ-това е доста евтин, надежден и издръжлив материал. Неговите параметри може да се дължи на устойчивост към температурни промени и влага, която увеличава продължителността на живот. Освен това, технологията за производство на МДФ (т.е. не са част от лигнин и формалдехид) прави екологично чиста, което също трябва да се вземат предвид при избора на кабинет.

ЛДСП

Този материал също е евтина, и негово основно предимство е възможността за подбор на различен дизайн. ЛДСП перфектно имитира различни видове дърво и камък. Материалът е лесен за отглеждане, практични, трайни, устойчиви на различни препарат за почистване на средства (включително и абразивни), влага и температура.

Дърво

Естествено дърво-това е надежден, здрав, изглежда страхотно и се смята за елитен. За производство на мебели обикновено се използват масив бреза, бор, орех, дъб и махагон. До достоинствам може да се дължи опазването на околната среда, което също е важен фактор. Но, за съжаление, тя изисква внимателна грижа, се страхува от повреда и доста скъпо.

Избор

На пръв поглед може да изглежда, че изборът на шкафове за кухня — не е толкова трудна задача, но това не е така. Най-популярното място в дома изисква професионален подход и устойчиви решения на интериорния дизайн. Избора на кухненски плот, трябва да се обърне внимание не само на външния си вид, дизайн и аксесоари, но и на силата на материали, оборудване, капацитет, компактен и др. Накратко, трябва да се вземат под внимание много и различни фактори.

За начало трябва да се отбележи, че преди закупуването на шкафове и кухненски мебели като цяло, вие трябва да решите, колко на елементи на интериора ви трябва. Например, влиза ли в него кът за хранене, тъй като тя е разработена: „N“ или ъгъл по дължината на стените.

Важно е да изберете какви технологии ще бъдат вградени в шкафове, за да се определи настаняване, за да направи измервания на помещението, за да покаже, колко пари сте готови да похарчите. Не си заслужава да се ориентирате за цената на „квадратен метър“, тъй като цената ще бъде доста приблизительны. След като всички нюанси се вземат под внимание, за да се справят с най-интересните избора на мебели.

Избора на шкафове. трябва да се има предвид техният стил, структура, материал, размери и функционалност. Нататък се изчисли височината на висящи мебели, като се има предвид нарастването на домакинята. Кухнята се превърна в мултифункционален, е необходимо да се определи механизмът на вътрешните работи. Важно е да се разбере, че на съдове за готвене, които улесняват готвенето и семейния живот да се готви, е задължително. Разнообразие от рафтове, чекмеджета, контейнери, лампи, тръби висулка окачване за подправки и ножове. Добро разпределение ще ви позволи да използвате всеки сантиметър кухня.

Идва за избор на хранене с ума си, ще получите на място, където не само се приготвя храна, но и организира семейни тържества, срещи с приятели и да отпразнуват празника. Това е мястото, от което започва денят на всеки човек.