Газови камини, ЕКО камини

Камина-това е олицетворение на топлина, уют и комфорт. С нищо несравнимо удоволствие — да седи близо до камината, докато се наслаждавате на потрескиванием дърва за огрев, проста игра, огън. Доскоро много от тях смятат, че има камина в престижните къщи и по-рядко в апартамента. Това се дължи на някои сложността на дизайна, се нуждае от специално място в дома, трябва да се грижи за пожарна безопасност, осигуряване на наличието на комини, вентилационни канали и т.н. освен това, има нужда от квалифициран майстор, който да може качествено да изпълнява монтаж.

В края на краищата, цените на комфорт и топлина много. Така че разработчиците започнаха да търсят алтернативни решения. По този начин, в нашето ежедневие, включени електрически, газови камини, ЕКО камини. Последният, въпреки факта, че в последно време се превърна в истински хит. Помислете за плюсовете и минусите на този тип камина.

Предимства

Устойчивост

  • . Като изгаряне на суровината се използва экотопливо. Това е сигурно смес на основа на етилов алкохол. Когато се използва, не образува токсични продукти на горенето, следователно, не представлява заплаха за хората и околната среда.

Мобилност.

  • Този камина не изисква инсталиране на комина тръба, така че можете да го инсталирате в апартамент и не трябва да правят много промени. Много висока разпространението на ЕКО-камини са сред собствениците на такива жилища, както Экодом.

Огън.

загрузка...
  Рамка и детайли са изработени от материали, устойчиви на високи температури, и устойчиви на топлина стъкло. Обикновено, екологични камини имат балансирана форма, което намалява риска от случайно разтоварване. Въпреки това, операцията все още е необходимо да се спазват общите правила за боравене с открит огън.

Недостатъци

Низкотермичный изход

  • . Поради относително по-малки размери и тих огън, за да се адаптират ЕКО-камина за отопление — не е най-добрата идея, особено ако помещението е достатъчно голям. Физически те не са в състояние да загряват по-голяма стая. По този начин, използването прерогатив — като естетичен елемент от интериора.

Влияние върху състава на въздуха.

  • Разбира се, екологично гориво не се отделят вредни вещества, но не забравяйте, че открит огън значително поглъща кислород. Затова е необходимо да се осигури допълнително подаване на свеж въздух в помещението.

Липсата на экотопливо.

  За съжаление, гориво за такава камина е трудно да се намерят в традиционните магазини. И цената й все още е доста висока.

Дизайн на околната среда камини може да бъде най-разнообразна. Това могат да бъдат класически видове, които имитират обикновена камина, както и модели под формата на печки, стъкло, овални и кръгли форми. Видове местоположението те могат да бъдат пода, стената и дори на таблицата, които имат много малък размер. От декорации популярни керамични фалшиви списания, които придават камина много реалистичен външен вид.

Съществува мнение, че ЕКО-камини са с висока стойност. В последно време обаче тази ситуация се е променила. Сега можете лесно да изберете модел на камината в икономична класа.

Що се отнася до коментари на потребителите за каминах от този тип, трябва да се отбележи, че повечето от тях остават доволни от тази покупка. По-специално, те посочи като най-икономичен. Сравнение на разходите на време и пари, похарчени за инсталиране на стационарен камина, много от тях идват до заключението, че преносим экотопливо камина струва много по-евтино като на придобиване, така и в експлоатация.

Привържениците на идеите на екологично чисти и да направят избор в полза на еко-камина, тъй като този вид изключва попадне в атмосферата на токсични вещества. По същата причина, закупуване на такива модели и хора, предразположени към алергични реакции. За някои хора, мобилност и дизайн, както и различни варианти на дизайна.

Към недостатъците на най-често включват невъзможност за ЕКО-камина като част от отоплението. Често потребителите се сблъскват с този проблем, като висок разход на гориво, който, освен това, все още е трудно да се получи. Въпреки това, най-често това се дължи на факта, че инсталацията на режима на горелката на максимално ниво, собственикът се опитва да използвате устройството като нагревател, който, както споменахме, ЕКО камина не е подходящ.