Ъглов шкаф за мивка в кухнята

Ремонт и дизайн на стаите — доста неприятен урок. Всички елементи на интериора трябва да бъде обмислено внимателно. Особено важен е проблемът за оптимално планиране на пространството за собственици на малки апартаменти. Липсата на място е особено видна в малката кухня. Защото там трябва да има много мебели: кухненски шкафове, мивка, маса за хранене и столове, домакински уреди и др.

Как да планирате интериора на тази стая, кухнята отговаря на няколко критерия:

    е модерен и стилен дизайн; той не е затрупана с мебели в нея могат да се поберат всичко необходимо за приготвяне и съхранение на храна, и на мястото, където тази храна да опитате.

Отговорът е очевиден — трябва да се използват ъглови кухненски мебели, основен елемент, който често действа като ъглов шкаф за мивка.

загрузка...

Предимства

Във всеки апартамент ъгли, опитвайки се да запълни масивни мебели или битова техника, да използвате това пространство с максимална полза.

Ако не може да се похвали с по-големи размери на кухня и обмислят как най-функционално да поставите мебели за малко пространство изглеждаше захламленным, тогава ще трябва да погледнем по-отблизо за ъглова кухня в нощното шкафче под мивката. Този вид мебели има редица предимства:

Ако поставите мивка в ъгъла, далеч от прозореца, тогава определено трябва да построи поне една люминесцентную лампа на шкафчето. Можете да го направите със собствените си ръце, добри модели за това осветление е много, и те са лесни за инсталиране.

Видове

Има два вида ъглови шкафове за кухненски мивки. Те се различават по външен вид, практическо приложение в кухненската мивка, а също и в своите проекти.

Основните ъглов кухненски плот за мивка:

Правоъгълна форма

    — Шкаф под мивка, две съседни стени на мебели е в контакт един с друг под прав ъгъл. От своя страна, работна повърхност копира модел ъглова кухня, образувайки ъгъл от 90°. Основното предимство на правоъгълни кухненски шкафове — това е много лесно и просто.

Недостатъците на този вид шкафове:

не е толкова лесно да се използва, като трапециевидная модел, а по-малко функционални; не е твърде обемен.

За да се справи с тези недостатъци разрешаване на някои необикновени врати, ъглови шкафове с плъзгащи форма. Те представляват фасадата на две врати, комбинирани цикли. Този трик ще позволи значително да се увеличи полезната площ на гардероба.

Трапецовидна форма

    открит масичка под мивката, която представлява квадрат, шкафче с подрязани ъгли. На съседната стена на мебели е в контакт един с друг под прав ъгъл 90° и плотове създава два тъпи ъгъла.

Предимства на шкафа за мивка е в кухнята, във формата на трапец:

по-функционални, отколкото правоъгълен аналог; увеличаване на обема на таблици, които можете да използвате при пране става по-комфортен и удобен за използване.

Основният недостатък на този Locker е най-високата цена в сравнение с правоъгълно модел нощни шкафчета.

Оптимално използване на вътрешното пространство

Ако сте спрели избора си на трапецовидния ъглов шкаф за мивка, имате големи вътрешни пространства в напълно функционален офис пакет, който трябва да се използва разумно.

За обзавеждане на вътрешното пространство под мивката, можете да използвате:

Рафтове позволяват да се раздели пространството на няколко секции. Можете да съхранявате големи предмети, като например препарати. Оборудване на рафта, така че те да не пречат на основната комуникация. Кошница с монтирани решетки, които са въведени, напред — това ще ви помогне да се съхранява на различни кухненски любопитни факти, като например, опаковки, фолио, целофан, капаци закаточные, дъски за нарязване на продуктите. Не трябва да се постави много по-тежки елементи, като конструкция е достатъчно крехка. Кутии — допринася за използване на вътрешното пространство за полезни неща, които често се използват в кухнята, като прибори за хранене, кърпи, кухненски ръкавици. Кутиите обикновено са разположени в горната част, следните във формата на буквата „П“, за да не навреди на други компоненти.

Можете също така да оставите вътрешно пространство под мивката е празна, за да се сложи по-големи предмети, като например вградени уреди или кошници.

Производство

Често размерите на готовия ъглов кухненски шкаф под мивка може да не съвпадат с параметрите на вашата стая. За да направите ъглов шкаф под мивка, както можете да със собствените си ръце, а го възлага изготвяне на специалисти.

Посочете размера на кухненски шкаф за мивка с помощта на някои препоръки:

Стандартни параметри за производство на кабинета трапецовидна форма се намира в странична стена е дълга 90 см височина маси средно е 70 — 72 см работната повърхност може да се използва изкуствен или естествен камък, лист ПДЧ, специално обработен, за да не се руши под въздействието на вода. Да мисля или да нарисува на лист хартия, рафтове или выдвигающиеся кутии, които трябва да бъдат в нощното шкафче, за автомивка. Ако планирате за изграждане на устройства, ще трябва да оставите място за него. Не забравяйте и за дупка в масата, трябва да инсталирате кран и мивка и деколтета в страничните стени за доставка на съобщенията.

Как да изберете?

Избор на най-добрия шкаф за мивка в кухнята, спазвайте правилата:

Дизайнът на гардероба, за да отговарят на набор от мебели и не се отделя от вътрешността на помещението. Дръжка и вътрешни панти трябва да бъдат изработени от хромированного метал. Ако това е хромирана пластмаса предмети, скоро те ще загубят перфектен външен вид. Ако предпочитате цвят на таблицата, виж Всички ъгли и се уверете, че боята прилага равномерно и без развод. Ако в кухнята е предвидено подово, изберете мебели с краката си, така, че структурата не се нагрява. Спрете избора си върху практичните модели най-ефективно разпределена на вътрешното пространство.

Внимателно подбираме шкаф за мивка в кухнята, и след това ще спести място в стаята и направи няколко функционални мебели.