Ъглова камина от гипсокартон със собствените си ръце

Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Модерните камини се използват все повече не само за отопление на дома, но и като декоративен елемент в интериора. Техният дизайн се различава от стандартните фурни за дърво за електрически системи. Първият вид включва изграждането на специален комин, който на практика е невъзможно да се направи в апартамента. За да замени тези традиционни системи могат да бъдат моделирани с електрически нагревател.

Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Купуват материали

За да създадете кът за камина от гипсокартон със собствените си ръце е доста просто, но трябва да се запасите с всичко необходимо:

Гипсокартон трябва да бъдат термостойкими. Това често се прави в местата на контакт с нагревателни елементи. За формиране на имитация на димните могат да бъдат приложени обичайните материали, устойчиви на топлина на тази основа. Метален профил за създаване на рамка (релси, рафтове и т.н.). Винтове, винтове с тайния главата и други свързващи елементи. Дюбел пирони. Целта на този тип закрепване е монтиране на профила към бетон. Инструменти за работа с посочените по-горе материали (отвертка, ножица и т.н.). Също така трябва да се купуват специални абразивни окото и барове, с помощта на които източване на мазилка. Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Оформление

Изграждане на фурни започва с планиране и разработване на чертеж. Това ще ви позволи да настроите конфигурацията на дизайна специфичните параметри на помещението, където го планира да инсталира. Изготвя план камина може да бъде самостоятелно, както и да използва вече съществуващите части, които трябва да се адаптират в определени параметри.

Изпълнението на планиране фалшиво-камина, трябва да се вземат предвид не само размерите, но дори и няколко допълнителни изисквания:

Контакти и ключове трябва да бъдат поставени на достъпно място. Също така при инсталирането трябва да се вземат предвид мощност електрически нагревател и вече до тази стойност, за да намерите правилния тип кабел. Ако камината ще стане много горещо, трябва да се използват само огнеупорни гипсокартон и допълнителна изолация. Уверете се, че електрическият нагревател е оборудван със специален вентиляционным отвори на рамката, за да позволи на вентилация на горещ въздух. При изчисленията се вземат предвид не само широчина и височина на камината, но и неговата дълбочина. Това е особено важно за ъглови конструкции, които могат да бъдат симетрични или асиметрични, т.е. сравнително редки. Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Оформление на мазето

Инсталиране на всеки дизайн започва с маркиране на рамката и с последващо строителство. Първо трябва да прехвърлите всички размери с чертежи на повърхността. Правя това с молив и специално изработени модели. Това ще ви позволи да се позиционира на метален профил и да направи система за симетрични.

Ако създадете облицовку за камината, се планира формирането на пиедестал подкрепа, той трябва да бъде инсталиран, преди извършване на всички останали дейности. Този процес се извършва последователно в няколко етапа:

Първоначално се извършва според изготвянето на закрепване на ръководните профил. Ремонта се извършва в специални вещества, дупки, за които трябва да бъде, както в рамката на бетона и основата с помощта на бормашина или пробойника. По същия начин трябва да покрие периметъра на бъдещето опора за камина. На този етап на по-рано инсталиран монтира на профила на багажник. Моля, обърнете внимание, че ако той не може да бъде завинтена за стената от по-големи отломки, специалистите препоръчват да използвате преки подвесы. Corner fireplace made of plasterboard with their hands Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Алгоритъм за изграждане на основната рамка

След като повърхността на стените и пода са подредени в съответствие с предварително обмислен чертеж, може да се започне строителство на фондацията под фалшиво-камина. Този процес се състои от няколко последователни етапа:

Закрепва към пода, „профил UD“. За това се използват специални винтове. Разстоянието между отделните елементи на устройството трябва да се спазват повече от 25-30 cm, страничните елементи са закрепени така, че да се предотврати преминаването на границата е първия профил. След това до основната стена прикручивают пристенный профил. Тази операция се извършва в съответствие с маркировка, постоянно контролиране на позицията на всички структури. След това с помощта на специално закрепване към вертикалната рамка са приложени всички хоризонтални елементи, за да формират желаната конфигурация. При извършване на такива работи трябва да се използват само качествени крепежни елементи за сухото строителство конструкция на стената може лесно да издържат теглото на довършителните материал и камина. Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Листове плакирования

Когато рамката е готова, трябва да го гипсокартон. Да се направи това е относително лесно, като следвате няколко прости правила:

Покритие се извършва както отвън, така и вътре в структурата. За опростяване на този процес, трябва предварително нарязани на парчета гипсокартон в желания размер. При оформянето на ъглите е желателно да се използват специални метални ъгли, които ще ви позволи да се създаде гладка равнина на необходимия ъгъл и ще попречи на преждевременно разрушаване на конструкцията.

Определяне на листове гипсокартон се извършва с помощта на специални винтове, които може да се намери почти в железарския магазин.

Corner fireplace made of plasterboard with their hands

Украсете камина

Външно боядисване на такива проекти е крайната фаза на строителството. Днес все по-често за извършване на тези процеси се използват няколко вида облицовъчни материали:

Корнизи и декоративни корнизи от полиуретан. Тези продукти могат да бъдат използвани само за камини, които силно се нагряват и няма пряко въздействие на тези фактори. Чудесно за създаване на колони, арки и други уникални предмети. За да придадат оригиналност, лепнину може да рисува под интериорен дизайн. Декоративни плочки. Сегмент на тези материали е много голям и разностранен. Има храни, които могат да устои на топлина, може да се използва при моделиране и стандартни камини. Дизайн на плочки е много разнообразен, но днес на огромна популярност се радват на елементи, имитиращи естествен камък, тухли, мрамор и много други.

Ъглова камина е с уникален дизайн, който носи в къщата на топлина, уют и особена красота. Създаването им, не се страхувайте да експериментирате и да използвате различни материали, а това е доказателство за индивидуалност.

Corner fireplace made of plasterboard with their hands