Ъглова кухня с барна

Ъглов кухненски кът-това е популярно решение за разположението на мебелите, като големи пространства, така и за по-малки кухни. Това позволява максимално полезно да поставите в ъгъла на допълнителна работна повърхност или мивка. Често в ъгъла на кухненския слушалки добавя брояч — елемент, преди няколко години изглеждаше като екзотично. Към днешна дата, стоя в кухнята се превърна в обичайно място, където можете комфортно да изпиете сутрешното си кафе или да говорят, но да го използвате като допълнителна повърхност за готвене и съхранение на кухненските прибори.

Конфигурация функция

Планиране на материалните запаси в бара трябва да е на етапа на създаване на дизайн-проект за кухня и си поръчате комплекта обзавеждане за нея. Твърде късно, за да проникнат във вътрешността на този важен елемент ще бъде по-трудно, и той може да се открояват от общата концепция на помещението. Панел за ъглова кухня могат да имат няколко версии. Обикновено, а е продължение на плота, а после в ъгъла на кухнята с барна образуват U-образен дизайн, удобен при готвене. В малка по площ за кухнята от тази стойка може напълно да замени маса за хранене. Ако кухня се използва като всекидневна, бар ще служи като преграда и да ви помогне зонировать пространство. Този вариант също е удобен за работа в студио, когато бокс, хол и спалня образуват единно пространство.

Бар стойка може да бъде продължение на една от секциите в ъглови единици. При този режим, тя не разделя пространството, и по-често, в непосредствена близост до едната страна на стената. В този случай бара ще загубят част от тяхната функционалност, а след него става невъзможно да се подходи от всички страни.

В интериора на кухнята оригинално решение е разположението на бара до прозореца. Тази техника ви позволява да комбинирате плота на масата, перваза на прозореца и маса на един от повърхността, и максимално ефективно използване на пространството в малката кухня. Но дори ако проблемите с пространството на кухнята не, това решение може да помогне за разнообразяване на минути почивка за чаша чай гледката от прозореца.

Кухня с барна

Мнозина смятат, че този елемент, като бар стойка, подходящ само в кухнята в модерен стил. Обаче, поставите багажник в интериора. Тази конструкция, обикновено се повтаря от цвят и материал кухня, благодарение на които изглежда като неразделна част от него. Някои съвети за проектиране на ъглови кухни с барна в различни стилове:

загрузка...

Класика.

  Класическа кухня се характеризира с шкафове от тиково дърво, позлатени и украсени с бронзови покритие, корнизи и други луксозни стоки. На пръв поглед може да изглежда, че бар е неуместно в този стил, но това не е така. Важното е да изберете най-подходящия стил на материала на масата. Най-доброто решение ще бъде на повърхността на един и същ цвят и текстура като най на други работни маси. За класическия интериор подхожда с естествено дърво, на един скъпоценен камък, мрамор, или качествена имитация.

Стил рустик

  . Към този стил се отнасят интериор в стил прованс или кънтри. Те ми напомнят за страната естествена живота материали — дърво, камък, состаренный метал е перфектен. Изберете добавяне на детайл и с интериор в стил ретро. Бар може да бъде уместен в този интериор, повърхността му може да се симулира груба дъска или плочки с подходящ модел.

Модерен интериор.

  Модерни стилове включват хай-тек, таванско помещение, минимализъм, и тяхната отличителна черта е липсата на тези детайли, които красят класически интериор. Кухненски мебели за този стил може да бъде записан, или, напротив, ярки и необичайни. На Бар трябва да се запази общата картина — перфектно гланцови повърхности, хромированных части, необичайни форми и съвременни технологични решения.

Размери на стандарти

При планирането на бар много се губи и не може да се каже точно какъв размер трябва да бъде, за да може успешно да изпълнява функциите си и при това не заемат много ценно място в кухнята. За да се определи размерът на първо място е важно да се вземат под внимание някои моменти:

Разположение:

  бар ще бъде продължение на плота на работната зона, или ще бъде самостоятелен елемент. В първия случай допустими норми, които регулират на височина, за да стои на едно ниво с плота или на 10-15 см над него. Втората височина се определя единствено от желанията на клиента. Класически стандарт — 105 см от пода. Възможни варианти, но значително намаляване на височината, в противен случай това е просто дълга, тясна маса.

Броят на хората, едновременно седнали в бара.

  Стандартът определя, че един човек трябва да бъде минимум с дължина 50-60 cm плотове. На база на този параметър и трябва да бъдат планирани отклонения струва.

Функционално натоварване.

  Обикновено лентата за кухни правят с ширина около 55 см — това е достатъчно за двама или трима души може да се яде или да пие чай. Ако планирате семейна вечеря в бара, ширината му бъде от полза. В случай на двуетажни легла бар, широчина на всяко ниво трябва да бъде 55 виж

Различни варианти

Модерни мебели индустрия дава възможност да се реализират всякакви дизайнерски идеи, така че варианта на групиране на барове има толкова много.

В бара на крак

  — този вариант е най-често заради външния му пространство. Пространството под мивката е свободен, което създава този ефект. Като опори могат да се използват една или две хромирани крака, или мебелен щит от същия материал, както и плота на масата. Хромирани тръба може да се издигне над контра към тавана, и това често включва стойки за чаши за вино и плодове.

База.

  Бар, под плот, който има пълен избор, изглежда по-монументална, и затова по-често в кухните с голяма площ. На база може да се осигури допълнително пространство за съхранение — шкафове или рафтове. И на прием може да бъде наречена „остров“, обособившись от ъгъла на кухнята.

Полукруглое.

  Вариант полукръгли плотове са най-подходящи, когато лентата трябва да се замени маса за кухня — в зависимост от размера, тя може да настани до десет човека едновременно. Това решение е доста оригинално, но изисква повече място, отколкото конвенционалните прави подпори.

Двуетажно

  . За бара стандартна височина и може да бъде неудобно да седи, например, възрастни хора или деца. За решаване на този проблем ще ви помогне конструкция, състояща се от две стойки, разположени на различна надморска височина. Високи и ниски части на противоположни страни на центъра на масата. Въплъщение на двуетажни багажник за закрепване към основата кръгла повърхност обикновен маса за хранене. Благодарение на това решение за цялото семейство може да се събере заедно, избора на най-удобното място за всеки, но все още е в непосредствена близост един от друг.

Функционално съдържание

Често се случва, че в бара има и допълнителна функция, което е особено важно за малки апартаменти. Изглежда, какви задачи може да изпълнява една проста плота на крака, но да служи като място за бързи закуски и работната повърхност? Въпреки това, при правилния подход, дори и тази позиция може да помогне в опазването на кухненски принадлежности и аксесоари.

На стената, която се определя в горната част на таблицата, може да бъде поставен удобни рафтове.

Крака от хромирана тръба може да се извършва не само поставка за чаши в горната част, но подобни проекти под мивката, в които да съхранявате удобно, например, салфетки или допълнителна купа.

В случай на сериозни проблеми със свободното пространството под мивката може да има допълнителни шкафове или дори вградена бяла техника — например, пералня.

Оригинален начин за запълване на пространството под часова мини-стеллажом с сквозными клетки. Този дизайн не създава усещане обемисти база, това ще даде допълнително пространство за разположението на кухненските детайли.

С големи колони във формата на острова, ситуацията е по-интересна. Площта му позволява да поставите единият край на плота, мивка или плот повърхността на другата страна, за да се използва като място за закуски. Това е много удобен и функционален, но това решение е подходящ само за големи помещения, защото на острова трябва да се осигури свободен подход от всички страни.

Интериор ъглова кухня с барна — удобен, съвременен вариант, подходящо за почти във всяко помещение. Просторните кухни, този вариант ще помогне зонировать пространство и да получите допълнителна повърхност за приготвяне на храни и бързи закуски. В кухнята ъглов комплект с барна ще ви помогне да реши проблема с разположението на заведенията за хранене зона. За да се намери подходящ вариант за всеки стил на интериора днес е прост и пространството кухня може да стане не само място за готвене и хранене, и вашият любим уютен кът.