Ъглови камини от тухла

Днес, ъглови камини от тухла, се считат за едни от най-практични и универсални отопление на сгради. Те дават възможност за нагряване на помещението, придават на помещението по-чист вид. Освен това, някои видове, такива камини са проектирани по такъв начин, че те могат да бъдат използвани за приготвяне на храна. Нека да видим какви са основните характеристики има структури от данни и начините на тяхното създаване.

Специфика

Такива отоплителни проекти могат да имат различен дизайн, така че те могат отлично допълва всеки интериор. Тези камини са направени сравнително просто. Им устройство позволява нагряване на едно или няколко помещения. Полагане на пожар могат да бъдат различни: работа може да се извършва от строителство на къща или по време на ремонт; това също е разрешено строителството на фурната след приключване на всички основни работи. Но, въпреки това, специалистите препоръчват да заложите камина, преди полагане на подови покрития, за да после отново да не се ангажира обзавеждането на пода.

Важно предимство на тези структури е тяхната мобилност. Защото те са вградени в ъгъла, по-голямата част от полезна площ на помещението остава свободен. Това позволява обзаведени стая всякакви преценка. Освен това, не си струва да мисля за инсталиране на комплекса дымоходные система (например в случай на камини, разположен в центъра на залата). Комина може да бъде построен върху цялата конструкция, което спестява време и ресурси.

Подобрения в дымоходной тръби

Качеството на строителството кът за камина, не може да се извърши без оглед на размерите на дымоотводящей тръби. Тази част от проекта отопление се счита за един от най-важните, защото той осигурява изход на въглероден диоксид, формира когато изгори. В действителност, този елемент зависи сигурността на жителите.

При строителството на тръбата трябва да се обърне специално внимание на размера му. Те трябва да бъдат избрани въз основа на мощността на нагревателя: колкото тя е по-висока, пусна дим, и, следователно, тръбата трябва да бъде по-широк. Недостатъчен диаметър на тръбата, дим ще се натрупат и да проникне в къщата. Той е изпълнен с трагични последици.

загрузка...

Друг важен факт е, че дымоходная тръбата ще бъде гореща. Поради това при строителството трябва да се използва специален вид тухли.

Функции на кутията

Земята част се нарича елемент на инсталации камина, разположено под топкой. Това е нещо като пиедестал, на който е цялата конструкция. Обикновено дебелината на пиедестал е 3 тухли, въпреки, че тези стойности могат да бъдат различни (те зависят от проекта на камината и го предполага власт).

Благодарение на мазето устойчивост на цялата конструкция. Освен това, тя защитава пода и близките предмети от огъня. Много експерти смятат, че хет-това е най-важната част в огъня, защото от точността на неговите изчисления зависи бъдещето функциониране на целия бойлер. Така че му изграждане трябва внимателно да се следи нивото (тя трябва да бъде строго хоризонтална).

За да се осигури по-голямо удобство при почистване на камината, на база може да бъде оборудвана с ниша, която ще се запази пепел. В този случай, над земята ниша трябва да се изгради плочи от стоманена мрежа. При такъв строеж на дървесна пепел, образувани в горивата на отделението ще се разсее в ниша, където може да се направи обикновена лопата.

Министерството на гориво

Вторият най-важен елемент в конструкцията на камината. Създаването му е най-трудно, защото изисква отчитане на множество фактори. По име можете да се досетите какво ще се случи на изгаряне на гориво (дърва, въглища), а това означава, че вътре в това отделение ще бъде винаги много висока температура.

Поради високата температура на режима на горивния отделение трябва да бъде поставен специален тухла по специална методика. Обикновено за такива документи се прилага шамотни тухли. Тухла компоненти на връзката се извършва с помощта на така наречените топли с дебелина около 3 мм. Често, горивните отделения се разполагат в 2 слоя, втория слой е изработен от обикновените тухли. Ето тук се проявява цялата значението на топли шевове вътрешен слой: те защитават външна кожата от прекомерно загряване, така че той не е деформиран, и човек не е изгоряла, докосвайки я.

Портал камина

От гледна точка на дизайн-това е най-важната част на бойлера. Това придава на цялата конструкция елегантен вид. По тази причина, при извършване на портала, трябва да се помисли как трябва да изглежда готов камина. Това може да помогне в пре-проект, съдържащ чертежи и схеми на цялата конструкция.

По принцип, дизайн на портала и размерите му могат да бъдат различни, но има една подробност, наличието на която е задължително. Става въпрос за специална стоманена таван, разположен в долната част на преградни стени. Този елемент прави дизайна по-стабилен и осигурява по-ефективно отопление. Важно е да се отчита фактът, че това застъпване трябва да бъде извън работната област отделение за гориво. В противен случай той ще попречи на дима да проникне през комина.

Аксесоари

При достигане на дървена или въглероден камина може да бъде оборудван с допълнителни елементи. Тези компоненти правят нагреватели по-красиви или да изпълняват някакви функции. Например, идеалният вариант ще се превърне в мини-камина с фурна. Структурата на този камината е стандартен, но между горивния отделение и главен портал създава ниша, в която може да се пече различни ястия (от хляб до любимата си пица). Изграждането на тази на фурната, не забравяйте, че тя не трябва да блокират напълно горивния отделение, за да не пречат на дим се вие в комина.

Изящни орнаменти за ъглова камина може да стане арка, разположена над портала. Изграждането на тази декорация е доста сложен процес. За извършване на работа се препоръчва използването на професионален проект и детайли за подплата. (зидария от тухли компоненти).

Как да се изчисли оптималния размер?

Според стандарта на стойност площад на горивната камера и площ на помещението е 1:50. Като пример да вземем следното значение:

    ако стаята е с площ от 15 кв. метра, след това, размер на горивната камера трябва да бъде около 0.3 квадрата, площ на стаята 20 квадратчета, в района на пещта ще бъде равна на 0,4 на квадратен метър.

Трябва да се помни, че тези изчисления са само за жилища със стандартна височина на тавана. Ако тавани са твърде ниски (или високи), се препоръчва да се консултирате със специалист.

Че ще се изисква да работят?

За ъглова камина е служил толкова дълго, колкото можете, и операцията е била сигурна, трябва да се прилагат 2 вида тухли: шамотни и печена глина твърда. Връзка на всички части, трябва да се извършва с помощта на специални глинени разтвор. Решено е максимално проста: вие трябва да се смесват пресява кариера за пясък и глина. Решението е по-трайно, можете да добавите цимент М300 и по-горе.

Основата е добре да чакъл и шамотной трохи. За създаване на джъмперите на портала е по-добре да се използват стоманени кът.

Както бе споменато по-горе, вътрешната част на отделението трябва да се изгради от огнеупорни тухли. На външната облицовку топливника и комини могат да бъдат изработени от червени глинени тухли. При изграждане на улица от страна на комина може да се използва обикновени тухли, защото той позволява на атмосферни влияния.

Работния процес

Работата по създаване на кът за камина, за вила или къща може да бъде различен. Но, като цяло, изисква следните стъпки:

    копаем дупка на необходимия размер; утрамбуйте дъното на ямата и поръсете 10 см. слой от чакъл; отгоре чакъл, задаване на кофража, след което да запълни пространство с голям скали; процеп между камъните запълване с чакъл; смес на циментова-пясъчния разтвор; полученият разтвор изсипете в кофража (слой от около 10 см); да даде основа на ден, за да изсъхне, след това върху първия слой на фондацията, се налива слой от натрошени тухли и чакъл; излея тези компоненти с бетон, внимателно изравни основата слой, след това свали кофража; основата покритие, два пласта картон, след това започваме да оформите тухла, въз основа на дизайна на поръчката; по време на работа, обърнете специално внимание на мястото на капака на отделението; внимателно выровняйте шевовете между тухли.

След като всички работят давам дизайн на този ден се, че всички връзки на сигурно схватывается.