Горелки за био-камини

Характеристики

В момента, екологично чисти предмети от интериора са много популярни, защото те са напълно безопасни. За такива устройства е толкова красив и необичаен предмет на интериора, като камина. Една от отличителните черти на този елемент от интериора на дома, която, дори и при наличието на огъня, той не е от комина, така че можете да поставите всички части на помещението с всякакъв дизайн, като в частен дом и градски апартамент. Освен това, няма никакви ограничения по отношение на вида на помещенията, в които можете да поставите камина, уреда загрява гори истински разсадник на био-етанол — вещество, което разжигается горелка биокамина.

Основният елемент в конструкцията на камината е записващо устройство. Тази част от отопление на пожар, който зарежда с гориво и той свети, да дава топлина. Този елемент представлява метален контейнер. Някои са с камина, оборудвани капаци за конфорок, благодарение на които може лесно да се регулира размера и височината на пламъка. Някои модели завършен камини и филтри за горелки, които допринасят за очистването на въздуха.

Изисквания към устройството на горелката

Ако искате да създадете камина със собствените си ръце, трябва да се придържате към някои съвети, които ще помогнат да се гарантира вашата безопасност. Греющая част-това е най-важната част от проекта биокамина. При самостоятелен създаването на горелки за био-камина, трябва да се предпочитат само висококачествени материали, които трябва да отговарят на изискванията за противопожарна безопасност и да бъде термостойкими. Обикновено като такъв материал, изберете метал, тъй като той е подходящ за това от всички членове. В горната част На метална рамка е по-добре, за надеждност наложи специализирани керамични плочки или покрита с керамични тъкан.

Основа за бъдещата горелки най-добре да направите от дебел и устойчив материал, за да може той в бъдеще да не деформират, и горивото не се проля. В процеса на сглобяване, се уверете, че всички компоненти са надеждно закотвени, просто не бързайте. Средно допустимо разстояние от горелката до стената трябва да бъде около петнадесет сантиметра.

В края на процеса на сглобяване, се уверете, че полученият дизайн никакви повреди от механичен характер, а формата му като цяло е от вида, който искате. Най-предпочитана е кръгла конфорка.

При сглобяването на този уред, моля, обърнете внимание, че има много полезно нещо — метална мрежа, която се намира над горелка и позволява правилно да разпредели пламък на горелка. Освен това, някои от тях използват мрежата за декоративни цели и украсете го с камъни или други термостойкими и красиви материали.

загрузка...

Друг важен елемент на горелката камината е фитил. Много често ролята на обикновен кабел, който от едната страна, потопена в съд с гориво (биоэтанолом), а от другата страна показва около окото. Не забравяйте, че самата стандартна горелката пламъкът не е защитен, така че при монтажа на това устройство е най-добре да се изгради никакви защитни елементи, като щит.

Създаваме със собствените си ръце: стъпка по стъпка ръководство

Изделия за дома, които са много популярни в днешно време. Много елементи от интериора могат да създадат със собствените си ръце, включително и устройство на камината. Горелката да не е много трудно, тъй като дизайнът му е доста лесно, можете да създадете свой личен уникален дизайн, или дори да си поръчате готов чертеж. Много специалисти предлагат широка гама от избор на материали, от които може да се направи, това може да бъде дори и удобни инструменти, които има във всеки дом.

Горелка механизъм, създадени със собствените си ръце, разбира се, не включва в себе си този компонент, тъй като устройството, което регулира интензивността на пламъка и устройство, огромното му. Заслужава да се отбележи, че може спокойно да мине без тези елементи на механизма, горелки, закупуване на специализирано устройство за гасене на пламъка на горелката, за да изчака, докато тя угасне, след изчерпване на горивата.

Като цяло, мощност на горелката не е строга форма, която се попълва с помощта на специален гориво — биоетанол. Този капацитет може да бъде направена, ако придобие следните материали: вградена метална кутия дизайн на камината (подходящ за всеки обем, защото този елемент на дизайна в крайна сметка да бъде визуално не се забелязва), решетки от метал, който е снабден с отвори с малък размер, фитил (обикновен шнур), за пълнене-гориво за биокамина — био-етанол и термостойкое предпазно стъкло за екран на камината.

Следващата стъпка е създаване на схема на конструкцията на горелката. Рисунки, ясно да се представят всички компоненти на горелките, така че, за да помогне да го направи замислена механизъм на горелката. Ако имате основни размери, можете да преминете към следващата стъпка: рязане на окото за горелката.

Капацитет, който ще бъде в основата на камината, трябва да поставите резервоара за гориво, в горната част на сградата трябва да бъде покрита с мрежа. Ако клетките на горелката се различават по-големи размери, е най-добре да ги покрие множество слоеве на окото, като по този начин relegating им.

Следващата стъпка ще бъде фитил в резервоара с горивото. В горната част на мрежата, можете да поставите различни елементи на това устройство. Ако планирате производство на био камина с защитен екран от стъкло, тогава този елемент трябва да се създаде на първо място, защото тя е най-дългата суха за по-късно подвързване лепило, за всички компоненти на устройството на горелката.

Декор

За декоративни био горелка камина, можете да използвате съществува орган, който може да се замени, в зависимост от интериора на дома или просто за настроение. Като пълнител могат да действат различни аксесоари, основното условие за тях е, че те са огнеустойчиви. Това могат да бъдат различни декоративни камъни и ще изглеждат чудесно като същите камъни, и камъни с различни размери. Можете да използвате цветни или прозрачни камъни като пълнител за домашна камина.

Страхотна идея за украса на вашия горелката биокамина ще бъде създаването имитация на керамични дърва за огрев, които визуално приличат на истинските. Дизайн на ръчно изработени продукт ще бъде перфектно допълват публикувани около елементи на сходна тема, например, устройства за осветление и охлаждане на пламъка на горелката, а също така класически покер или пинсети. Украса на камината може да се постави дори до топливным стилистично дизайн на опаковки.

Готовото устройство на горелка могат да бъдат публикувани на портала, който може да се закупи в специализиран магазин. Важното е-правилно да се избере. Портали за камини се продава отделно, тази позиция е камина да представляват производители, като Торино, дата spartherm и други. Тези марки създават готови камини, и на всички компоненти, включително елементи на механизма и на гориво, запалка за камина и т.н.