Горелки за био-камини

Burner for bio-fireplace

Характеристики

В момента, екологично чисти предмети от интериора са много популярни, защото те са напълно безопасни. За такива устройства е толкова красив и необичаен предмет на интериора, като камина. Една от отличителните черти на този елемент от интериора на дома, която, дори и при наличието на огъня, той не е от комина, така че можете да поставите всички части на помещението с всякакъв дизайн, като в частен дом и градски апартамент. Освен това, няма никакви ограничения по отношение на вида на помещенията, в които можете да поставите камина, уреда загрява гори истински разсадник на био-етанол — вещество, което разжигается горелка биокамина.

Burner for bio-fireplace

Основният елемент в конструкцията на камината е записващо устройство. Тази част от отопление на пожар, който зарежда с гориво и той свети, да дава топлина. Този елемент представлява метален контейнер. Някои са с камина, оборудвани капаци за конфорок, благодарение на които може лесно да се регулира размера и височината на пламъка. Някои модели завършен камини и филтри за горелки, които допринасят за очистването на въздуха.

Burner for bio-fireplace

Изисквания към устройството на горелката

Ако искате да създадете камина със собствените си ръце, трябва да се придържате към някои съвети, които ще помогнат да се гарантира вашата безопасност. Греющая част-това е най-важната част от проекта биокамина. При самостоятелен създаването на горелки за био-камина, трябва да се предпочитат само висококачествени материали, които трябва да отговарят на изискванията за противопожарна безопасност и да бъде термостойкими. Обикновено като такъв материал, изберете метал, тъй като той е подходящ за това от всички членове. В горната част На метална рамка е по-добре, за надеждност наложи специализирани керамични плочки или покрита с керамични тъкан.

Burner for bio-fireplace

Основа за бъдещата горелки най-добре да направите от дебел и устойчив материал, за да може той в бъдеще да не деформират, и горивото не се проля. В процеса на сглобяване, се уверете, че всички компоненти са надеждно закотвени, просто не бързайте. Средно допустимо разстояние от горелката до стената трябва да бъде около петнадесет сантиметра.

Burner for bio-fireplace

В края на процеса на сглобяване, се уверете, че полученият дизайн никакви повреди от механичен характер, а формата му като цяло е от вида, който искате. Най-предпочитана е кръгла конфорка.

При сглобяването на този уред, моля, обърнете внимание, че има много полезно нещо — метална мрежа, която се намира над горелка и позволява правилно да разпредели пламък на горелка. Освен това, някои от тях използват мрежата за декоративни цели и украсете го с камъни или други термостойкими и красиви материали.

Burner for bio-fireplace

Друг важен елемент на горелката камината е фитил. Много често ролята на обикновен кабел, който от едната страна, потопена в съд с гориво (биоэтанолом), а от другата страна показва около окото. Не забравяйте, че самата стандартна горелката пламъкът не е защитен, така че при монтажа на това устройство е най-добре да се изгради никакви защитни елементи, като щит.

Burner for bio-fireplace

Създаваме със собствените си ръце: стъпка по стъпка ръководство

Изделия за дома, които са много популярни в днешно време. Много елементи от интериора могат да създадат със собствените си ръце, включително и устройство на камината. Горелката да не е много трудно, тъй като дизайнът му е доста лесно, можете да създадете свой личен уникален дизайн, или дори да си поръчате готов чертеж. Много специалисти предлагат широка гама от избор на материали, от които може да се направи, това може да бъде дори и удобни инструменти, които има във всеки дом.

Burner for bio-fireplace

Горелка механизъм, създадени със собствените си ръце, разбира се, не включва в себе си този компонент, тъй като устройството, което регулира интензивността на пламъка и устройство, огромното му. Заслужава да се отбележи, че може спокойно да мине без тези елементи на механизма, горелки, закупуване на специализирано устройство за гасене на пламъка на горелката, за да изчака, докато тя угасне, след изчерпване на горивата.

Burner for bio-fireplace

Като цяло, мощност на горелката не е строга форма, която се попълва с помощта на специален гориво — биоетанол. Този капацитет може да бъде направена, ако придобие следните материали: вградена метална кутия дизайн на камината (подходящ за всеки обем, защото този елемент на дизайна в крайна сметка да бъде визуално не се забелязва), решетки от метал, който е снабден с отвори с малък размер, фитил (обикновен шнур), за пълнене-гориво за биокамина — био-етанол и термостойкое предпазно стъкло за екран на камината.

Burner for bio-fireplace

Следващата стъпка е създаване на схема на конструкцията на горелката. Рисунки, ясно да се представят всички компоненти на горелките, така че, за да помогне да го направи замислена механизъм на горелката. Ако имате основни размери, можете да преминете към следващата стъпка: рязане на окото за горелката.

Burner for bio-fireplace

Капацитет, който ще бъде в основата на камината, трябва да поставите резервоара за гориво, в горната част на сградата трябва да бъде покрита с мрежа. Ако клетките на горелката се различават по-големи размери, е най-добре да ги покрие множество слоеве на окото, като по този начин relegating им.

Следващата стъпка ще бъде фитил в резервоара с горивото. В горната част на мрежата, можете да поставите различни елементи на това устройство. Ако планирате производство на био камина с защитен екран от стъкло, тогава този елемент трябва да се създаде на първо място, защото тя е най-дългата суха за по-късно подвързване лепило, за всички компоненти на устройството на горелката.

Burner for bio-fireplace

Декор

За декоративни био горелка камина, можете да използвате съществува орган, който може да се замени, в зависимост от интериора на дома или просто за настроение. Като пълнител могат да действат различни аксесоари, основното условие за тях е, че те са огнеустойчиви. Това могат да бъдат различни декоративни камъни и ще изглеждат чудесно като същите камъни, и камъни с различни размери. Можете да използвате цветни или прозрачни камъни като пълнител за домашна камина.

Burner for bio-fireplace

Страхотна идея за украса на вашия горелката биокамина ще бъде създаването имитация на керамични дърва за огрев, които визуално приличат на истинските. Дизайн на ръчно изработени продукт ще бъде перфектно допълват публикувани около елементи на сходна тема, например, устройства за осветление и охлаждане на пламъка на горелката, а също така класически покер или пинсети. Украса на камината може да се постави дори до топливным стилистично дизайн на опаковки.

Burner for bio-fireplace

Готовото устройство на горелка могат да бъдат публикувани на портала, който може да се закупи в специализиран магазин. Важното е-правилно да се избере. Портали за камини се продава отделно, тази позиция е камина да представляват производители, като Торино, дата spartherm и други. Тези марки създават готови камини, и на всички компоненти, включително елементи на механизма и на гориво, запалка за камина и т.н.

Burner for bio-fireplace