Инсталация на печки в една дървена къща

Дървото като материал за строителството на дома се смята за един от най-екологично чистите. Сглобяеми стени, често не изискват допълнителна украса, а самата сграда изглежда часа. Тази къща, особено в страна, отчаяно се нуждае от само извършване на окабеляване и отопление.

Инсталация на печки камина в една дървена къща ще помогне за решаването на проблема, тъй като топло помещение и да се създаде в него уют. В салона на топло, а камина изглежда красива, като изпълнява две функции – той затопля и създава естетически дизайн на помещението. Изберете най-подходящия камина ще помогне на професионалистите, грижи се за него доста лесно. Много образци на произведени специално за монтаж на къщи от дървени части, намаляване на риска от пожар в сграда до минимум.

Как да изберем

Инсталиране на пещта на камината-това е следващата стъпка след инсталирането на врати и прозорци в сградата. Посоката на потока на входящия въздух при отворена врата и прозорец се разглежда като основен параметър, който позволява правилно да се разположат камина. В този случай е по-добре да нарисува схема на движение на въздуха, от който ще се разбере, какъв вид на камината ще ви трябва:

    ъглов, на острова, или отделно стоящи; стена или преграда.

Ъглови камини позволяват да се спести място, същото се отнася и до стената, сякаш се монтира вътре в стената. Това местоположение позволява на печки за отопление на две съседни стаи. На вид стоманена стена модели камини, които определят близо до стена.

На острова на пещ и камина, разположена в изолация в свободните площи, най-често на пода в центъра на хола. Това кръгли, квадратни и правоъгълни форми. Фурната затворен или отворен, чрез добавяне на устойчиви на топлина стъкло за целите на сигурността.

загрузка...

За отопление на съседни помещения, за да добавите воздуходувы гофриран метал.

Видове

Конструктивно печки могат да се разделят на метални и тухла. По-традиционните тухли, но инсталиране на необходимите умения в областта на топлотехника. Тухла притежава огнеупорными свойства, нагрява бързо и дава топлина на цялата къща.

При избора на метални печки трябва да се обърне внимание на скоростта, с която се нагрява и какъв е максималният срок за отопление.

Също и такива важни параметри, като размер на камини и печки на състава на сплавта, от която е направена печка, той е безопасен, когато се използва в една дървена къща.

Как да инсталирате

Мястото на инсталация се избира предварително, преди началото на процеса на инсталиране. В строителството на вили или къщи фондация дърво оформени така, че в определено място монолитна плоча от бетон, за да издържа на натоварване до 300 кг и обмислят начини за отопление на втория етаж в дуплексе. Това предвижда една малка печка-буржуйка, или парно отопление. Това ще ви струва много скъпо, затова е нужно да се притеснявате за инсталиране на парен котел и навременно попълването му с вода. Ако искате да използвате фурната за готвене, най-добрият вариант ще бъде външна стена. Преди всичко, вие трябва да бъдете внимателни при допир с табели, ако те са едни и същи за готвене.

Пещ, разположена в центъра на дървена къща, отлично затопля напълно цялата стая. Според стандартите, пред камината ще публикувам ламарина, който не може да изгори дори и при продължително излагане на огън. Разстоянието от вратата до всяка от стените и тавана трябва да е не по-малко 125-130 см, а страничните стени на камината и извадете от стените на разстояние не по-малко от 50 виж

Стъпки за инсталиране на фурната:

Подготовка на пода. Трябва да поставите основа от тухли. Неговата планина плавно чрез използване на гипскартон, шперплат или steklomanija, нарязани на винтове. Ако плочи се движат по повърхността на пода или се състои от модния подиум керамика, дизайн изглежда особено красиво. Стени от тугоплавкого материал с последващо облицовка. Довършителни мазе с плочки. Стени грунтуются два пъти и са поставени в керамични плочки, монтиран на огнеупорни лепило. Обзавеждане печка камината и комина.

Важно е добре да се победи на всички от камината, за да изглеждат безпроблемно в интериора на дървени къщи, така и в хармония един с друг. Например, взимаме черпак и да добавите декоративни елементи, така че да не изглежда излишен близо до печката.

Що се отнася до комина, съвременните видове, събрани от готови елементи на принципа на „сандвича“. За сравнение, етернитови или тухлени комини. Последният ще продължи по-дълго, отколкото други. Най-простият начин за извеждане на комина през тавана и през стената.

В близост до печки и коминни покрити с негорими предмети и керамични материали.

Основният материал за зидария камина – полнотелый керамични тухли. Марка тухла – до 250 kg/cm2. Хомогенни по размер и се измива с чиста вода тухли са свързани помежду си с помощта на разтвор на огнеупорна. Комин фитинги, изработени от чугун, включва:

    поддувальной, пещта и прочистные вратите; решетка; амортисьор и амортисьор на печка и фурна.

Схема зидария на пещта не може да бъде нарушена, и на първия ред трябва да се извършва внимателно. След полагане на втори и трети ред в ъглите изградени водачи. Това гвоздеи в тях, или монтирани на тавана, клинове и рейки. Шевовете се втрива в втриване смес, устойчива на огън. След това пристъпваме към монтаж на метални изделия – решетки и врати чрез сондиране, при необходимост, е недопустимо. Тъй като коефициентите на термично от метал и тухли при монтаж на детайли от чугун са останали пропуски. Колосниковая решетка с инсталирани скосом, за да жар го бутна.

Правилно инсталирана печка ще бъде украшение в дома ви. Разходите за инсталиране на не повече от два и половина до три хиляди рубли.