Инсталация на печки в една дървена къща

Installing stoves in a wooden house

Дървото като материал за строителството на дома се смята за един от най-екологично чистите. Сглобяеми стени, често не изискват допълнителна украса, а самата сграда изглежда часа. Тази къща, особено в страна, отчаяно се нуждае от само извършване на окабеляване и отопление.

Installing stoves in a wooden house

Инсталация на печки камина в една дървена къща ще помогне за решаването на проблема, тъй като топло помещение и да се създаде в него уют. В салона на топло, а камина изглежда красива, като изпълнява две функции – той затопля и създава естетически дизайн на помещението. Изберете най-подходящия камина ще помогне на професионалистите, грижи се за него доста лесно. Много образци на произведени специално за монтаж на къщи от дървени части, намаляване на риска от пожар в сграда до минимум.

Installing stoves in a wooden house

Как да изберем

Инсталиране на пещта на камината-това е следващата стъпка след инсталирането на врати и прозорци в сградата. Посоката на потока на входящия въздух при отворена врата и прозорец се разглежда като основен параметър, който позволява правилно да се разположат камина. В този случай е по-добре да нарисува схема на движение на въздуха, от който ще се разбере, какъв вид на камината ще ви трябва:

    ъглов, на острова, или отделно стоящи; стена или преграда.

Installing stoves in a wooden house

Ъглови камини позволяват да се спести място, същото се отнася и до стената, сякаш се монтира вътре в стената. Това местоположение позволява на печки за отопление на две съседни стаи. На вид стоманена стена модели камини, които определят близо до стена.

Installing stoves in a wooden house

На острова на пещ и камина, разположена в изолация в свободните площи, най-често на пода в центъра на хола. Това кръгли, квадратни и правоъгълни форми. Фурната затворен или отворен, чрез добавяне на устойчиви на топлина стъкло за целите на сигурността.

Installing stoves in a wooden house

За отопление на съседни помещения, за да добавите воздуходувы гофриран метал.

Installing stoves in a wooden house

Видове

Конструктивно печки могат да се разделят на метални и тухла. По-традиционните тухли, но инсталиране на необходимите умения в областта на топлотехника. Тухла притежава огнеупорными свойства, нагрява бързо и дава топлина на цялата къща.

Installing stoves in a wooden house

При избора на метални печки трябва да се обърне внимание на скоростта, с която се нагрява и какъв е максималният срок за отопление.

Installing stoves in a wooden house

Също и такива важни параметри, като размер на камини и печки на състава на сплавта, от която е направена печка, той е безопасен, когато се използва в една дървена къща.

Installing stoves in a wooden house

Как да инсталирате

Мястото на инсталация се избира предварително, преди началото на процеса на инсталиране. В строителството на вили или къщи фондация дърво оформени така, че в определено място монолитна плоча от бетон, за да издържа на натоварване до 300 кг и обмислят начини за отопление на втория етаж в дуплексе. Това предвижда една малка печка-буржуйка, или парно отопление. Това ще ви струва много скъпо, затова е нужно да се притеснявате за инсталиране на парен котел и навременно попълването му с вода. Ако искате да използвате фурната за готвене, най-добрият вариант ще бъде външна стена. Преди всичко, вие трябва да бъдете внимателни при допир с табели, ако те са едни и същи за готвене.

Installing stoves in a wooden house

Пещ, разположена в центъра на дървена къща, отлично затопля напълно цялата стая. Според стандартите, пред камината ще публикувам ламарина, който не може да изгори дори и при продължително излагане на огън. Разстоянието от вратата до всяка от стените и тавана трябва да е не по-малко 125-130 см, а страничните стени на камината и извадете от стените на разстояние не по-малко от 50 виж

Installing stoves in a wooden house

Стъпки за инсталиране на фурната:

Подготовка на пода. Трябва да поставите основа от тухли. Неговата планина плавно чрез използване на гипскартон, шперплат или steklomanija, нарязани на винтове. Ако плочи се движат по повърхността на пода или се състои от модния подиум керамика, дизайн изглежда особено красиво. Стени от тугоплавкого материал с последващо облицовка. Довършителни мазе с плочки. Стени грунтуются два пъти и са поставени в керамични плочки, монтиран на огнеупорни лепило. Обзавеждане печка камината и комина. Installing stoves in a wooden house

Важно е добре да се победи на всички от камината, за да изглеждат безпроблемно в интериора на дървени къщи, така и в хармония един с друг. Например, взимаме черпак и да добавите декоративни елементи, така че да не изглежда излишен близо до печката.

Installing stoves in a wooden house

Що се отнася до комина, съвременните видове, събрани от готови елементи на принципа на „сандвича“. За сравнение, етернитови или тухлени комини. Последният ще продължи по-дълго, отколкото други. Най-простият начин за извеждане на комина през тавана и през стената.

Installing stoves in a wooden house

В близост до печки и коминни покрити с негорими предмети и керамични материали.

Installing stoves in a wooden house

Основният материал за зидария камина – полнотелый керамични тухли. Марка тухла – до 250 kg/cm2. Хомогенни по размер и се измива с чиста вода тухли са свързани помежду си с помощта на разтвор на огнеупорна. Комин фитинги, изработени от чугун, включва:

    поддувальной, пещта и прочистные вратите; решетка; амортисьор и амортисьор на печка и фурна.

Installing stoves in a wooden house

Схема зидария на пещта не може да бъде нарушена, и на първия ред трябва да се извършва внимателно. След полагане на втори и трети ред в ъглите изградени водачи. Това гвоздеи в тях, или монтирани на тавана, клинове и рейки. Шевовете се втрива в втриване смес, устойчива на огън. След това пристъпваме към монтаж на метални изделия – решетки и врати чрез сондиране, при необходимост, е недопустимо. Тъй като коефициентите на термично от метал и тухли при монтаж на детайли от чугун са останали пропуски. Колосниковая решетка с инсталирани скосом, за да жар го бутна.

Installing stoves in a wooden house

Правилно инсталирана печка ще бъде украшение в дома ви. Разходите за инсталиране на не повече от два и половина до три хиляди рубли.

Installing stoves in a wooden house