Изберете алтернативен плочки в банята: плюсове и минуси

Тапети в банята ще направи оригинален интериор

Планирате ремонт в банята? Не забравяйте, че съществена роля в тази област е качеството на тапицерия и подови настилки. Най-популярен традиционен материал е с теракот. Той отговаря на всички необходими изисквания и в сравнение с други фондове-това е средната стойност. Но това не е единственият материал, който може да се използва при създаването на интериора на банята.

Дизайн в модерен стил

Основни изисквания

Избор на материал за баня трябва да се забравя за функциите на помещения, във връзка с това покритие трябва да отговарят на следните изисквания:

Устойчивост на влага. Устойчивост на грибкам и мухъл. Лесна за почистване. Екологична сигурност. Естетиката.

  Тези критерии ще ви позволи да създадете банята на стаята, в която ще се чувствате комфортно. По време на прибиране на реколтата не е затруднение, което намалява вероятността от поява на мухъл, което е много опасно за здравето на човек.

Величествен Викториански стил

14

загрузка...

Модерен пазар за строителни материали предлага широка гама от продукти, които отговарят на тези изисквания. Тя се различава по състав, вид, начини на монтаж и разбира се цена.

  Плочки традиционно се използва като облицовъчен и подови настилки. В зависимост от прилагането на основните му характеристики, както и този вариант, който се предлага от производителите.

Подове

Отказ от плочки на пода може да бъде причинено една от причините:

високата цена; несъответствие на техническите и естетически изисквания.

С висока стойност, трябва да се търсят по-евтини продукти, и в този случай може да бъде полезно балатум. Това, разбира се, не е най-добрият вариант, но само най-евтините, който по някакъв начин отговаря на основни критерии.

Важно е да се стека – свеждане до минимум на броя на ставите.

Линолеуми ще ви помогне не само да спестят пари, но и ще изглежда като настилка

Моля, обърнете внимание! Когато е мокър, на пода на балатум, става много хлъзгави, много опасен.

Освен ниската цена на параметри балатум включват в себе си широка гама от цветове, което позволява естетичен украсят всеки интериор.

Интересни цветове може да се превърне в основен акцент

Ако причината за отказ от плочки не в цената, а в това, че вие не сте доволни от изпълнението му, можете да изберете други опции. Те могат да бъдат по-скъпо, но ще ви позволи да създадете уникален дизайн.

  На голяма популярност в последно време набира такова покритие, като течни или замазки.

Това е специална циментова смес, която се изсипва върху подготвената повърхност. Той се състои от частици, малки камъни, които осигуряват уникален естетичен ефект.

За любителите на белия цвят

  Не по-малко оригинални и популярни днес е наливной етаж, който Можете да използвате, за да създадете 3D изображение.

За тази цел кликнете върху снимката, за да я постави на равна, гладка повърхност, която предварително е подготвена, и се изсипва върху специална смес, съдържаща эпоксидную смола. Колкото по-дебел е слоя, толкова по-добре за 3D ефект.

Внимание! Докато той е издръжлив, устойчив на надраскване и механични повреди, могат да издържат на висока статистическа натоварване. По този начин, Можете да създадете ефект на морското дъно.

3D-ефектът ще превърнат вашата баня в произведение на изкуството

Съвет! При създаването на епоксидни под особено ефектно изглеждат пълни със смес от природни елементи, като например клончета от борови иглички, цветя, морски камъчета и миди.

Невероятна стилизирана мокър пясък

Продължаваме с темата за природата, можете да пресъздаде вашата баня в малка горска поляна. За това си заслужава да закупите изкуствена трева. С такъв дизайн може да бъде изработен от пластмаса, каучук или полимер. По-добре изберете по-меки настилки.

Внимание! Обикновено, изкуствена трева не изисква специални грижи, но се перат си да закупите на твърда четка за пода. Моля, обърнете внимание, че огромен плюс в този случай – липсата на приплъзване.

Изкуствена трева има красив вид и е много лесен за полагане

Важно! Ако се интересувате от тези естествени материали в банята, след това в никакъв случай не използвайте дървени подови настилки. Дори много качествено лечение в такива условия, той бързо падна на пода гъбички и гниене.

  По-добре е да декоративен камък. От него е изложена на песен, така че ще получите интериор в стил кънтри. Най-скъпият вариант можете да изберете мрамор. Тя е здрава, естетичен, в екологично чист и лесен за почистване.

15

Облицовки

Да се замени с плочки на стените алтернативи не е трудно. Повечето от тях са по-достъпни, отколкото керамика.

Съвет! Най-икономичния вариант са миещи се. Те са изработени на базата на трайна Дебела тъкан. Имат разнообразен дизайн, ви не ще бъде трудно да се създаде уникален дизайн.

Ако позволяват финансовите възможности, могат да бъдат закупени Тапети с 3D ефект.

Светла баня в стила на съвременната класика

За тапети трябва да се подготви повърхността. Тя трябва да бъде гладка, да няма никакви недостатъци. Това не може да бъде постигнато? Купуват пластмасови. За нея рамка на инсталацията е сглобен от метални профили, към които в последствие са монтирани направляващи.

Процесът на повече прилича на игра на дизайнер, като е необходимо просто поставете листа в проводници, които свързват специални приспособления в ставите. Можете да изберете пластмаса на всеки цвят. Особено популярни цветове под едно дърво.

Внимание! Достатъчно бюджетен вариант е водоустойчива боя. За нея, обаче, както и в първия вариант, трябва да се подготви повърхността.

15

По-скъпи естествени материали. В този случай можете да използвате дърво като стена от влагата да прониква в по-малки количества. Но трябва да се обработват със специални противогъбични средства и отворени водоустойчиви покрития лак.

Внимание! Дърво отлично се съчетава с повечето от покрития, използвани за пода.

Творческа решение под формата на мозайка от дърво

14

Можете да използвате мрамор, листове или плочи. Но, както вече беше казано, е много скъпо. Въпреки това, такива неща не се страхува от влага и ниски температури, като така се позволява оборудване на помещение, специално оборудване и да го превърне в мини-сауна.

15

  Връщайки се към темата на тапети, струва си да се отбележи нови и не са евтини, но са популярни и качествени материали – стъкло тапети. Те отговарят на всички критерии за сигурност и приятна в естетически план, лесни за поддръжка и са трайни.

Стъкло тапети подчертае уникалността на интериора

Днес на пазара има изобилие от материали за декорация на баня, които са чудесна алтернатива на плочки. Изборът зависи от вашите предпочитания и финансови възможности. Комбинирането им, може да се получи уникален и изключително стилен, удобен за потребителя дизайн на помещението!