Изберете коридора за тесен коридор: преглед на възможностите в ограничено пространство

Мебели трябва да отговарят на всички изисквания на домакините, а също така и за рационално използване на площад

Антре в дълъг тесен коридор трябва да бъде не само модерни и красиви, но и функционални. В края на краищата, не е най-удобното място, за да побере достатъчно голям брой предмети мебели. Но това в апартамент, така че интериорния дизайн е стилен и практичен едновременно не е лесна задача. Въпреки това, няма нищо невъзможно. Как да се съчетаят и двете тези критерии се обсъждат в тази статия.

Красива антре в бежови тонове

Светъл коридор синтез

Зелен-бял интериор: контраст и лекота

Изберете цвят

Един от гъвкавите решения, което позволява регулиране на пространството в апартамента е правилното използване на цветове. Има някои идеи, които можете да използвате, за да направите вашия интериор незабравим.

загрузка...

За постигане на желания ефект, умело съчетава тъмни и светли тонове. За да направите това следвайте прости правила:

  Тавана и стените трябва да издържат обхват на тъмните нюанси, те визуално увеличават помещение. Мебелите ви трябва, предпочитам светли или студени тонове: бежово, с телесен цвят, сиво, кафе, и т.н. Въпреки това, не забравяйте, че в този случай, стените са мръсни.

Ярките цветове на входа изглеждаше много впечатляващо

Тесен коридор с мебели сив цвят

Антре-това е първото помещение, което вижда всеки, който влиза в апартамент

  Ако смятате, че тези цветове са твърде скучни и често срещано явление, можете да помислите за по-ярки възможности. Например, добре ще изглежда мебели цвят на зехтин. Тук най – важното- не се претоварвайте цвета на фона. Избор на врати, по-добре е да отседнете в светли цветове.

Хармонично съчетание на мебели и светли врати

Антре в модерен стил

Класически стил в интериора на малък коридор

Тези съвети могат да бъдат включени в дизайна на новия апартамент. Те са подходящи и как да се пристъпи към ремонт на хрушчов.

Правилното разположение на мебели

Тесен коридор изисква компетентно расставленная мебели. Трябва да се използва минимално необходимо: шкаф за дрехи, стелаж за съхранение на обувки, закачалки за дрехи, огледало. Мебели трябва да бъдат основен критерий е гъвкавост. Всички неща трябва да бъдат поставени по такъв начин, че да не е усещане претоварване на интериора.

Мобилна сушилня за обувки

Мебели трябва да бъде компактна и функционална

Сгъваем шкаф за обувки може да спести много място

Най-важното правило, което трябва да се следват при прилагането на тази идея: в никакъв случай да не се инсталира мебели по протежение на двете стени на коридора. Коридор ще изглежда още повече се свива.

Съвет! В гардероба на по-добре да изберете модел с врати-купе. Това ще ви спести място в апартамента, тъй като вратата на гардероба не се отварят отвън.

Шкаф е идеален за малки пространства

Вратата на този шкаф може да полупрозрачни, матови, огледални или комбинирани. Ако не ви харесва този вариант, ще изглежда страхотно шкафове с отворени рафтове с рафтове.

В допълнение към гардероб, където можете да съхранявате връхни дрехи и шапки, да не се разбираме без отворена зона с куки и рафтове. Той се използва за съхранение на ежедневните дрехи, обувки и аксесоари.

Интересен дизайн антре с открита зона за

Антре в стил loft

Красива входна зона с гардероб и малък диван

Някои дизайнери се придържат към идеи, за да се мотае рафт над тавана, което спестява пространство. Това е особено вярно за прилагане на хрушчов. Това е уместно и настаняване в гардероба.

Антре по поръчка

Ако изберете мебели за малък коридор няма нито време, нито желание, винаги има възможността да направи това по заявка. Освен това, този избор може да бъде продиктувано от отчаяние: имате нужда от мебели, това може да бъде трудно да се намери в магазините.

В ъгъла на коридора към поръчка

Удобна система за съхранение на връхни дрехи, обувки и аксесоари, а също и удобен лагер преди излизане

Мебелите по поръчка ви дава значително предимство – вие получавате възможност да се коригира на всеки сантиметър от пространството.

Въпреки това, цените в този случай не може да бъде по-висока, отколкото в магазина. Добър компромис в този случай може да се комплект от мебели.

Съвет! Вземете специални модулни комплекти, предмети, които могат да бъдат поставени в различни части на зоната.

Модулна спалня ще ви позволи да комбинирате различни варианти

Жълти предните врати ще донесат нотка свежест в черно-бял интериор

Решения в модерен стил – комбинация от минимализъм и удобство.

В повечето случаи такъв комплект включва малък шкаф за обувки, специални закачалки за дрехи и голямо огледало. На стената в този случай, можете да прикачите допълнителни рафтове.

Малък комплекс в стил ар нуво

Огледалото сигурно.

Най-добрият вариант, за да се разшири визуално тесен коридор-огледало. Освен функционална товара, те също са в състояние да увеличите визуално пространството. Съществуват следните правила за работа с огледала:

  Ако стаята е дълга, а огледалото може да се мотае в края. Огледалото може да се използва директно върху мебели. Например, можете да го прикачите към вашия гардероб.

Антре с огледало в цял ръст

Огледало – основен атрибут на всяко кътче на входа

  Въпреки това, огледала трябва да бъдат внимателни. Така че, когато не са твърде дълги, тесни вход е по-добре да се предпочитат няколко малки огледала, вместо един голям. В идеалния случай, ако коридор ще се постави по-скрин с огледало. Ако той е твърде малък, най-добрият, а в някои случаи единственият вариант е да се закупи гардероб с вградено огледало.

Стилна етажерка с огледалото в интериора

Дизайн осветление

Добре подбран лек дизайн за тесни коридора, за да е в състояние да направи чудеса! Обикновено, тесни коридори страдат от липсата на светлина. Така че, по-добре е да комбинирате няколко варианта светлина осветление. Например, добавянето на Централна полилеи, разположени на тавана, се използват отделни осветителни тела, аплици. Можете да приложете ги към стената. Освен това, можете да използвате допълнително осветление на тавана.

Халба бира модерно осветление коридор

Забележителен интериор в стил кънтри

Антре за тесен коридор: детайли

Колкото и да е странно, значително разширяване на пространството в състояние аксесоари. Цветни снимки ще изглеждат оригинално светли петна по светлите стени, които визуално да се разтоварят интериор. Освен това, можете да използвате няколко малки пъстри черги. Техният дизайн може да бъде изпълнено, например под формата на листа или цветове. Ако те са разпръснати заедно, тя ще изглежда оригинално и скрити от внимателен поглед недостатъци на помещенията. Въпреки това, това решение е подходящ само ако коридор е дълъг и тесен. Тази идея може да се използва в хрушчов. В този случай може да мине без ремонт.

Изтривалки под формата на листа изглеждат чудесно на пода

Страхотна идея за коридор може да бъде сгъваема табуретка. Без нея е трудно да се направи, така че той ще бъде много полезно. Ако табуретка ще седне с гардероб или скрин, той ще бъде спестяване на пространството на стаята.

Бял коридор пред зелената стена

Ремонт в коридора

В повечето случаи, тесен коридор, в апартаментите хрушчов. Ако планирате ремонт, то в този случай, трябва да се спазват няколко основни правила:

  Трябва да добавите декоративни елементи по тавана и стените. Това може да бъде конструкция във формата на стрехи, високи первази, архитектурни арки.

Декоративни елементи по стените, също ще помогне за увеличаване на пространството

  Можете да разширите врата между коридор и баня. Той ще се слее пространство на двете стаи. Трябва да издържат зона на входа и на съседни стаи в един стил.

Ефектен интериор антре

Червени тухлени стени ще направи интериора по-ярък и по-интересно

  Можете да използвате разнообразна декорация на стени. Това ще ви помогне да фактурные тапети. Дизайн на помещението трябва да се предвиди по-светъл тон.

Това са основните правила, които ще ви помогнат да поправите хрущевку.

Светли нюанси в интериора увеличите визуално стая

Чрез комбиниране на тези параметри, може да постигне невероятни резултати! И вашето антре е не само функционална и просторна, но и стилни и модерни. И дизайн това не е удобно, на пръв поглед, място вече няма да е проблем.