Излейте как правилно да изберете добър сорт за засаждане. Снимка инструкция за начинаещи с Полезни съвети от специалисти

Сливи са намерили в двора навсякъде. Неприхотливая култура радва градинарите в добри добиви. Животновъдите са отгледани голям брой хибриди с отлични вкусови качества. За да изберете подходящ вид, за да видите изображението от сини сливи и след изследване на характеристиките никакви вариации.

Плодове се използват в прясно състояние, за готвене и консервиране. Той съдържа множество полезни вещества, необходими за нормалното функциониране на човешкия организъм. Нискокалорична продукт допринася за разжижению на кръв, намаляване на нивата на холестерола и кръвното налягане.

Сливови сортове

Съвременните видове култури могат да бъдат избрани за всеки регион. Кацане няколко разновидности, които можете да отгледате свой собствен слива градина. Огромен брой видове ще позволи на всеки производител, за да намерите плодове на вкус, и правилния избор на растения осигури богата реколта.

Описание на сортове

Angel има големи червеникави плодове кръгла форма. Кости от този тип е трудно да се разделят. Нежно и сочно месото има приятен кисело-сладък вкус.

загрузка...

Стенлей се отнася към групата на сливи де-обкуренный. Тя е тъмно-лилав плод продълговата форма, които могат да бъдат сушене. От тях се получават големи сливи.

Големи златни сливи узряват в края на есента. Тя дава високи добиви, сладки и кисели плодове са добре поддържани. Възрастните дървета са устойчиви на студове, суша и различни заболявания.

Кубан кометата е много продуктивен, е с малки плодове с овална форма. Вкусни и сочни сини сливи, които да опитате през юли, август. Те зрели, костите от месото не се отделя.

По-рано до източване започва да дава плодове. Изисква засаждане на броя на дърветата, което ще действа като опрашители. Малки плодове с восъчен налеп, на едно и също растение може да е жълт, оранжев и червен цвят. Този сорт е с жълт цвят, сочна плът.

Синята подарък е овална лилав с плодов аромат и съдържанието на захар в които средната. Сочно месото е жълто-зелен цвят. Дървото има висока устойчивост, самоплодность, но плодовете имат малко тегло.

Топ хит-това е късен сорт, отгледан от немски животновъдите. Той е сладък, голям плод яйцевидни. Те узряват през септември, октомври. Този вид популярна, костите добре се отделя. Зима-издръжливи източване е с висока транспортабилност.

Тази култура е добре расте на различни почви. Той се отнася към влага любящ растение, но не понася засенчване други дървета, сгради.

Засаждане на сливи

В региона с хладен климат дърво, засадени през пролетта. На сайта трябва да бъдат предварително подготвени. В райони с мека зима растения може да се засаждат през септември, за да те успя да се утвърди по-студеното време.

Начинаещите градинари не винаги знаят къде да се постави мивката. Нататък трябва да нарасне с 1-2 дърво друг сорт. Това ще гарантира стабилност на плодните.

Трябва да знаете, как да слива, че тя всяка година радва на реколтата. Важно е да изберете правилното място за нея.

Дърво предпочита слънчеви места и не обича силни ветрове. Тя е разклонена коренова система, която не трябва да бъде вымыта на подземните води. Също така трябва да се помисли какво разстояние трябва да се остави между разсад.

Отглеждане и грижи за слива

При засаждане в почвата торове. В първите години на дърво не се нуждае от торене. След това на всеки 2-3 години, за да му осигури торове за активен растеж. Тувал правят в зависимост от вида на растението, време на годината. Това е необходимо не само за осигуряване на добра реколта, но и за защита от вредители, устойчивостта на дървото до различни заболявания.

Най-доброто време да се прилагат тор в края на есента, когато почвата изкопан. Използва се основно, фосфат, калий връзка. С настъпването на топлина за плодове се използват вещества, съдържащи азот.

През пролетта в земята много влага, така че дървото не се нуждае от поливане. Нуждата от вода се усеща в процеса на формиране на плода през лятото. Сливи трябва да се полива, когато растежа на леторастите, една седмица преди прибиране на реколтата в суха есен. Ако влагата не е достатъчно, яйчниците може да започне да пада от дървото.

Резитба на сливи се провежда всяка година. Процедура, изтъняване е да се премахнат излишните клони, съкращаването на леторастите, които растат нагоре. Намаляване на икономическия растеж през миналата година за нова клони на плодните.

Работата се извършва с помощта на специален инструмент. Място резени поле сода за хляб. Основни и скелетните клони трябва да бъдат насочени в различни посоки.

Есенна резитба се провежда обикновено в южните райони, в северните райони то се извършва през пролетта. В средата на септември тренировка премахване на сухи и повредени клони, отрежете върха, ако тя се увеличава. Всички издънки се отрязват изгори, за да се избегне по-нататъшното разпространение на вредители.

Защита от болести и вредители

Да расте здрава и плодородна градина е мечтата на всеки собственик на парцела. Но често трябва да се справят с различни заболявания на културата. Ако навреме не се вземат мерки, това може да доведе до загуба на реколта и дори смъртта на едно дърво. Най-честите заболявания, засягащи сливи:

    Кафяво зацапване се проявява в характерни петна и малки черни петна, които са спори на плесен. Постепенно петната се увеличават, листата започват да се сгуша и да се падне. Плодове гниене поразява плодове, на които има нанесени щети. Къдря води до деформиране и навиване на листата, окапване на листата. Джобове сливи доведе до странно развитие на плода. Те се простират, кости не са се образували. Опушена гъбички причинява покритие оставя черно покритие.

При първите признаци на заболяване, трябва незабавно да се вземат мерки. По-добре е да се вземат превантивни мерки.

Вредители сливи

Мол нанася значителни щети на реколтата. Гъсеници сиви пеперуди проникват в яйчниците и да растат за сметка на месестата част на плода.

Листни въшки източване на сок от листата и плодовете.

Черно Пилильщик. Го ларвите вредят на целулоза плодове и семена.

Колела лист на деформирани листа, скрепляя ги на топка.

Пръскане и борба с вредителите трябва да бъде в градина и е останал здрав и се прави всяка година. За да се намали рискът от инфекция ще позволи на редовни проверки дървета, прилагане на превантивни мерки. Това ще позволи да се увеличи производителността на качеството на плодове, сливи.

Снимка сливи