Как да изберете балатум, кухня и антре

Подовите настилки в кухнята и коридора трябва да съответства на определени параметри: не се боят от влага, имат висока якост, да бъде устойчив на абразия и устойчиви на домакински почистващи (подове в тези области се мият често и с помощта на агресивни средства), не се плъзга. На всички тези критерии отговаря на балатум.

Линолеум-това е подово покритие, което се прави от полимерни или естествени материали, той е здрав, гъвкав, влагоустойчив, отговарят на високи, лесна за полагане и по отношение на плочки или ламинат), е значително по-евтино. Средният живот правилно оразмерени балатум в кухнята не по-малко от 10 години.

Естествено, течни или PVC?

Тъй като кухнята е домакин на терена и сравнително висока влажност на въздуха (в сравнение с хола), избор на балатум дружество на три вида: поливинилхлорид (безосновные и пяна), течност и естествена (без основа). И трите имат определени предимства и недостатъци, но всички те отговарят на основните изисквания: хигроскопичен, здравина, издръжливост.

загрузка...

Естествен линолеум

Естествен линолеум е най-щадящи околната среда. Горния слой е изработен от естествени материали: масло (конопено, ленено семе), colophony (борова смола), дърво (дървесно брашно), минерални вещества (вар на прах) и натурални оцветители. Такава линолеум може да бъде на базата на и без нея. Като основа се използват влакна от лен, коноп или юта.

Предимства на балатум:

  висока якост; не гори; устойчивост на износване; не натрупва статично електричество; не ще да се счупи или се рушат в затоплена стая; не променят цвета си, устойчиви на въздействието на киселини и основи; в комбинация с топли подове от всякакъв тип; липса на мирис.

Недостатъците на балатум:

  много скъпо; не са предназначени за неотопляеми помещения (напукани и се рушат), така че не са подходящи за летни кухни и кухни в извънградски къщи без отопление; ако балатум върху основа от юта или от филц, той може да бъде предмет на плесен и гниене.

Как да изберем естествен линолеум

На пазара за подови настилки на първо място по производство на естествен линолеум компания Форбо (70% от оборота), следвани от компанията Tarkett и dlw производство.

Обхват на Форбо мармолеум Реал – това е балатум, мрамор под, идеален за вашата кухня и коридор, защото той крие замърсяването на околната среда, за сметка на неговата фигура.

В колекцията мармолеум Фреско представя цветове, имитиращи старинни подови пана.

Ако искате монофонични пода, а след това изберете колекция мармолеум Уолтън.

Artoleum мармолеум е балатум, на повърхността на перлено бял фигура.

Ако сте решили да си купите балатум от друг производител, проверете качеството на прост начин – завой кът и сгънете го на половина. На лицевата страна трябва да останат бели. Ако ивица остава, много от вар, така че други съставки, които влияят на качеството, по-малко, отколкото е необходимо.

Поливинилхлоридный балатум

PVC винил подходящи за кухни на пенной основа или не, се усеща в основата на това място не е подходящо.

Поддържани. С дебелина 3 mm, средната дебелина 1,5 мм. За кухнята и коридора са подходящи, гомогенный балатум (фигура когато се прилага на цялата дебелина на покритието). Неговото предимство е:

  ниска истираемость (намаляване на дебелината на покритието от триене); висока безопасността на фигурата; еластичност; устойчиви на химикали, не натрупват статично електричество.

Към недостатъците може да се дължи тесен спектър цветове (като правило, това е „мрамор“ е модел, или „трохи“), по-висока цена.

Хетерогенен балатум, без рамка, са подходящи за кухня по-малко. Той се състои от няколко слоя, най-важният от които е защитен. Обикновено, защитен слой на такава балатум много тънък, което води до износване на снимката в продължение на 3-4 години, освен това, той е с висока крехкост. Към предимствата на този тип са:

  най-ниска цена; непримиримост крака на мебели; богат избор от цветове (от класическите „Съвет“ фантазия фигура)

Трябва да се каже, че ако сте избрали като настилки в кухнята безосновный балатум, трябва да знаете: той никога не се поставя на бетонна основа. Подът под него се изравнява, се изсипва сместа строителни и е покрита с субстрат, който играе ролята на възглавница, скрадывающего звуци и намаляване на здравината на механични натоварвания. Ако инсталацията е изпълнена правилно, безосновные гомогенный балатум за устойчивост, шумо-и топлоизолации значително превъзхожда балатум въз основа на пяна. Но евтини разнородни продължи около 5-6 години.

На базата На пяна. Линолеуми популярност като подови настилки превъзхожда се поддържа. Факта, че основата под формата на „пяна“ балатум дава допълнителни подплънки и weplanet. Тя е трайна, не се чупи, следи от тежки елементи с линии на времето. За разпенено балатум, не изисква специална подготовка на основата, достатъчно, за да подравните повърхността на пода и го чисти от отпадъци.

Течен винил

Течен винил-това е сравнително нов вид покритие в кухнята и в коридора, но той бързо наваксване разпенено PVC. Всичко това благодарение на огромния параметри на течна основа.

Предимства на течен балатум, Като покриване на кухня:

  абсолютна хигиена (течна смес здраво приклеивают към основата, след изсушаване, оставя слой на въздуха и създава условия за размножаване на бактерии); обща влага (това е балатум влага до основата – бетон, замазки, което изключва наводнения от съседи, дори ако в кухнята взрив тръба под мивката); липсата на фуги и шевове (ако имате голяма кухня, без фуги не се разбираме, натурален балатум с ширина от 1,5 до 4 метра. Skutki 1; 4,5 и 5 метра не се произвеждат, поради неудобството за транспортиране и монтаж); идеално гладка, почти огледална повърхност, абсолютна устойчивост на огън; устойчиви на химикали (основи и киселини); коледа.

Недостатъците са:

  липсата на някаква схема, на пода се получава здрава и лъскава. Има възможност за разнообразяване на модел от полиуретан с трохи (конфети), тогава пол ще прилича на мрамор; невъзможност за упражняване на инсталацията (ракия) без опит за работа; висока цена на

Универсален вариант

В допълнение към всички тези балатум, кухня, трапезария, коридор или зала подходящ поливинилхлоридный балатум в „валяная вълна“.

В действителност, на основата на това балатум не се усеща, и синтетичен материал, който осигурява корицата голяма еластичност, намалява изкривяването се увеличава и мекота (балатум-добре пружини). Игла филц-това е задължително, напоена с течност срещу запалване. Доста воспламеняемость, това не изключва, но значително намалява и локализует огнището.

Филц позволява на корицата запазва топлината, осигурява добра изолация, коридор че е много важно, често децата се плиска там с шейни, велосипеди, кънки и просто играчки.

Филц балатум не отстъпва по почти всички характеристики на пяна, с изключение на един: водонепропускливост. Долен слой хидроизолация в чувствах основа, той отлично се справя с топящите се води изля на пода чаша вода, и дори влажност на въздуха, но трябва да се избягва директно поток под прикритието на вода. В коридора счупени тръби вода едва ли ще се случи, така че балатум, може да се поставят там.

Домакински, полукоммерческий и търговска балатум

Ако сте спрели избора си на поливинилхлоридный балатум като подови настилки в кухнята и коридора, вие трябва да се запознаете с всичките му разновидности, които се различават устойчивост на износване.

Домакински балатум — това е най-популярният вид, който се помещава в битови помещения, включително кухня. Той също се разделя на няколко подгрупи, в зависимост от нивото на издръжливост. Например, общото стопанство икономика има защитно покритие на 0,1-0,2 мм и 21-23 се отнася към класа на истираемости. При работа в условията на местността, своята продължителност на живот е 3-5 години. Подсилени домакински балатум има дебели защитен слой от 0,35 mm. има огромен брой рисунки, можете да изберете както класически, така и супер модерни цветове, неговата продължителност на живота е 10 години.

Полукоммерческий линолеум се използва в помещения с относително висока офиси движение, бутици, мини-хотели. Ако не те объркат „офис“ цвят, това е идеалният вариант за кухненско пол. Полукоммерческий балатум ще продължи не по-малко от 15 години, и ако той е бил поставен и скрепленный основа programowanie, този етаж ще ви гарантира защита от течове на съседите си, дори ако кухнята е възникнала аварийна ситуация с тръби.

Търговска предназначени за полагане върху големи площи с висока степен на кръст – болници, училища, детски градини. Некомпетентни или недобросъвестни продавачи могат да се опитам да ви убедя да го купуват в апартамент, позовавайки се на високите си технически характеристики, обаче, този балатум трудно да се установи скъп и най-вероятно, просто се уморяват след 10 години (живот от около 20 години).

На какво да се обърне внимание

Ожулвания техническа характеристика на клас, който определя степента на натоварването, което линолеум може да издържи. Върху опаковката се посочва две цифри, първата цифра показва какъв вид използване на материала (2 — домакински 3 — валяк, 4 търговски), втората показва степента на натоварване. Обикновен домакински балатум има клас истираемости 21-23, полукоммерческий 31-34.

Степента на горимост, която се обозначава с буквата „G“ и номер от 1 до 4. Колкото по-ниска е стойността, толкова по-ниска е степента на запалване.

Степента на токсичност, обозначен с буквата „Т“ и числата от 1 до 4. Показва как балатум отделят във въздуха вредни вещества. Кухня и други помещения, за предпочитане е 1-2 клас на токсичност.

Група истираемости, колко балатум губи своята дебелина в процеса на експлоатация. Линолеуми премия променя с дебелина не повече от 0,08 мм и се означава с буквата „Т“, „Р“ — истираемость 0,15 мм — 0,3 мм, и „F“ — 0.6 mm.

Стайлинг

Линолеуми трябва да е широк повече от очакваната широчина кухненски бокс. Това е така, защото ъглите на стаята визуално да гледате, всъщност те имат значителни отклонения и стаята не е квадратна, а ромбовидная форма. Така в началото на ширина може да бъде достатъчно, но в крайна сметка ще има недостиг. Линолеуми, произведени със стъпка 0,5 м.

Закупен балатум трябва да държат в помещението не по-малко от ден, за да се приспособят към температурата и влажността.

Фондация под балатум (пол), трябва да се подготвят предварително. Повърхността трябва да бъде без пукнатини и чипс, картофи и падения. Ако има промяна в нивото на пода на нивото на сместа.

Хвърляне на балатум трябва лежеше с нахлестом на стени и реже покрай тях с нож. След което той отново се сгъва на руло.

За гарантиран срок на експлоатация балатум 10 години, трябва да бъдат залепени към основата. За тази цел, на основата се нанася с валяк или четка един слой грунд. След препоръчани от производителя на балатум лепило (не този, който посъветва консултант, а този, съветва производителят. В краен случай, опаковката на лепилото трябва да бъде икона на съвместимост с тази марка балатум).

След нанасяне на слой лепило, балатум и завертелся на лицето гладка тежък валяк.

Ако поставяте линолеум на ставата и се прилага студено заваряване, след това по протежение на ставата се поставя бояджийски скоч, реже шев с нож, и в резултат на дупката се изсипва лепило. Лентата е необходима, за да не петно линолеум. След 30 минути, когато лепила се втвърдяват, фолиото се отстранява.

Суха балатум, трябва най-малкото ден.

По съвет на специалисти за кухня и коридор-добрият вариант е течен балатум или домакински балатум, въз основа на разпенен клас не по-нисък от 23. Търговска балатум, поставени в къщи не се препоръчва. Той е доста сложен за инсталиране и има много ограничен брой цветове, предимно синьо, сиво и червено мраморна трохи.