Какъв таван-добре е да направите в кухнята

Кухня-това е помещение, където не само готви, но и прекарват голяма част от времето си за общуване с близки и приятели за чаша чай. Ето защо е толкова важно да се създаде не само уютен интериор за приготвяне и консумация на храна, но и удобно, от гледна точка на това, което има. Освен това, не трябва да забравяме, че всички в тази стая-това е враждебна среда, която различни видове пари, и като резултат на повишена влажност в помещението. И избор на довършителни материали, особено, които се използват на тавана, трябва да бъдат номинирани от съответните изисквания.

Материални изисквания

Материали за облицовки на тавана голямо разнообразие. Но не всички са подходящи за използване в кухнята. Висока влажност на въздуха, висока температура, копоть на кухня с газова печка — всичко това се отразява върху покривни покрития, в резултат разваля целия вид на кухнята. За да се избегне това, при избора трябва да се има предвид следното:

  Изберете за кухня, таван материали са водоустойчиви, с възможност за измиване, защото по законите на физиката с потока на топлия въздух от печката всички замърсяването, веднага ще се изкачи до тавана; поради това, че те трябва да се перат често, то е добре да се направи избор в vlagoustoychivy и износоустойчивост на материалите, както и във всяка друга стая, таван в кухнята трябва да скриете всички нередности, ако има такива; таван трябва да изглежда приятна в естетически план, вписываясь в цялостния стил кухня.

Да се намери на тавана, който ще отговаря на всички изисквания е трудно, но все пак трябва някак си да се доближи до идеала.

Довършителни работи

По времето на СЪВЕТСКИЯ съюз „хрушчов“ най-популярната тапицерия на тавана в кухнята му беше эмальерной живопис. Това подчертаха на всички неравности покривна плоча, като по този начин даде ужасен вид цялата кухня като цяло. После таванът започна да се съгласуват, емайл заменен водоэмульсионной боя в различни цветове, и външния вид на кухнята се е променило към по-добро.

Но с течение на времето, се променя мода, внедряват нови технологии и по-съвременни реалностите на това осветление остава на заден план, дава възможност на по-съвременни материали с най-добри параметри за приложение в кухненския интериор.

загрузка...

Какво покритие трябва да бъде в кухнята, ще кажат не само на интериора, но и портфейла си, защото бюджет за използването на материал за облицовки на кухни по различно време.

Избелване или боядисване

Замазване на тавана дъски, независимо дали в кухнята или друга стая, вече не е актуален. Вместо вар и креда дойде нов, по-технологични материали. Това се дължи на факта, че, първо, замазка не носи агресивна среда в кухнята, а на второ място, беше невъзможно да се изчисти, и жълто покритие трябваше да peribiliary на трето място, замазка бързо започна пляскане и се рушат. Но в използването на кал имаше своите предимства. Тя е добре прикрива неравностите на тавана, това е лесно да се направи на себе си работа, бюджетен вариант.

В замяна На кал дойдоха боядисване водоэмульсионной боя. Това прави тавана е по-устойчив на влага и температурни промени. Това стана възможно, за да се измие. В същото време, боя се използва за покривна плочки, той не е по-трудно обелить. Но недостатъците също са запазени. Боя и след известно време започва да пляскане. С течение на времето, бял цвят се губи. При висока влажност на въздуха или в случай на наводнение, боя пилинг от тавана. Частично ремонт на този таван няма да стане. Когато напукване или расслаиванию трябва да пребоядисвам напълно.

Картинки

Таван на кухнята могат да бъдат и тапети. Но това не траен резултат, дори ако използвате миещи се.

Недостатъци оклейки кухненско тавана тапети са, както следва:

  във връзка с висока влажност на кръстовища тапети могат да се деформира и разпространение; много трудоемък процес — оклейка на тапета на тавана, ако ви се затопят съседи, ще трябва да напълно да промени тавана.

Предимствата са в това, че:

  имате възможност да се измие, ако те са свързани с етикет за връщане; достатъчен бюджет; не изисква изравняване; можете писането на себе си.

Ако сте решили да се залепят за тавана на кухнята е на тапети е по-добре да ги избират от винил. Тези тапети са чудесно крият всички неравности, така че те са лесни за почистване с мек сапун и вода.

Сега набира популярност тапицерия на тавана с помощта на течни тапети. Те са по-трайни, отколкото обикновените, те при необходимост да могат да бъдат възстановени.

Голям избор на нюанси ще ви помогне да изберете този тип тапети за всеки интериор, и страхливост и плаката, ще бъде почти незабележимо.

Таван теракот

Като бюджетен вариант е много популярна. Той не се нуждае от предварителна подготовка, плочки просто се придържат към тавана. Това е трайно покритие, и ако изберете плочки, бежовата на тях няма да се вижда жълта плака.

Гипсокартон

Окачен таван от влагостойкого гипсокартон ще изглежда страхотно. Това не само ще помогне да се съгласуват таван, но и да се раздели пространството между кухнята и трапезарията. С помощта на този таван може да се реализира на практика на всеки дизайнерски проект, да играе с осветление и декор.

Предимства:

  покритието е трайна, в него може да се скрие не само сцеплението, но и комуникации; покритие може да се извърши от различни материали, в зависимост от предназначението на интериорния дизайн.

Към недостатъците може да се дължи на факта, че при инсталиране на тавана височина кухня намалели средно с 10-20 сантиметра. Освен това, финишно покритие е необходимо периодично да се актуализират. Освен това, постоянно да попадне влага на кръстовища листа гипсокартон могат да се образуват пукнатини. За да се избегне това трябва да се използва система от подвижни тавана, cd-rom, но това не е много евтино. И флуд в темата дори гипсокартон влагоустойчив, отговарят на високи ще бъде развалена и целият таван трябва да е напълно променям.

Поръчайте натяжной таван трябва само специалисти, тъй като инсталацията изисква някои изчисления. Ако се прави правилно, цялата конструкция от гипсокартон може да се разпаднат.

Пластмаса

Таван от пластмасови панели са много популярни поради своята практичност и дълготрайност. Той не се страхува дори от наводнения. Ако една от панели безполезни, му е лесно да се замени. Пластмасови панели не се нуждаят от допълнително довършителни работи. За изпълнение на довършителни работи ще се нуждаят от водачи, панели и уплътнител, който обхваща ставите. Това е сравнително евтин материал за тапицерия на тавана на кухнята.

Но не всичко е толкова розово в прилагането на пластмасови панели. Най-евтините модели могат да отделят вредни вещества, особено при нагряване. Освен това, под действието на слънчевите лъчи върху PVC материал, обикновено пожълтяват. Повърхността на панелите трябва да се мият често, а ако лубрикант изсъхне, ще бъде трудно да се мият, особено като абразиви могат да надраскат повърхността.

Система на гардероба

Използването на ламели-на ленти друг вариант за украса на тавана в кухнята. В зависимост от избрания дизайн, може да се приложи този материал в бяло, бежово или цвят металик. Натяжной таван може да бъде изработени от пластмаса или алуминий, последната е за предпочитане за кухня, но това е скъпо.

Като правило, в кухнята с помощта на тази система на споразумение със затворени рани. Това се дължи на факта, че откритите шевове ще се натрупват мазнини и гарь, и ги измийте много проблематично.

За да събере този тип тавана може и самостоятелно. Той е направен в конструктора форми.

Тавани

Окачени тавани набират все по-голяма популярност с всеки изминал ден, и в кухнята, включително. Но инсталирането на този дизайн може да направи само специалист с използването на специално оборудване.

Монтирането на теглително тавана, равнодействующая покритие, които отговарят на следните изисквания:

  Дълготрайност. Това потолочное покритие ще продължи повече от една година; устойчивост на влага. Изпаряване на кухнята не му се страхуват от него; идеално гладка повърхност, скроет всички дефекти на тавана; има възможност за съчетаване с други видове довършителни работи. Привлекателни от гледна точка на дизайн; лесен за носене дори на големи наводнения. За ремонт ще трябва просто да се обадя на капитана на изтичане на вода от тавана.

Но тук също има:

  Най-високата цена; обаждане на съветника за инсталиране; намалява височината на помещението.

При инсталиране на затягане на тавана трябва да се борави само до известни специалисти, които имат опит в изпълнение на този вид работа, тъй като инсталацията се извършва с помощта на газови бутилки и има случаи на експлозии.

Ако сте решили в кухнята да инсталирате натяжной таван предлага много възможности за различни цветове и текстури.

Но основният въпрос, каква повърхност изберете за кухня, гланцова или матирана.

Това зависи от вашите предпочитания. Мат таван ще напомня покритие водоэмульсионной боя. Този таван ще се впишат във всеки интериор, като същевременно не ще отклони вниманието от основните акценти. Мат в тавана, не ще се вижда прах.

Гланц, таван в кухнята на мястото на сега последен писък на модата. Той може да действа като основен акцент в интериора, но и да го впишат във всички варианти на дизайн, е малко вероятно.

Характеристики на избор

За да изберете тавана на кухнята трябва да бъде, добре тегло на всички плюсове и минуси. Според мнението на повечето гласуваха за прилагане на теглително покритие. Това е така, защото за разлика от други, тя е много по-практичен, можете да изберете за всяка кухня. Но можете да използвате и други опции. Това зависи от вашите лични предпочитания.

Цвят

С цвят в кухнята, а вие също можете да експериментирате.

Класически бял подходящ за всеки интериор. Но ярък акцент в това пространство също могат да бъдат организирани на тавана. Смелите любители на стила хай-тек могат дори да украсят таван в черно. Въпреки това, той е подходящ само за големи кухни в частни домове.

За тавани в малък апартамент е с бяла гланцова повърхност. Това ще ви помогне визуално да се простират стая.

Примери компетентен избор

Боядисване на тавана в интериора на кухнята в стил ар нуво.

Ламели-ламели в интериора на хай-тек.

Таван теракот в класически стил

Гланц натяжной таван в една малка кухня.

Таван панели PVC в една малка кухня.

Комбинирането на различни покривното покритие.

Разделянето на зони в кухнята през тавана.

Обклеил тавана на кухнята в селски стил.

Черен таван в стил хай-тек.