Какви тапети да изберете за кухни

Изисквания към тапет за кухни

Най-важното място в дома с право може да се нарече кухня. Именно в кухнята прекарва голяма част от времето, пазач, като отидете тук за вечеря на цялото семейство, посрещат гости. Тапети за стени задават общия тон на цялата кухня, хармонизира пространството, което я прави красива и завършена. Ако сте решили да подновите стара кухня или се занимават с ремонт на съвсем ново пространство и не знаете откъде да започнете — време е да се обърне внимание на избора на „облекло“ за стени. Как да изберете тапети за кухня? Къде да започнете да търсите?

На първо място, трябва да решите каква цел сте избрали кухнята, тапети:

    комплимент към интериора и вземете тапетите в тон кухненско слушалки в присъствието на светла кухня мебели тапети, изберете неутрални пастелни цветове, правилно да подредите акценти търся тапет, за да се направи място, кухня визуално повече и повече искате да създадете кухня в някакъв конкретен стил, изберете тапети от серия, като „Прованс“.

Определете основната цел на тапети за кухня, трябва да се замислим, какви трябва да са тапети в условия на работа и грижи:

загрузка...
    Кухнята е на тапети трябва да се различават здравина, износоустойчивост, те не трябва да се страхуват от вода и пара, за да се направи, за да бъде в състояние да очисти от всеки препарат за почистване, без да се страхуват за безопасността на цвят и модел да изберете тези видове кухня Тапети, които не се абсорбират миризмите тапети за кухня е желателно да изберете огнеупорна, в края на краищата, кухня-това е мястото повишена пожарна опасност.

Разбира се, можете да комбинирате различни материали в интериора на кухнята Керамични плочки, стенни панели, тапети различни видове, боя и декоративна мазилка. В този случай трябва да изберете тапети на базата на конкретни места за тяхното прилагане.

Избор на тапет за кухня и зависи от светлина помещения – в присъствието на изкуствено осветление като основен източник на светлина, по-добре е да отседнете в светли цветове с интересна текстура. Закупуване на тапети, не забравяйте за обявите ниши, врата и прозорец отвори и т.н., И, разбира се, си купили тапети, трябва да отразяват индивидуалността на всеки член на семейството да бъде обект на обществения избор.

Видове тапети

Какви тапети са и какви видове са по-подходящи за кухнята? Да се опитаме да разберем.

Хартиени тапети. Този вид тапети може да се счита за пионер на пазара на тапети. Те са екологично чисти, тъй като те са направени от чиста целулоза. Хартиени тапети-това е сравнително евтин с различни широка гама от цветове и десени. Такива тапети едва ли ще може да бъде идеален вариант за декорация на кухня, тъй като те са краткотрайни и не могат да издържат мокро почистване.

Модерен дизайн хартиени тапети в интериора на кухнята да ги използвате в ъгъла на передника. Можете да изберете тапет всяко изображение и ще ги поставите на работното място чрез поставяне на хартиени тапети под пожаробезопасный лист стъкло желания размер. Този вариант на дизайн изглежда много необичайно, но в същото време практичен и няма да остане без вниманието на гостите. Освен това, кухненска престилка, тапети, под висока температура стъкло – евтин вариант, за разлика от дизайна на керамични плочки или подобни стъкло с фотопечатью.

Още едно използването на хартиени тапети в кухнята, за да ги използват в места най-малко замърсяване (например, в трапезарията). Пространство около кухненската мивка, хладилник, котлони могат да бъдат изградени. Ремонт ще изглежда достойно и доста икономичен за семейния бюджет.

Флизелиновые тапети. Това са така наречените non-тъкани субстрат въз основа на целулоза под подкраску. Флизелиновые тапети са по-трайни в сравнение с хартиени и ги превъзхождат по производителност.

Този вид тапети, има следните положителни свойства:

    Те са лесни за лепене: нанесете лепилото само върху стена, тапети обхваща не трябва, че е много удобно; флизелиновые тапети не се страхуват от влага – можете да ги измие, те пропускат въздух, така че плесени и гъбички не се страхуват от кухнята; този вид тапети е огън, устойчиви; освен това, те са достатъчно дебели, така че те могат да се прилагат дори към неравни стени; такива тапети дълго не изчезнат на слънцето; и боя флизелиновые тапети няколко пъти.

Към минусите, може да се отдаде издигната на повърхността на тапети, затова там често може да се натрупва прах. Най-горния слой на флизелиновых тапети могат лесно да бъдат повредени, те едва ли ще са подходящи за семейства с малки деца и домашни любимци.

Винилови Тапети. Тези тапети и има в състава си фибри, но със специален винил горния слой. Има някои видове винилови тапети: пяна винил, лъскав винил, ситопечат и твърдо винил. Ремонт на кухнята е подходящ не само пяна винил, поради липсата на такива свойства, като устойчивост на вода, други видове винилови тапети са съвсем приложими за интериора на кухнята.

Винилови тапети имат много предимства: те са много трайни – те могат да се трият, не се страхува да се повреди. Тапетите прикриват неравностите на стените и те не избледняват на слънце. Гама от винилови тапети е много широк: можете да избирате тапети за всеки вкус, дори и във вид, които имитират дърво и змия на кожата.

За съжаление, винил тапети не са лишени от недостатъци. Те изискват допълнителна обработка на стени с противогъбични составами преди поклейкой на тапети, тъй като не пропускат въздух. Винилови тапети е доста трудно да залепите – за това трябва да се нанесе лепило, както на стена, така и върху самото острие, което може да доведе до прекомерно намокряне на тапети, и те могат лесно порваться. Ако сте начинаещ в поклейке тапети, тогава по-добре да се възползват от услугите на професионалисти. Освен това, винил тапети са с висока стойност.

Фибростъкло. По-добри, „дишащи“, тип тапети е от фибростъкло. Това е най-трайни тапети, добро прикриване на малки пукнатини. Фибростъкло огнезащитни и влагоустойчив, отговарят на високи. Те са хипоалергенни. Стъкло представлява вариант на тапети за боядисване. Можете да ги боядисвам преди 15 пъти водоэмульсионной боя или акрил. А благодарение на релефни текстура под формата на ромбов, клонки, различни модели, можете да откриете перфектния вариант за всяка кухня.

Течни Тапети. Сравнително наскоро се появи на пазара, вид на тапети, тапети, след това се трудно. На стената течни тапети повече, като плат или дърво, и дори те се прилагат като мазилка.

Течни тапети могат лесно да „залепи“, не се нуждаят от допълнителна подготовка на стени, можете да скриете значителни дефекти на повърхността. Този вид стени позволява да оформите покритие без фуги.

Кухнята е на тапети трябва да се използва с повишено внимание – те се страхуват от влага, така че те не се използват в работната зона, в близост до мивката.

Тъканни Тапети. Този тип тапети е много красиво изглежда и със сигурност е великолепна. В кухнята те трябва да бъдат използвани в оформянето на кът за хранене и като декоративен елемент в ограничено количество, тъй като тези тапети не може да се измие, и те абсорбират миризмите.

Сред съвременните модели могат да се разграничат метални тапети. В основата на този тип тапети е пореста хартия и алуминиево фолио. Тези тапети изглеждат необичайно и стилно.

В последно време на пазара на строителни и довършителни материали са корк тапети. Основите им обикновено хартиени или флизелиновые. Грижа за корк тапети с помощта на гъба и вода, с някакъв препарат за почистване. Според производителя издържа тапети около 20 години. Единственият недостатък сърцевина на тапети – неразнообразен ги цветова палитра от тъмно кафяво до светло кафяво. Освен това, цената на този вид тапети, е много висока.

Повече тапети производителите препоръчват за кухни изберете миещи възможности на флизелиновой основа или стеклообои. Така че, ако имате огромно разнообразие от видове тапети, всеки може да избере вариант за душата и могат да си позволят.

Избор на цвят. Съвети за съчетаване на

Тапети какъв цвят ще изглеждат добре в малката кухня? Какви тапети да изберете за слушалки зелен цвят? Как чудесно се комбинират два цвята за декора на стените? Възниква един милион въпроси в главата, които се ремонт на кухнята. Opredelivshis с изглед тапети, трябва да се премине към избор на цвят и текстура на материала.

При избора на тапети трябва да се ръководи от следните основни правила:

Не се препоръчва да се съчетаят тапети с различни цени. Изберете тапети от материал с един слой тапети трябва да се слее с кухненско обзавеждане с фасадите кухненски шкафове, цвят электротоварами по-добре да изберете тапети с еднаква ширина, така че това е по-добре да се сведе до минимум на ставите.

Една от най-важните характеристики при избора на тапети, за кухня в съчетание с кухненски бокс. Така, за кухнята-това е модерен днес зеленото е идеалният неутрален цвят тапети: мляко, бежово, светло сиво. Разбира се, изборът зависи от нюанса на зеления цвят, който сте избрали за вашата кухня – цвят на млада зеленина, мента, фъстъци и наситен зелен цвят.

Бяла кухня не е забранено да вземете бели тапети за тон, но е задължително да се използват тапети с петна или ярки шарени, така че интериора не изглеждаше скучен. Това може да се изготви текстурирани тапети с геометричен дизайн в ретро стил Тапети с ярък дизайн — цветя, животни или растителни печат.

Добра комбинация ще бъде комбинация от бяло с цветни тапети в стил „gzhel“ или тапети с красива природа, животни мотиви, морски пейзажи.

Бял кухненски мебели може да се разреди ярки цветни тапети: естествен цвят зелен, стилен лилав, вкусни червени (но с този цвят трябва да бъдат внимателни – излишък може да предизвика агресия). Хубаво и топло може да бъде комбинация от бяло слушалки с тапети с цвят на какао.

Кафява кухня може да бъде представена в класически цветове естествено дърво и модерни ламинированными фасади в стил хай-тек. Кафявият цвят е естествен, така че да отговарят на същите естествени нюанси на тапетите: пастел, беж, крем, шоколад, зелено, цвят на кафе, etc. Шоколадово кафяво и нюанси на бежово и кафяво цветя придават на кухнята топлина и мекота. Кафе тапети ще направят интериора на вътрешно спокойствие и хармония. Интересен дизайн кафява кухня ще се превърне в червен тапети, те ще направят кухнята яркост, бодрост и добро за младите и амбициозни хора.

За бежовата кухня, дизайнерите предлагат да изберете тапети, естествен цвят, по-тъмен цвят слушалки – шоколад, тапети с имитация на дърво. Ако искате да издържат на цялата кухня в бежови цветове, можете да изберете тапети с големи фактурами. Бежовата мебели за кухни добре изглежда с тези цветя, като лавандула, Метличина, фъстъци, синьо. Може да се използва като обикновен тапет, така и тапети с цветен принтом на фин цветен или геометрична фигура.

При комбинирането на тапети основните параметри служат за вертикални и хоризонтални зональность.

Вертикалното разделение на стаите ще ви помогне да я направите визуално по-горе, а ако се повиши тавана на линия. За този метод се използват екран на вертикални райета, като ги центъра на една от стените или напълно покриващи цялата стена. Може да се използва като тапет с ивици от същия цвят, цветни или в комбинация с цветни текстури.