Камина с въздушно отопление

Камината е знак за благороден вкус в интериора-това е символ на домашен уют и топлина. Днес човек, решившему инсталирате камина, има много да избирате. Асортимента е доста широк. Така че този декор не само радва окото, но и добре обогревал помещение, своя избор по-добре да спре с камина със затворен топкой. Има два вида такива модели: с въздушно отопление и вода.

Предимства и недостатъци

Устройство камина с въздушно отопление ще помогне да се запази топлината. Функцията на това устройство е двойна: интериор, декоративни елементи и за отопление на помещенията. Разход на гориво в каминах със затворена топкой достатъчно икономичен. Камина с въздушно отопление дава възможност за отопление на къщата и за да се спестят пари.

Сложността на този дизайн е, че нейният дизайн е необходимо да се направи при строежа на къщата. Така че той ще бъде най-ефективно да работят. Овлажнител на въздух в къщата с въздушно отопление не е необходимо. След употреба на конвекция, при необходимост може да се увеличи или намали влажността. Това ще позволи създаване на комфортен климат в дома си.

Недостатъците включват необходимостта от постоянно да следят за наличието на дърва за огрев в пещта. Необходимо периодично почистване на комини, премахване на пепелта. Ще ви е необходимо място за съхранение на гориво за огъня.

Устройство и конструкция

Камина с въздушно отопление-система е много по-евтино, отколкото да я аналог с контури на водата. Адаптиране на устройство, специфични характеристики на жилищна сграда ще изисква много усилия, но резултатът ще спестите от разхода на гориво и за отопление на помещения. Топлообменници, специално допълнително тръби в строителството, ще помогне за намаляване на разхода на гориво.

загрузка...

Дизайн на камината позволява да се нагрява въздух от пламъците. Това се улеснява от наличието на канали, които са разположени между външните стени и пещта. Тръбата, която носи във въздуха изолирани. Топъл въздух постъпва в помещението чрез специална дупка. Димът излиза през друг канал, който има достъп до дымоходу.

Проект този проект следва да бъдат включени в чертежи на дома и огнището. Студен въздух през една дупка попада в тръбата, там се нагрява, се издига и излиза през решетката на тавана. За отопление на по-голямо пространство, трябва допълнително да инсталирате вентилатор. Това ще помогне на въздуха да циркулира и се загрява. Камина с външна ограда на въздуха неприятно това, че потокът на въздуха може да се несвежим и транспортиране на прах.

Тава за събиране на сажди трябва да бъде оборудван в горната част на фурната, където се натрупва най-много. Да се отстранят всички замърсявания чрез специална врата. За да се изчисти дишам въздуха от замърсяване ще помогне на филтър. Той е в клапа пред камината. Инсталиране на йонизатор е още един начин да се отървете от праха.

Принцип на работа

Двойна пренос на топлина е главната особеност на камина с водно контур, в това той се различава от принудително въздушно отопление. Схема на процеса отопление с движение на топъл и студен въздух изглежда достатъчно проста. Подаването на студен въздух осигурява потоци за доставки на камина през тръбите. Притока трябва да бъде постоянна за качественото отопление; въздухът се засмуква от улицата или от стаята. Това идва от подземна система ограда.

Допълнителен запас от въздух може да осигури вентилатор. Тя е инсталирана в отвора на камината. Това устройство позволява да се увеличи скоростта на циркулация на въздуха в системата. Тече по тръби, идват до огнището, с топъл, получени в стените, изолирани прозорци и комини. При достигане на достатъчно количество топъл въздух през вентилационните решетки попада в помещението.

Събира и сделки с равномерно разпределение на топлия въздух от камината въздух, acoplamiento една от най-важните части от дизайна, заедно със системата от въздуховоди. Овлажняване на въздуха в дома ще бъдат високо качество при правилната експлоатация на системата. Външните подводом въздух от улицата, че вътре влиза прах и фини прахови частици, така че редовното почистване на скарата.

Отвеждане на продуктите на горене се направи в дымоходные канали. При тях някакви камини. Оформление вентилация е основната конструкция на система за въздушно отопление. Това се отразява върху качеството на отопление.

Правила за инсталиране

При изграждането и експлоатацията на камина с въздушно отопление трябва да се помни за някои правила, за компоненти на този проект. Изолация на вентилационни канали позволява да се намали загубата на топлина и да намалят нивото на шума. Материал на тухла, метал, тръби, подходящи за малки помещения. Канали филтър намалява прах и мръсотия. Важно е редовно да си миете система.

При монтаж на въздуховоди, трябва да бъдат добре закрепени. Не я прави по-тесен, той ще се отрази на изолация. Лоша запечатване на системи за проектиране zavozdushivanie чрез топене, се образуват въздушни тапи. Качеството на отопление, драстично намалява. За да се справят с коркова тапа, специален автоматичен въздушен вентил за отопление.

Инсталация

Рисунки на лезиите трябва да се разработи със специалисти, като в дизайна камина с въздушно отопление има много нюанси. Вие трябва да се уверите, че потокът на въздуха се движат в правилната посока, без загуба на въздуха в процеса на загряване. За този дизайн на кутии, тръби и комина трябва да бъде напълно защитено. Всичко това трябва да се внимава все още на етапа на строителство на къща. Разположението на вентилационните отвори ще се разглежда, в стените тръби, свързващи стая.

За камина ефективно да затопля пространство ще ви е нужна цялата система, за да се направи централизирана, намаляване на броя на каналите. За тях е по-добре да се използват тръби, изработени от алуминий, стомана. В този случай, допълнителна вентилация не се изисква.

За намаляване на горещ въздух надолу в одноэтажном дома ще помогне на естествената гравитация. Двуетажна сграда, трябва да инсталирате множество фенове. При монтажа трябва да се обърне специално внимание на херметичността на всички детайли. За премахване на подсоса на студен въздух от стените и прозорците.

Интересни решения в интериора

Камината е не само средство за отопление, но и оригинално решение за интериора.

    За камина, можете да подчертае една стена, да се постави камък и изграждане на разсадник. Този дизайн ще се превърне в центъра на хола. Високи прозорци, за да добавите светлина и пространство. Над камината можете да окачите картина, семеен портрет или телевизор.

    Angled ще се съберат в огъня топла приятелска компания. Напротив, може да се сложи столове или диван. Също така е идеален за малка масичка за кафе. За да се създаде по-романтична обстановка пред камината може да се определят мек килим.