Камина с въздушно отопление

Fireplace with air heating

Камината е знак за благороден вкус в интериора-това е символ на домашен уют и топлина. Днес човек, решившему инсталирате камина, има много да избирате. Асортимента е доста широк. Така че този декор не само радва окото, но и добре обогревал помещение, своя избор по-добре да спре с камина със затворен топкой. Има два вида такива модели: с въздушно отопление и вода.

Предимства и недостатъци

Устройство камина с въздушно отопление ще помогне да се запази топлината. Функцията на това устройство е двойна: интериор, декоративни елементи и за отопление на помещенията. Разход на гориво в каминах със затворена топкой достатъчно икономичен. Камина с въздушно отопление дава възможност за отопление на къщата и за да се спестят пари.

Fireplace with air heating

Сложността на този дизайн е, че нейният дизайн е необходимо да се направи при строежа на къщата. Така че той ще бъде най-ефективно да работят. Овлажнител на въздух в къщата с въздушно отопление не е необходимо. След употреба на конвекция, при необходимост може да се увеличи или намали влажността. Това ще позволи създаване на комфортен климат в дома си.

Fireplace with air heating Fireplace with air heating

Недостатъците включват необходимостта от постоянно да следят за наличието на дърва за огрев в пещта. Необходимо периодично почистване на комини, премахване на пепелта. Ще ви е необходимо място за съхранение на гориво за огъня.

Fireplace with air heating

Устройство и конструкция

Камина с въздушно отопление-система е много по-евтино, отколкото да я аналог с контури на водата. Адаптиране на устройство, специфични характеристики на жилищна сграда ще изисква много усилия, но резултатът ще спестите от разхода на гориво и за отопление на помещения. Топлообменници, специално допълнително тръби в строителството, ще помогне за намаляване на разхода на гориво.

Fireplace with air heating

Дизайн на камината позволява да се нагрява въздух от пламъците. Това се улеснява от наличието на канали, които са разположени между външните стени и пещта. Тръбата, която носи във въздуха изолирани. Топъл въздух постъпва в помещението чрез специална дупка. Димът излиза през друг канал, който има достъп до дымоходу.

Fireplace with air heating

Проект този проект следва да бъдат включени в чертежи на дома и огнището. Студен въздух през една дупка попада в тръбата, там се нагрява, се издига и излиза през решетката на тавана. За отопление на по-голямо пространство, трябва допълнително да инсталирате вентилатор. Това ще помогне на въздуха да циркулира и се загрява. Камина с външна ограда на въздуха неприятно това, че потокът на въздуха може да се несвежим и транспортиране на прах.

Fireplace with air heating

Тава за събиране на сажди трябва да бъде оборудван в горната част на фурната, където се натрупва най-много. Да се отстранят всички замърсявания чрез специална врата. За да се изчисти дишам въздуха от замърсяване ще помогне на филтър. Той е в клапа пред камината. Инсталиране на йонизатор е още един начин да се отървете от праха.

Fireplace with air heating

Принцип на работа

Двойна пренос на топлина е главната особеност на камина с водно контур, в това той се различава от принудително въздушно отопление. Схема на процеса отопление с движение на топъл и студен въздух изглежда достатъчно проста. Подаването на студен въздух осигурява потоци за доставки на камина през тръбите. Притока трябва да бъде постоянна за качественото отопление; въздухът се засмуква от улицата или от стаята. Това идва от подземна система ограда.

Fireplace with air heating

Допълнителен запас от въздух може да осигури вентилатор. Тя е инсталирана в отвора на камината. Това устройство позволява да се увеличи скоростта на циркулация на въздуха в системата. Тече по тръби, идват до огнището, с топъл, получени в стените, изолирани прозорци и комини. При достигане на достатъчно количество топъл въздух през вентилационните решетки попада в помещението.

Fireplace with air heating

Събира и сделки с равномерно разпределение на топлия въздух от камината въздух, acoplamiento една от най-важните части от дизайна, заедно със системата от въздуховоди. Овлажняване на въздуха в дома ще бъдат високо качество при правилната експлоатация на системата. Външните подводом въздух от улицата, че вътре влиза прах и фини прахови частици, така че редовното почистване на скарата.

Fireplace with air heating

Отвеждане на продуктите на горене се направи в дымоходные канали. При тях някакви камини. Оформление вентилация е основната конструкция на система за въздушно отопление. Това се отразява върху качеството на отопление.

Fireplace with air heating

Правила за инсталиране

При изграждането и експлоатацията на камина с въздушно отопление трябва да се помни за някои правила, за компоненти на този проект. Изолация на вентилационни канали позволява да се намали загубата на топлина и да намалят нивото на шума. Материал на тухла, метал, тръби, подходящи за малки помещения. Канали филтър намалява прах и мръсотия. Важно е редовно да си миете система.

При монтаж на въздуховоди, трябва да бъдат добре закрепени. Не я прави по-тесен, той ще се отрази на изолация. Лоша запечатване на системи за проектиране zavozdushivanie чрез топене, се образуват въздушни тапи. Качеството на отопление, драстично намалява. За да се справят с коркова тапа, специален автоматичен въздушен вентил за отопление.

Fireplace with air heating

Инсталация

Рисунки на лезиите трябва да се разработи със специалисти, като в дизайна камина с въздушно отопление има много нюанси. Вие трябва да се уверите, че потокът на въздуха се движат в правилната посока, без загуба на въздуха в процеса на загряване. За този дизайн на кутии, тръби и комина трябва да бъде напълно защитено. Всичко това трябва да се внимава все още на етапа на строителство на къща. Разположението на вентилационните отвори ще се разглежда, в стените тръби, свързващи стая.

Fireplace with air heating

За камина ефективно да затопля пространство ще ви е нужна цялата система, за да се направи централизирана, намаляване на броя на каналите. За тях е по-добре да се използват тръби, изработени от алуминий, стомана. В този случай, допълнителна вентилация не се изисква.

За намаляване на горещ въздух надолу в одноэтажном дома ще помогне на естествената гравитация. Двуетажна сграда, трябва да инсталирате множество фенове. При монтажа трябва да се обърне специално внимание на херметичността на всички детайли. За премахване на подсоса на студен въздух от стените и прозорците.

Fireplace with air heating

Интересни решения в интериора

Камината е не само средство за отопление, но и оригинално решение за интериора.

    За камина, можете да подчертае една стена, да се постави камък и изграждане на разсадник. Този дизайн ще се превърне в центъра на хола. Високи прозорци, за да добавите светлина и пространство. Над камината можете да окачите картина, семеен портрет или телевизор.

Fireplace with air heating

    Angled ще се съберат в огъня топла приятелска компания. Напротив, може да се сложи столове или диван. Също така е идеален за малка масичка за кафе. За да се създаде по-романтична обстановка пред камината може да се определят мек килим.

Fireplace with air heating