Камина в апартамент без комин

Отминаха дните, когато камината не може да си позволи хората са изключително богати и живеят в частен дом, днес, на истински „дом“ може да се оправдае в собствените си апартаменти, дори и в най-скромни размери. Камини са създадени от сравнително скоро и представляват прототип на дърва огнище с жив огън, само като източник на енергия и огън действа като екологично чисто гориво – Экоспорт, или denaturirovannyj етанол. Ekokamini се различават по размер и дизайн на малко по-различен дизайн на някои модели, като цяло, принципът е един и същ.

Экокамин се състои от две основни части: декоративен кожух и на резервоара, която се включва и горелка на такава камина е тромаво комина.

Видове

Еко камина в апартамент ще ви позволи да се насладите на всички удоволствия на огнището, за да усетите топлината на огъня, за да видите как пламва и изгасва червеникав огън. Ако говорим за каминах като елементи от интериора, не забравяйте за тяхното разнообразие и видове, за които ще говорим в този раздел на тази статия.

Видове камини по вид инсталация, класифицирани в стена или ъгъл, които могат да бъдат вградени, подови, т.е. стационарната модел, окачен и тенис.

загрузка...

Вградени модели на био-камина без комин за монтаж в ниша стени, мебели или специални портали от естествени и изкуствени материали, като дърво, камък, ПДЧ, стъкло и други. За инсталирането на такава камина на биогорива трябва да се мисли все още е в процес на ремонт, с грубо тапицерия; при това също така етаж план и бъдещето на интериора трябва внимателно да се анализира до най-малките детайли, за камина е с функционално и удобно детайл от интериора на вашата дневна.

За изграждане на камина в ъгъла ниша: тя чудесно ще се впишат във вашия интериор на малки пространства и ще ви позволи да действа не винаги е необходимо пространство край на стаята. Срещу огнището, инсталиране на удобни столове или малък диван с допълнителни места за сядане.

Открита камина без комин е основното предимство: той е лесен за инсталиране, без монтаж и „мръсна“ работа: просто поставете уреда към стената и монтиране на специални скоби – „къща“ е готов. Экокамин предлага истински огън и малко топлина: сценография в хола или в кухнята; между другото, gecamin, както и всеки друг, не се препоръчва да поставите в спалнята, поради факта, че огън носи в себе си енергията на света в най-интимната стая на вашия дом.

Висящи камини са идеален избор за малки апартамента, тъй като тя почти не заема място. Алкохолно камина позволява да се наслаждавате на пламък с уникална гледна точка, и да ви помогне в попълването на минималистичен интериор.

Преносими камини по-подходящи за по-малки апартаменти, защото се установи такъв модел на бюрото или друга повърхност. Мини-камини имат малък размер и консумират електроенергия е много икономично.

Камини нататък разделени в две категории: отворени и затворени. Пламъците в затворени модели устойчиви на топлина стъкло: такива камини са по-безопасни за устройство, но горещини се понасят много по-лошо, отколкото в отворени модели. Открити камини позволяват да се насладите на открит пламък; често висящи и настолни модели се предлагат в схожем формат. Закрит и открит камина без топлина — версия на десктоп домашно мини-фокус; те работят на същия Экосфера и подчертават стая с въглероден диоксид и въздух. Между другото, камини на водата не съществува; има няколко копия формат парна electric, който допълнително хидратира дома въздух.

Предимства и недостатъци

Както и всеки един отоплителния уред, камина има своите предимства и недостатъци, които са определени само условно. Сред положителните характеристики на экокамин следните:

    Биокамин – източник на живия пламък и енергия, топлинна енергия; в техните естетически характеристики, този тип строителство е електрическо отопление на дизайн, така че при избора на камина, трябва да се обърне внимание на нейния размер и определяне на честотата на използване на технологиите. Между другото, когато экокамин се препоръчва надникна през прозореца или прозорец, за да осигури правилната циркулация на въздух; най-малко экокамин и безопасен, но е все още във въздуха, водата и въглеродния диоксид, последният трябва да замени един обикновен кислород. Положителна черта на камината е това, че когато изгори гориво не се отделя дим или пара, копоть и други проблеми; когато той гори пепел не се образува, не е необходимо да почиствате камина от мръсотия. Естетическо удоволствие доставя на гостите экокамин; да не е повод да се съберат вечерта преди „у дома“ и да се насладите на дълъг и увлекателен разговор? Освен това, има камини с вграден влагозадържащ, някои от които като компактни модели, така и пълно — голям размер от пет метра.

    Экокамин консумира по-малко гориво, отколкото дървена прототип. В зависимост от модела на камината, продължителността на горене е от 1 до 6 часа – много добър срок, за който може да имат време да се отпуснете с любимите си хора. Бездимни факли экокамин постепенно, като истински огън, но се загряват структура бързо до необходимата температура – често това спестява време и жителите на града. Разликата мощност камини позволява да се определят необходимите площи за модели: за големи помещения е необходимо по-мощен блок, отколкото скромна дневна 15 кв. м. Основното предимство биокамина – възможност за монтаж във всеки един апартамент всяка жилищна сграда или частен дом. За инсталация, не са необходими никакви допълнителни работи по инсталиране на комина и печката, достатъчно да се установи огнището на стена, ниша, мебел, или инсталиране на специален група; по начин, горящата камина, за да се ползват в деня на покупката. За да се легитимира инсталиране на камината? Това не е за камини, или ecoversity „у дома“.

За да инсталирате продукта, колкото е възможно в по-горното ниво на стената, ако го закачите и по-долу телевизия; – мини-версия на фокусиране е настроен на бюрото или друга повърхност във всяко помещение.

Сред възможните недостатъци экокамин са:

    Необходимостта от закупуване на отново и отново биогорива – не е най-икономичен вариант. Необичаен дизайн или модел на камината понякога твърде скъпо; в крайна сметка, всеки продукт „ще се изсипят“ на определена сума. Съвсем икономичен вариант камината ще купи фалшив — евтин и весел.

Как да изберем

Изборът на продукта е сложен и изисква внимателна подготовка. За начало си струва да се определи дизайна на интериора на помещението – кухня и хол, където е планирано инсталацията на системата. Между другото, вграден в модела, дори и малка камина изисква предварителна подготовка: трябва да се създаде допълнителна ниша за устройства и се грижи за останалото оформление на стаята.

Малки модели камини, изберете по-лесно: особено модели на работния плот.

    За да се определи мястото на бъдещето фокус е разработването на идеен проект проект за интериор, с камина можете да се насладите на около или в близост до огнището, задайте меки кресла или диван, да се постави за масичка за кафе. Ако помещението ви позволява да инсталирате натурален камина и е удобно място да спрете пред него – да това е класически начин и да създадем подобен интериор в хола. В една малка стая предпочитат да виси пред камината, – той не „крадат“ пространство; в много малък номер, за да изберете модел на маса. Цената на биокаминов се различава в зависимост от техния капацитет, големина, начин на закрепване и външен дизайн; да се определи необходимата мощност нагревател – колкото повече на брой, толкова по-висок процент; следващата стъпка-определяне на стила на модела на камината: За класическия интериор изберете вградени модели с допълнителна декорация полагане на камък или плочки. За интериор в стил минимализъм, за да изберете модел сбита, с преобладаващи елементи от стъкло.

Ако имате деца, предпочитам хидратиращ экокамин: тези модели се правят влажен въздух се дължи на допълнителен растения вътре. Камини с ферибот ще е не само естетическо удоволствие, но и ще донесе полза за здравето на семейството.

    Разновидности на экокамин са различни; определяне на бюджет за пазаруване, както и да се придвижат от оферти на магазини в тази област. Избор на камини не се ограничава само с изброените модели; сред новите разработки се намира инфрачервени камини с огнени пламъци и допълнителен нагревателен елемент, който работи на базата на радиация червени лъчи. На биокамины оставите мненията на техните собственици, за да се даде на други по-склонни да се вземе решение за голяма покупка, потребителите, обърнете внимание, че ако миризмата на гари все още там, и най-доброто решение ще бъде priotkryvaya дупки в момент на горене на огъня. Като цяло, клиентите са доволни от избора им е био камина-за апартамент.

Как да се украсяват в модерен стил: примери

Дизайн на камината в условията на интериор е задача, не по-малко значима от изборът на модел на „начало“. Класически решение ще бъде домакин на камината, под – PER- функционална и по-интелигентен избор от гледна точка на всеки от квадратурата на помещението. Това решение позволява едновременно да се насладят на любимите си филми и топъл огън. Просто погледнете модели elcamino, вграден в стената или мебели портал: това позволява грубо да се раздели помещението на зони (големи пространства) и да се създаде модерен, функционален интериор.

Местоположение экокамин в апартамента-студия, зависи от вида на нагревателя. За апартамент, като студио Fit вградени модели фокус и преносими модели, стенен и настолен възможности. В студиото, местоположението на камината ще бъдат смачкани, в район, отдалечен от леглото; в такъв случай, нека огнището, за да бъде в така наречената кухня. Ако апартаментът е съвсем малка, предпочитат компютъра модел: той може да бъде поставен във всяка стая: в кухнята или в спалнята-всекидневна. С голямо пространство „однушки“ се раздели стаята на две зони от стената: спалня и хол; Камина трябва да бъде в космоса, за да са близки приятели, да се отпуснете край открития огън в камината.

Камина в спалнята – не е най-добрата идея във фън шуй; ако сте решили да инсталирате „домашно“ име в тази стая, изберете окачен или десктоп модели.

Интериорни решения за инсталиране предлагат экокамин за украса на камината от камък или тухли, дърво или друг материал, разнообразна от довършителни останалата част на стаята. Апартамент в стил хай-тек да си представя камината на топло-устойчиви стъкло: вид на модела не е от значение, но изгодно ще изглежда висящи модели. Интегриран модел ще бъде номер, или номер е по-приветлив: този план трябва да бъде обмислен и има ниша за подгряване на экокамин устройство.

Позиционирането на продукта в обикновен малък апартамент, модерен дизайн: разгледай дават живот на идеи и да се ръководят от творби на автора. Интересни и практични дизайнерски решения позволяват да оборудва кът с камина и да се намери „къщата“ в най-добрия място на вашия дом или апартамент. За разнообразяване на интериора ще ви помогне да се постави в огнището на устройството, свещи и други атрибути, понякога е препоръчително да се създаде образ на дърва, понякога може просто да постави някои плакати на огнището.

Монтаж на домашна камина

За да създадете своя собствена камина с вас, ако вие следвате няколко условия, както и предварително да се запасите с необходимите материали. Основите на бъдещето източник вземете стъкло – правоъгълна конструкция ще действа като пещта и основен декоративен елемент жилища.

Да започнем с това, че ще създадем най-важната основа за камината представлява една метална кутия с решетка за дома резервоарът е под гориво и резервоар за гориво в огнището. Важно е да се определят размерите на бъдещата конструкция и предварително го нарисува на лист хартия с изчисления това ще спести време, за да се създаде фокус и използване на материали.

Изработен от стъкло изрязани замерам, ги заедно и ни позволяват да стъпим. Създаване на резервоара и да го инсталирате в основата на бъдещето биокамина; Сега поставете чиста повърхност и поставете го на горелката: не забравяйте да фитил. Как да използвате декор от камъни, поставете ги върху решетка окото.

Невероятно, но тези самоделни конструкции и дори да закупят модела на камината не се изисква предварително разрешение и специфичните изисквания за монтаж на огнището, помирение и върховенството на закона на строителството. За изграждане на камина е много проста, но в никакъв случай, не са приели бюджет-концепцията за целесъобразността на такава инсталация.

За да инсталирате камина по-добре на последния етаж, ако това е масивна и мощна в своя дизайн; модели на други марки ще падне между другото, дори и в една малка стая. Височина на камината напълно отговаря на победител огнище и изисквания за получаване на разрешително от всички власти, и поставете устройството в закрито понякога не е трудно.