Камина за градината

За да създадете камина на вилата-това е чудесно решение. Камина ще се превърне в сърцето на дома, на място, с която трябва да се срещне с цялото си семейство дългите зимни вечери с чаша чай и приятен разговор. Камини добавете топла, приятна атмосфера на спокойствие и уют и ще стане чудесно допълнение към интериора в стаята. Освен за вашия красив външен вид, камини могат да се използват по предназначение – за отопление на дома.

Видове

Първо решете какъв камина искате да инсталирате. Камини за дома се предлагат в различни видове и всеки от тях има своите характеристики:

    печка на дърва. Тези камини са направени от тухли, желязо и стомана, и имат функцията на топлообменника. Тези манто пещта са отворени, полу-отворена и затворена. Тези камини работят на твърдо гориво – дърва или въглища. Дървото е най-достъпен вид гориво. Също дърво има невероятни свойства да абсорбират въглероден диоксид; държава-газови камини също са популярни, те работят на принципа на тенджери под налягане, но и са красив дизайн. Те се използват не само за отопление на дома, но просто като украса. электрокамины; основните предимства на тези камини е тяхната безопасност и лекота на използване. Ако вие не искате да губите време за разпалване на камина, камина ще е идеален за вас. Тази настройка е нагревателен уред и е елемент на декора в дома; Декоративни (фалшив) камина е един от най-достъпните и ефективни. Той се инсталира в случай, ако просто искате да разнообразите интериора. Тази камина е подходящ само за декоративни цели. Той е доста лесен за инсталиране и може да бъде украсена по ваш избор; печка-камина с водно контур е добре да изберете, ако искате редовно отопление на по-голяма площ на помещението. Тази конструкция се нагрява бързо и разпределя топлината по всички помещения. ЕКО-камини; камини са безопасни и екологично чисти. Този тип камина работи на течно гориво – биоетанол. По време на изгаряне на дадено вещество не се отделят никакви вредни вещества. Към недостатъците на тези модели може да се дължи на много висока цена и голям разход на течни горива; мини-камини; – това е преносим миниатюрен камина. Благодарение на своите малки размери, може да бъде поставен на всяко място, като например на масата; печка; много прост, компактен и достъпен вид отопление. Доменна пещ-буржуйки е само малко по-трудно използването на камина, но е по-добре, отколкото спестяване на гориво; подови камини, скари, барбекю, мангалы – незаменим помощник за приготвяне на шишчета и се готви на страната. Тези пещи са с малки размери и могат да се транспортира до всяка точка на един човек; конвектомат се използва за приготвяне на месо, риба, хляб и други ястия. Конвектомат компактен и лесен за експлоатация; кассетный камина – чугунен или чугунен горелка е покрита със стъкло. Той се поставя в пещ, или отделывается различни материали (например тухли). Затворени пещта не изискват постоянен контрол, което, разбира се, е предимство такава пещ.

Как да изберем

При избора на камина на първо място да се обърне внимание на нейната ефективност, простота и лекота на използване. Моля, прочетете техническите характеристики на камината. Важно е не само външния вид и дизайна, както и мощност на камината и какъв тип гориво ще се използва.

Получи добри отзиви печка-камина „Байерн“. Тези камини са висока ЕФЕКТИВНОСТ, при него отопляем помещението се затопля много бързо. Също така Байерн с бавното изгаряне на дървесни горива, което прави печка икономичен за използване. Модели на Байерн не само бюджета, но и визуално привлекателен и перфектно ще се впишат във вашия ваканционен дом.

Камина за улиците най-добре да инсталирате в беседката или на верандата, която се намира под навес. Това ще помогне за защита на камината от заплаха от унищожение поради метеорологични явления. По тази причина, открита камина, трябва да бъдат изработени от трайни материали, като тухли или камък. Можете да направите стоманена камина с барбекю, така че той е работил не само декоративна функция.

загрузка...

Как да направите най –

След като сте взели решение за типа на камина, може да се започне да се строи. Първо трябва да се разгледа проект за изграждане на камина, която е обшивки. Облицовку камината можете да нарисувате себе си, като се има предвид всички технически характеристики на камината. Порядовки ще бъде по-лесно да нарисуват на обикновена хартия в клетката.

Облицовка на камината ще ви помогне да се изчисли какво количество материал ще трябва да се подготвят предварително. Най-добрият материал за този камината ще тухла. Ако това е добре, за да изгори тухла, камина може да бъде изпълнена от него напълно. Хоросан за зидария пещи можете да закупите готови за употреба, необходимо е само смес се разрежда с вода.

Също така можете да си приготвите домашен хоросан хоросан genomescan. За това ще ви трябва мазна глина и измитите пясък без примеси. Глината трябва да е чиста, с минимално съдържание на пясък. По-добре да вземе синя глина, въпреки че е подходящ и червено. Преди приготвяне на разтвор на глина трябва да се накиснат за няколко дни и се прецежда през сито, за да премахнете камъчета.

Важно е да се запази пропорцията, в които глина, смесена с пясък. Трябва да имате предвид, че излишната глина е много по-добре, отколкото липсата му.

След мазето камина е готов, трябва да попълните го твърди бетон. Ако камината ще застане плътно до стената от горими материали, трябва да се инсталира противопожарна защита.

Първият ред трябва да бъде колкото е възможно по-равномерно. Нататък зидария се извършва в съответствие с изчисленията план. Зидария трябва да започне с ъгли и контролира спазването на хоризонтално ниво между тях. Излишния разтвор може да се премахне с помощта на мастерка и мръсен тухла избършете с влажна кърпа.

Тухла осветлението на фурната може да се изгради по същата технология като у дома си. За начало трябва да определите къде ще се намира камината. Следва да се изготви план-схема на камината и да се уточнят всички размери и количество строителни материали, които ще използвате.

За комина трябва да използвате огнеупорни тухли, тъй като той е достатъчно надежден и издръжлив. Как само основите устоится, можете да преминете към зидарията.

Примери за интериорен дизайн на стаите: Модерните идеи

Днес камини са станали особено популярни. Това е така, защото инсталиране на камината позволява да се избегне еднообразието и прави вашата стая, удобна, интересна и модерна. Ще се съгласите, че е много хубаво да се съберат приятели заедно близо до камината през зимните дълги вечери, слушане пращене на дърва за огрев, чувствайте се топло, за да се насладите на тишината и спокойствието. Без съмнение, камина е идеално решение за вашия ваканционен дом.

Важно е да се камина вписывался в плановете на своя провинциален дизайн и стил. Вътрешни довършителни работи трябва да се извършват така, че да е комбинация от цветове камина с предпочитания от вас стил на помещението.

Стенни камини и трябва да отговаря на стила на стаята. Например, ако вашият хол е направена в класически стил, с монтиран на стената камина трябва да бъде украсена с качеството на дърво или термоустойчиви довършителни неща. Задължителен елемент е полк от мрамор или дърво, където ще можете да инсталирате красиви свещници или фигурки.

Ако сте фен на минимализма в интериора, можете да изберете, е доста проста камина стил.

Като за модерни камини не изискват много място, ще имате повече място за други декоративни елементи.

Много популярни в съвременните домове са се превърнали в ъглова камина.

Мечтата на всеки съвременен човек-сливане на камина и телевизор в едно помещение.

Ако сте решили да инсталирате камина и телевизия в страната, заедно, трябва да се помни, че те трябва да бъдат повече от един размер по-голям или прекалено малък обект да не привлече вниманието към себе си. Това решение влиза идеално в дизайна на интериора на вашия хол страната.