Като боядисване на дървена къща отвън: защита и обжалване (55 фото)

От време на време фасадата на дървена къща изисква обновяване, нашите съвети ще ви помогнат да решат този въпрос

Решение — как боядисване на дървена къща отвън, рано или късно трябва да се изправи със собственика на една селска къща. Дори ако за строителството на къщата са използвани висококачествени скъпи видове дърво, провеждани в завода химическа обработка на специални пропитками или залепени човек, с течение на времето фасада ще изискват надграждане, за да запази първоначалната си привлекателност. Освен това, боядисване на дървени къщи, не само ще спести на материали (необработанная дървесина е значително по-евтино), но в същото време да сте напълно сигурни в качеството на извършената работа.

Използване при строителството на суров дървен материал дава възможност за спестяване на материали

Пример за качествено боядисване на дървени къщи

Стилен ваканционен дом

Състаряване на дърво: каква е причината?

Парадоксално е, че основният проблем на дърво-това е основното му предимство е жив материал. И като всяка жива материя, дървото има свойството да естественото стареене. И аз да се отсече едно дърво, което е съвсем логично, процесите на стареене се появяват по-бързо. Освен това, има няколко фактора, които оказват съществено влияние върху експлоатационните характеристики на дървото:

загрузка...

изложени на атмосферни фактори, влага и слънчева радиация води до факта, че дървеният материал става груб и мрачен, както влакна губят своята еластичност. След валежи (дъжд, сняг, мъгла) дърво абсорбира влагата, тя набъбва, и слънчевите лъчи ще пресъхне. Тези множество разширяване/компресия влакна причиняват напукване на дърво на влага на повърхността и в пукнатините се появява мухъл, гниене и синьо. Син възникне в тъкан, и повърхностно се проявява само под формата на черно, синьосиви или кафяви петна. Мухъл се появява само на повърхността под формата на тъмни петна. Тези гъбични образования не могат значително да се намали или унищожи плътност на дървесината, но значително развалят външния вид, освен това те издават доста неприятна миризма. Но гниене разъедающая плодовото месо е в състояние напълно да унищожи дървото отвътре – това дърво е абсолютно негодни за по-нататъшна експлоатация кора бръмбарите – те са в стадия ларва може да е няколко години, преди да изпълзят и да започнат да се развалят дърво

По-голяма защита, за да отворите къщи, особено в трудоспособна, отколкото да се защитава, например, в гората или се намира в село. Допълнителен фактор в разрушаването на дърво може да бъде разположен близо до ски писти и, като следствие, повишена концентрация на отработените газове.

Под влиянието на атмосферни фактори, дървото е склонен бързо се износват

Боядисване на дървени къщи, предпазва дървото от много болести — мухъл, гниене, синевы

Дървена къща в стил ар нуво

Каква боя за боядисване на дървена къща: определяне на вида на

Изборът на боя за боядисване на дървени къщи могат да бъдат три вида покрития:

антисептици

  – и се характеризира с висока (дълбочина от 4 до 7 мм) проникване способност. Това ще предотврати появата на повърхността и във вътрешността на дървесината от гниене, синевы и плесени и защитава дървесината от агресивни външни естествени атмосферни фактори. Антисептици лессирующие (прозрачна, проникваща във вътрешността на дърво, те не само запазват естествения цвят и структура на дървото, но също така добави, благородна светлина) и непрозрачно (непрозрачна, те напълно да скрие текстурата на дървото, но я остави видима текстура и релеф)

Боя — консерванти помагат за защита на дома от мухъл и агресивни външни фактори

акрилна боя

  – най-популярният Вид боя за външни работи. Тази боя е екологично чист материал, който се основава на вода и акрилни бои, които действат като свързващи елементи. Безспорен предимство на защита на дървото от влага, акрилна боя запазва дишащи свойства на дървесината, която ви позволява да запишете естествена вентилация. Освен това, покритието е много устойчив на механични въздействия, устойчив на ниска температура. При боядисване не е характерна острата миризма, когато се работи с боя ликвидировал опасността от отравяне с нея по двойки. Полимерна емулсия, на които тя се основава, акрил емайл, да не влиза в реакция с кислород (не се окислява), и, следователно, не губи блясъка

Акрилно покритие запазва „дишащи“ свойства на дървесината и са в състояние да издържат на ниски температури

блажна боя

  • – добре се абсорбира (прониква) в дърво, създават бариера за атмосферни въздействия, заключващи проникване на влага вътре. Сега се боя от този тип бързо губи популярност се дължи на няколко фактора. Първо-това е дълго време за съхнене втвърдяване на слоя боя на дълбочината на нанесените слой може да отнеме до 24 часа. Затова преди боядисване трябва да се консултирате с прогноза за времето, че дъжд падна на свежеокрашенной повърхността, което драстично намалява защитните свойства на покритието. С течение на времето, поради наличието в състава на лакове, блажна боя (това е особено забележимо в много тъмни или обратното – ярки цветове) променя тона, той ясно покажа

жълти нюанси

  .

Маслени бои-това е не по-малко популярен вид покритие

Важно е да запомните, че всеки Тип боя има свой собствен живот:

  лессирующие покриване на средно покриват 3-5 години, на 5-7 години, след което се нуждае от актуализация на маслото трябва освежение след 4-6 години с акрилни са от 7 до 10 години.

Избор на цветове и дървени къщи зависи от вкуса и желанията на господаря, важното е да изглежда добре в общ архитектурен ансамбъл.

Отвори къщи близо до езерата и реките се нуждаят от по-голяма защита, отколкото къща, разположена в гората или в село

Модерна дървена къща в гората

Оригинални стени от дърво

Като боядисване на дървена къща: основни операции

Етапи на боядисването на дървени къщи са следните:

подготовка на повърхността – позволява да се създадат условия, при които сцеплението се подобрява и, като следствие, издръжливост покритие грунд грунд масло предпазва дървесината от гъбички, плесени и насекоми, както и ще намали водопоглъщаемост и ще ви помогне да спестите пари на открито боядисване цвят на повърхността

По време на операцията могат да се различават съществено в зависимост от това, нарисувал дърво.

Къща в селски стил

Ярка лятна вила

Двуетажна дървена къща

Живопис нов дом

Боя може единствено добре изсушена дървесина, в противен случай се нанася върху антисептично и да позволите на дървото да изсъхне. Предварително внимателно на стената се почиства от прах и кал – това може да се направи не много твърда четка и вода. Да се промъква смола в желязна четка, и това място се обработва с лак за възела. При наличието на признаци на синевы или плесен, тези места трябва да бъдат третирани по спецсигналами. След подготовката на повърхността на дървен материал дават 1-2 седмици „почивка.

Къща с красив светло зелена веранда

Съвет! Преди боядисване на всички метални елементи (глави саморезов, пирони, скоби и т.н.) трябва да се обработват антикорозионна грунд.

За боядисване трябва да е топла, но не твърде горещ ден под парещото слънце, боя, която изсъхва прекалено бързо, за да могат да проникнат дълбоко в дървесината. В процеса на работа боята трябва периодично се разбърква, и тогава вие ще получите един и същ нюанс в цялата боядисана повърхност. Боя трябва да се прилагат само в надлъжна посока. Преди да нанесете нов слой трябва да изчакате за пълното изсъхване на предходния.

За боядисване най-добре на топло, но не много горещ ден

Съвет! Най-активно изсмукване на вода в дървесината се случва в края на трупи (дъска), така че тази част се нуждае от специално лечение. За да се предотврати гниене, причинено от излишната влага в краищата на грунд и базов слой се нанася на няколко слоя.

Плажен къща в бял цвят

Дървена къщичка от кея

Черна боя не разваля външния вид на къщата, по-скоро обратното

Как да нарисува една стара, дървена къща: характеристики на процеса на

Избор – от боядисване на стара дървена къща отвън, зависи от състоянието на стените и боята примененного по-рано. Възможно е, че трябва да се ограничи ремонт само на един (най-често в Западна или Южна стена, те са изложени на най-голям износване), а останалите стени само от малко освежаване, използвайки същия вид боя.

И още нещо – добре блажна боя пада върху всякакви настилки, но върху него е невъзможно да се всяко друго покритие. Ремонт ще трябва или да използвате блажна боя, или за защита (премахване) на базата. Го определят само визуално:

  стара акрилна боя се напуква по влакна, дървен материал и има кожистую повърхност, е лесно да се ограничи до минимум в една тръба на маслената боя пукнатини основно през зърното и външно приличат на клетките, чрез свеждане до минимум на разпада.

Преди започване на работа внимателно да защитите повърхността от висящи и всички отслаивающиеся фрагменти от старата боя. Това може да стане по механичен начин (с четка или skripkoj, той ще работи по-бързо) и химически (различни смывки-гелове, толкова повече се получава, но той не е повреден и не се драска структурата на дърво). След това дърво, внимателно и оставете да изсъхне. Места или повредени от синя плесен, покрит със специални средства.

Актуализиран една дървена къща

Съвет! За получаване на качествен съединител на боя от дърво, почистете повърхността преди боядисване, лекувани с качеството на алкален почистващ разтвор.

Силно повредени и изгнили дъски трябва да бъдат премахнати и заменени с нови. Процесът на рисуване е подобен на описания по-горе.

Веранда в сини тонове

Дървена къща за гости

Къща с дървен мост