Като победи камина в интериора?

Смята се, че камина-това е лукс в къщата или апартамента. Това обаче не е така. Камина прави атмосферата в помещението е по-топла и гостоприемна. Той, разбира се, е в центъра на състава на всеки интериор.

Разновидности

Има няколко вида камини, които се използват в дизайна на обзавеждане на дома. Да разгледаме основните от тях, които се намират в дизайнерски проекти от последните години.

Трипътен

  . Това име той е получил случайно. Този дизайн предлага панорамна гледка към огнището. Триъгълни камина-това е топлината на повече от една стая в къщата или апартамента. Модел камина има своите особености в конструкцията. Задължително е наличието на три области. Стилен външен вид и вариант, когато може да отвори всички врати. За сигурността на членовете на семейството в много модели от този тип са снабдени с автоматично заключване на вратите. В този дизайн, страничните стени, изработени от устойчиви на топлина стъкло. Това дава допълнителна сигурност при експлоатация на камината.

загрузка...

Той е в специална ниша. Благодарение на такъв прием от дизайнери, които се появяват повече възможности за създаване на уникален и неповторим интериор. Недостатък е, че той няма да може топло достатъчно голямо помещение. Поради наличието на само една отразяващи повърхности, топлината се установява на стъклото.

Вграден

  . Вграден в стената модел предполага скрити основната част, които са много специфични ниши газохода и комина. Този вариант е идеален за малки помещения. Има модели камини, които можете да инсталирате на вашите мебели. Този модел настаняване изключително рядко. Като правило, тя играе декоративна роля. Основното предимство на този камината е спестяване на пространство. Но инсталирането на този камината изисква място. Някои производители предлагат изход от ситуацията. Те са започнали да произвеждат модели с двустранен топкой. Много от потребителите на този вариант ми хареса. Купувайки един модел, те могат да се насладят на гледката и топлината на две стаи.

Стена, в която има камина, трябва да бъде с дебелина не по-малко шейсет сантиметра. Той също трябва да издържат на високи температури. С камини на дърва, например, температурата може да достигне до шест градуса.

Просто за шоуто

  . Като правило, такива pseudocumene са изработени от гипсокартон. Дори и да изгради себе си няма да бъде просто. Очевидните предимства на този модел се състои в това, че този камина може да се установи в апартамент и не се нуждаят от специални лицензионни документи. Камина от гипсокартон могат да бъдат с различни форми и дизайни, което ще му позволи да изглежда хармонично във всеки интериор.

За създаване на pseudocumene се използват обикновени материали, които в големи количества се продават в железарския магазин. Този тип камини е доста безопасна, защото не са източник на открит пламък. Това е доста икономичен вариант, който много хора могат да си позволят. За имитация на пламъка често инсталират електрически нагревател.

Много дизайнери предлагат не привинчивать към стената. Тази техника ще ви позволи да прехвърли камина в апартамента си или да го сложите в килера. Съществуват три подвида тази pseudocumene. От гипскартон направи портал или ниша, вътре в която се намира нагревател. Вторият вариант може да служи камина, която изцяло имитира нагревател, но само външно. Или трети вариант, който само при голямо въображение може да прилича на истинска камина.

Конструкция от гипсокартон може да се установи рак или в ъгъла на стаята. За голямо помещение-добре да се направи само за показване в пълен размер. В една малка стая, специалистите препоръчват да поставите камина в ъгъла. Така ще продължи ефект илюзията, че камина заема малко място. Не инсталирайте камина около батерии или твърде близо до вратата.

Сгъваеми

  . Не винаги край камината са предназначени за отопление на помещения. Съвременни изисквания и модели често са обект на естетическо удоволствие и изключителен дизайн. Често собственикът на апартамент или къща, не могат да се настанят обемисти модели на камината. В повечето случаи, много по-подходящо би било да поставите модел е монтирана камина. Този модел е подходящ за много дизайнерски решения. Това е най-добрият вариант за малки помещения.

Някои типове прикачени файлове, камина може да изглежда като картина или за вграждане в стената. Този вариант е лек и компактен, което в някои случаи е голямо предимство пред тромави и тежки модели. Такива камини обикновено работят на ток и биогориво. Във връзка с това, съвсем не е необходимо да оборудвате стаята с дымоходом и специална система за вентилация.

Монтиране на камина е много лесен за поддържане, както и за неговата работа достатъчно е да имате наблизо електрически контакти. Той не създава мръсотия или сажди, и, следователно, изисква само периодично влажна почистване. Такъв дизайн може да се установи дори от себе си, което е още един голям плюс. Монтиране на камина може да бъде квадратна, кръгла или правоъгълна форма. По принцип, тези модели са изработени от стъкло, гипсокартон, метал или полиуретан. Според типа на използваното гориво, те са разделени на електрически, био — камини, или фалшив. Много може да реши, че този проект няма нищо общо с камина, но този модел има право на съществуване.

Електронни

  . Днес подобен модел камина е един от най-популярните. Това е лесно да се инсталира в жилището или извън дома. Тя е достатъчно проста за работа, се нуждаят от много малко енергия, за да изглежда добре и да затопли помещението. Конструкция от пластмаса, дърво и парчета плат, симулиращи пожар може да изглежда доста лесен вариант, но тя изглежда много ефектно състав. Другото устройство е електронен камина-това е рефлектор. Благодарение на специалната подсветка на ефекта на отблясъци, които създават ефект на пламъка. Съвременни модели на такива камини са по-сложни, и дори може да се отнесе звук, наподобяващ пращене на камината.

Има варианти с термостат, тъй като промяната на температурата в помещението, той се включва или изключва. Тя е много подходяща за жилищни сгради. Електронен камина-това е абсолютно безшумен и за нейната работа не е необходим комин и дърва за огрев. За отопление на стандартна дневната е камина да е само за тридесет минути. Този камина изглежда стилен и интересен дизайн елемент. Ако създадете раздел от изкуствен камък и постави електронен камина, вие ще получите отлична имитация на реално камината.

Двустранни

  . Камина ще изглежда страхотно във всекидневна и в съседни стаи. Повечето собственици се страхуват да закупят такъв тип камина. Те смятат, че двустранен камина заема много място в апартамента. Това мнение е погрешно. Камина заема точно толкова място, колкото и едностранен вариант. Освен това, при неговото изграждане е значително намаляване на бюджета. Тъй като няма нужда от още един модел в друга стая.

Много собственици предпочитат този параметър чрез камина. Недостатък на този вариант е, че чрез камина може за нагряване на помещението, за разлика от конвенционалните модели или двустранен камина от тухли. Разбира се, такава камина е с необичаен дизайн, но при използването му трябва да се помни за някои особености на работата си.

Камина с две лица по време на работата си не трябва да бъдат оставяни без надзор. Производителите не се отвори двете врати. Това може да доведе до предотвратяване на горящите дърва за огрев на пода, или да се дължи на обратна тяга в една стая може да отиде поток неприятна миризма и дим.

При инсталиране на комина е важно да спазвате безопасността на пространство наоколо. На пода около него е по-добре да разпространява запалими материали като плочки. В крайна сметка може да се заключи, че предимствата на такъв модел. С помощта на един камина, можете да създадете ефект на двете камини в различни стаи. Чугун камина за вграждане с помощта на съвременните технологии могат да се поберат във всеки интериор. При инсталиране на пещи в гипсокартон кутия, има повече възможности за декориране на фасади.

Важно е да се придържат към строги технически спецификации и правила за експлоатация. Изисква допълнително инсталиране на необходимите детайли. Камина декоративна функция и не може да се затопли помещение. Такива модели трябва да се провери внимателно от гледна точка на почистване. Поради факта, че стъклото камина с две лица не са фенове, те ще се изкриви голям брой огнени.

Изразцовая

  . В нашата страна такива камини са получили признание само през седемнадесети век. Имение на имоти благородство изумен от красотата изразцовые камини. Този вид довършителни могат да бъдат отнесени към произведения на изкуството. В момента търсенето на такива камини се увеличава в геометрична прогресия. Наличието на такава камина създава усещане за топлина, смесица от съвремие и древни традиции, а също така създава уникален вид на интериора. Плочки-това е вид керамика.

Руски модели, често се използват в Суздал и холандски вариант рисувани плочки. Украса на камината те се използват в различни конфигурации. В такъв модел, достатъчно голям брой предимства. Тя се запазва повече топлина в баня от мрамор. Спестява гориво за отопление, и в продължение на много години може да запази своя привлекателен външен вид.

Централна

  . Този тип камина по-често се нарича остров. Както името подсказва, тази камина е разположена в центъра на стаята. Производителите твърдят, че камина-това е нещо като остров или крепост, около която те могат да се съберат всички членове на семейството.

Разликата между камина от друга-необходимостта от голям площад. В съответствие с техническите изисквания на около този камината трябва да бъде площадка с диаметър, не по-малко от един метър, за да се избегне запалване на помещението. Тази камина е с доста внушителни размери. Експертите препоръчват подобни модели в стая тридесет или повече квадратни метра. Ако дизайнът ще тежи повече от тон, се нуждае от допълнително основа за укрепване. Наличието на такива камината в дома изисква спазването на правилата за безопасност. Огънят в този проект е в открито наличност, както и проникване в гори елементи за камина.

Полукръгли

  . Можете да намерите както на стационарни, така и на обемни проби, и големи възможности за стъкло за по-малки стаи. Обикновено тези модели могат да се разделят на три вида: на острова, вградени и окачени. Полукръгли камини могат отопление на няколко помещения. Популярни и модели электрокаминов с полукръгла стъкло.

Камина-печка.

  Този вариант е подходящ за градинари, които обичат да напуснат своите райони с ранна пролет и да се върне в края на есента. Метална печка и отличен икономичен вариант за почивка. Съвременен модел на тази пещ може да действа като допълнителен или основен източник на топлина.

Този камина лесно да се инсталират във вече построена и реставрирана къща. Печка не се нуждае от допълнително мазе. Чугун повърхност може да действа като готвене повърхност, която лесно се готви прости ястия. Проектиране на модерни плочи са толкова разнообразни, че дори и най-взискателния потребител може да се намери подходящ вариант.

Мини

  . Тази камина е подходящ за отопление и украса на малка къща или вила. Това е чудесна алтернатива за стационарни модели.

Вертикална

  . Модерен дизайн на камината. За разлика от класическия вариант, той е във вертикална посока на фурната. Благодарение на тази конструкция височина на камината по-голяма от ширината. Визия на огъня се получава максимална височина.

Френски

  . Такава камина подчертае наличието на вкуса на собствениците им и ще бъде перлата на всеки интериор. За изграждането на такива камини се използват естествени материали като гранит и мрамор. Този камина може да бъде изпълнена от оникс. Отличителна черта на камината е деликатна ръчно с гипсови орнаменти. Той е бял, бежов или черен.

Има и други варианти на камини, ние разгледахме най-популярните модели.