Като украса на стените на кухнята: преглед на най-практичния и удобен вариант

Тухлени стени в кухнята

По време на ремонт, основният въпрос е-да украсят стените в кухнята. Довършителни работи-това е най-труден, но необходим етап за всеки ремонт. Важно е не само за проектирането на кухнята е изпълнена качествено и материали са максимално функционални.

Оригиналната декорация на стените на мазилка

Необичайна дървена работна стената в кухнята

Ярки акценти в светлата кухня

загрузка...

Кухня в стил шебби шик със стени от ламинат с изкуствено стареене

Точно на този етап определя характера на интериора. Особено важна роля играе избор на довършителни материали за стени. На въпроса, „какво е по-добре да украсяват стените в кухнята“, е един от най-често, когато става въпрос за ремонт на помещението. Той може да се реши с изучаване на каталог със снимки, който лесно да бъде предоставена от производителите на различни облицовъчни материали.

Цветни плочки на работна стената кухня

Класически стил с модерни акценти

Първото нещо, което идва на ум, когато става въпрос за това, че материал за декорация на стените е от тапети. Въпреки това, ако имате тази версия изглежда банален и актуално, тогава можете да използвате стандартните възможности, така и нови и модерни модели. В последно време популярност и фибростъкло. Това е материална структура Марша на тъкани, изработени от фибростъкло.

Панел стени с помощта на плочки и тапети в стилния скандинавски стил

Съвет! При избора на стъкло да се обърне специално внимание на страната на производителя. Най-добрите модели качество, направени в Швеция и Германия.

Ярки, стилни стеклообои за стените в кухнята

Основните предимства на този материал – сила. Това е може би един от най-здравите от всички възможни варианти на стени. Освен това, структурата на панти от този материал подобрява климата в помещенията. Фибростъкло отблъскват праха и не привлича статично електричество. Освен това, той е един от най-екологично чистите материали за стени.

Чудесен вариант за украса на стените в кухнята

Популярността се връща и забравили стенописи. Това не вылинявшие хартиени изображения Aspens и берез, толкова популярна през 1990-те години в нашата страна. Модерни фотообои ярко дизайн и високо качество. Разнообразието от възможности ще ви позволи да украсяват интериора на всеки стил.

Интересен стенопис в трапезарията на кухня

При фотообоев-това е страхотна идея за дизайн. Най-безпроблемно в тази стая ще изглежда Тапети с изображения на: кафе, храни, готвачи, прибори, чаши и друга утвар. С помощта на фотообоев обща кухня може да се превърне в истинско кафе.

Модерни идеи фотообои за кухни

Въпреки това, с изключение на тапети, има много възможности за покриване на стени.

Декорация на стените в ЕКО стил

В последните години все повече и повече последователи, е намирането на устойчив начин на живот. Това се отнася не само за здравословно хранене и избор на дрехи, но и материали, използвани в обзавеждането на интериора. Един от най-екологично стилове е скандинавски.

Стените в кухнята с покритие от декоративен камък

При декориране на стени с използване на предимно естествени материали. Освен това, на стената може да се украсяват ламиниран паркет. Въпреки това, по-добре да изберете контрастен вариант на пода, в противен случай рискувате да превърнете стаята в дървена кутия.

Хармонично съчетание на тъмно дърво и светъл кухнята

Друг интересен, но по необичаен начин довършителни работи, свързани с отделяне на стената на две хоризонтални части. Дъното е писана от дърво или друг материал, а горната – тапети за боядисване. Полученият вариант прилича на английски стил.

Интересна кухня тънка дъска преграда

Панели за стени могат да бъдат изработени от различни видове материали, като например:

    МДФ; стъкло; пластмаса.

Но, разбира се, най-екологично чисти от тях е дърво, така че, ако сте привърженик на стабилността и във всички, тогава не трябва да има никакви съмнения при избора на екологично чист материал.

Кухня в стил кънтри украса на стените светли подплата

Ако не Сте привърженик на „частични“ решения и не съм привърженик на тонове, то тогава трябва да се обърне внимание на пълния мащаб на стените в кухнята ламперия. Такъв вариант за кухнята ще изглежда по-естествен. Семейството и гостите ще получат впечатлението, че не сте в градския апартамент, и за града. Особено подходящ за този вариант на стените ще бъде в дома си, като подчертава, единение с природата.

Ламинат на стената кухня добавя топлина и уют, просторна стая

За да украсят стените в кухнята на частен дом, с помощта на вагонки-това е чудесен вариант за създаване на ЕКО-интериорен дизайн, в хармония с природата.

Внимание! Лигавицата има съществен недостатък! Това горими материали. Кухня – и без зоната на опасност от пожар. Така че преди да се реализира този вариант, ще трябва внимателно да прецени.

Тесен светлинен лигавицата на работна стената кухня

Колкото по-добре украсят стените на кухнята, така че това е качество на лигавицата.

Декорация на стените с помощта на МДФ панели

Този вид довършителни е достоен да се разглежда отделно. MDF има следните предимства:

    трайност; устойчивостта на влага (материал не набъбва при влажност на въздуха) устойчивост на екстремни температури; неподатливост на въздействието на бактерии; безопасен за хората.

МДФ използвани в украсата на фасадата кухня

Всички тези качества са много важни за кухнята. Обикновено, МДФ се използва за украса на мебелни фасади. Така че в кухнята на тази опция ще изглежда свежа и необичайно.

Красиво съчетание от дървена фасада с небето сини стени

Керамичните плочки в кухнята

Това е още един доста очевиден вариант стени в кухнята. Но това не го прави по-малко достоен. С помощта на керамични плочки може да се украсяват само една кухненска престилка (класически вариант) и всички стени. Въпреки това, в последния случай, струва си да се замислим за избора на настилка. Едва ли е подходящ за керамични плочки, тъй като тя може да се слее със стени и превръща кухнята в някакво подобие на банята.

Блестящ цвят бутилки tiled освежи с кухненски интериор

Теракот е един от най-облицовъчни материали за кухня. Това се дължи на следните фактори:

    лесна грижа (лесно почистване, което е важно в кухнята); съдържание; устойчивост на високи температури; разнообразие на гамата (можете да вземете плочки за всеки стил на интериора).

Кухня в еклектичен стил с нежен светло-зелени нюанси

Изборът на плочки поразително разнообразие. Можете да отседнете в някоя от различни видове текстури, размери, материи, стилове и цветове.

Плочки в стил мозайка, което е идеално за стените и модел на пода

С помощта на керамични плочки можете да създадете интериор в различните стилове. Можете дори да използвате плочки от различни категории, което ви позволява да създадете свой собствен уникален интериор.

Малки карирани плочки в комбинация с розов придава на кухнята приказна атмосфера

С помощта на керамични плочки, могат да се обособят пространство, като отделна зона за приготвяне на храна и кът за сядане. За тази цел се използва плочки с различни цветове. В този случай, можете да отседнете в контрастни комбинации, или изберете опции от една цветова палитра.

Лентата се осветява красива нежна плочки в стил мозайка

Боядисване на стени

В последните години един от най-модерните европейски тенденции при декорация на стените е липсата на каквато и да било умишлено украса. Стени просто са подравнени и са боядисани в неутрални тонове. Той дава тон на бъдещия интериорен дизайн: в този случай, можете да направите абсолютно никаква представа.

Индиго в една малка кухня цвят на стени

Основното предимство на използването на бои за стени, е ниската цена на този вариант на довършителните работи. Освен това, боядисване на стените, когато само тя може да се превърне в истинска цветотерапию. Вие дори можете да създадете свой собствен уникален цвят, да се съчетаят различни цветове.

Боядисване на стените в различен цвят са чудесен начин за разделяне на пространството, което е толкова важно за малки кухни.

Зониране стая с различен цвят на стените

Съвет! Изберете влагостойкую боя. Това е чудесен вариант за кухня.

Красива декорация на стените в кухнята с плочки и боядисване

Разпределени боя от следните видове: полу-гланц, гланц и мат. Препоръчително е да се формира боя гланц и не матиран ефект: в този случай стените ще бъдат по-лесно се мият, тъй като кал не ще запушват дупки в стената. Вярно е, гланцова боя притежава значителен недостатък: ако той покрие назъбени стени, с този дефект ще бъдат още по-забележими. В този случай, вече ще отговарят на матова боя.

Матова боя скроет малки недостатъци стени

Преди да се спрете на декорация на стените на кухни, уверете се, че те са били в перфектно състояние. Това означава, че те трябва да бъдат плоски, в противен случай ще получите в плачевно резултати: боя само подчертават недостатъците и неравностите по стените.

Рисувани стени ще позволи да се извърши ремонт на кухнята е сравнително евтини.

Секрет от еднакво кухня ще бъде ярко украшение на калници

Декоративна мазилка

Какво още може да се украсяват стени декоративна мазилка. Този вид довършителни сравнително рядко се използват в съвременните жилища, така и пребиваващи на нея, вие „поемате риска“ е изненада за вашите гости. Тази корица ще изглежда луксозно и ефектно. Различни опции, за да Ви помогне да създадете всеки стил на обзавеждане. Декоративни мазилки може да направите сами от обикновени замазки. Горния слой покриват със защитен лак.

Черна контрастная стена с декоративна мазилка

Узорчатая декоративна мазилка, боядисана в светло сиво

Като украса на стените на кухнята: използването на декоративни камъни

Ако използвате този довършителни неща в разумни количества и с вкус, може да се получи съвременна и модерна кухня. На първо място, декоративен камък се използва за пресъздаване на интериора в стил loft. Това е доста сложен вариант за индивидуално оформление на интериора, е проблематична, тъй като в същото време се запази стила и да се постигне усещане за комфорт, така че от съществено в кухнята. Въпреки това, няма нищо невъзможно. И ако сте решили да отседнете в този стил, нищо не трябва да ви попречи да направите това.

Просторна кухня в стил loft със стени от тухли и бетон

Съвет! Loft е идеално за кухня бакалавър или млада двойка. Въпреки това, би било погрешно да се търсят в дома, където живее в голямо семейство.

Добра комбинация с различни довършителни материали в кухнята

Тухла, боядисани стени с панорамен изглед, просторна кухня

Комбинация от стилове в кухнята с естествени стени

Модерна кухня в съвременен стил, с тухлени стени

Дизайн на кухня оригинален декор на стени и декорация

Какъв материал за декорация престилка

Избор на материал за довършване на работната площ в кухнята предизвиква множество спорове. В края на краищата, при разглеждането на този въпрос трябва да използвате огнеупорни, влагоустойчив, отговарят на високи, траен материал, който е и лесен за почистване.

Ярката узорчатая плочки за престилка в кухнята

Работна стена кухня с корнизи