книфофия грижа и отглеждане на

Родът включва 75 вида, растящи в Южна Африка. В природата растението често расте по влажните места.

Екзотични многогодишни тревисти растения от 60 см до 1,2 м височина, с дебело коренище. Листата мечевидные, жилав, събрани в розетка. Цветя колокольчатого, малки, червени, жълти, корал, събрани в колосовидные или sultanovici съцветия на дебели голите стъбла.

Книфофия цъфти през юли и остава декоративна до късна есен. Първите цветя цъфтят в дъното, а след това вълна на цъфтежа се движи нагоре. Червено-оранжеви цветя, наклоненный надолу, и съцветие прилича на красиво боядисани конус.

Съществуват противоречиви мнения градинари за отглеждане на книфофия. Не всеки е в състояние да види цъфтящи книфофия. Но за малцината щастливци, които могат да оценят истинската си красота. В средната лента се препоръчва за отглеждане Книфофия Туукка.

Местоположение книфофия

Термофильные. Се нуждае от слънчево място. Най-подходящ за отглеждане в южната част на страната.

Основание за книфофия

Трябва да бъде питателна, водопроницаемой и влага капацитет, трябва да се помни, че растението не понася застояла и излишната влага.

загрузка...

Книфофия грижи

В средната лента на зимата трябва да се покрие с трева и листа, а листата на растението внимателно се свързват и пристанището смърчови клони. Отгоре на затваряне на устройството. В градината на културата растение недолговечно.

През зимата растението може да се копае и да се пресаждат в по-големи саксии. Книфофия най-добре се съхранява на хладно място. На улицата може да се засаждат в края на пролетта.

Размножаване

Растението се размножава чрез разделяне на коренището и семена. Семената се засяват през април в кутии. Разсад се появяват след 18 дни. След това разсад в кутии, и през юли, засаждането на постоянно място. Младите растения цъфтят на втората година. Делът на Буш трябва да бъде в края на април.

Използват

Декоративни растенията през целия вегетационен период. Изглежда добре в цветни лехи и около езера. Подходящ за рязане. Оранжево-червени цветя, книфофия и червени сортове лупина на хребета на ръба на градината парцела образуват огнена стена.