Когато отрежете божури

Често срещана грешка на неопитни градинари в грижи и отглеждане на божури е ранно подрязване на стъблата и листата.

Има два вида божури:

Дърво – това са многогодишни растения, но те държат и двете части от: стръкове (надземен) и корените (подземен).

Тревисти се отнасят също така и многогодишни растения, чиято надземната част умира през есента, а продължава да живее под земята. През зимата корените набират сила и са зашеметяващи очи (пъпки).

Под тамасаускасу на бъбреците всяка година се развиват с външни корени, растежа, те се сгъстява, се образуват клубените. Които са изпитали на делене и трансплантация на божури на този вид са били убедени, че корените са с различни размери и външен вид.

Божури са три вида корени: дебел кафяв грудкови многогодишни корени, в които са съсредоточени основните хранителни вещества на цялото растение.

загрузка...

Под бъбреците възобновяване може да се види придаточными корени. Те са малко по-тънки от гулия. Най-накрая, много тънки, бели, всмукване coreshack „доставчици“ — те осигуряват хранителни вещества и вода, за да стъбла и цветя на божур.

След последното нулиране на божур пъпки, започва полагане на цветя на бъбреците и нарастване на подмяна на бъбреците и външни корени-това е събиране на хранителни вещества. В резултат на тези процеси през следващата година ще се развива на надземните части на божури.

През август и септември започва растеж смучат корените. Интензивността на полагане на замяна на бъбреците, ще зависи от наличния състав на листата хранителни вещества.

Толкова силно в този период е забранено да се правят чрез рязане на надземните части на божури. По тази причина, е невъзможно да отсече много пъпки и много ниски широколистни растения. Всичко това неминуемо ще доведе до отслабване, а след това до смъртта на буш.

Обикновено при срезке стъбла остават на клона, поне за два-три по-долните листа. Само в края на есента могат да се режат корените, оставяйки пънове, корени.

Това, като правило, след първите „истински“ замръзване (около края на октомври, отново е в зависимост от региона, където те се отглеждат божури).

Ако почвата е суха, трябва да се полива преди зимата. Нарязани листа и стъбла се отстраняват. Божури, устойчиви на болести, а ги почти няма вредители, но листа, пъпки и корени могат да бъдат засегнати от сиво гниене.

Ако зимата във вашия район е много твърда, трябва да е топло покриват божури.