Колер грижи и размножаването в домашни условия

Колер-това е малко, многогодишно растение от семейството на геснериевых. През XIX век, е получил своето име в чест на швейцарския учител по естествена история Мишел колер са. В по-старите книги може да се намери нейното оригинално име слама или tidea. Това растение отдавна се отглеждат в апартаменти и къщи, това е скромен, но много красива и цъфти обилно.

Kohler care and reproduction in the home

Видове колер

Колер малък растеж, компактен храст, чиято височина рядко надвишава 50 сантиметра. Тя чешуйчатыми коренища, изправени клони, и големи, кадифени зелени листа. От юни до септември, по време на цъфтежа, а понякога той може да продължи една година. Е цветя са покрити с фин мъх, ще предизвика такова вълнение сред любителите на стайни растения. Те имат форма на имоти камбани, с дълги, тръбна, в основата, на цвят варира от розово до тъмно бордо до червени или бели петна.

В диво състояние расте на остров Тринидад и в тропическите гори на Южна и Централна Америка. Има около петдесет вида растения, но в закрито растат три основни отглеждани видове:

Колер obushenkova

Приятен цвят

Колер supersticiosa.

И трите вида са сходни, но имат свои специфични особености. Разликата между тях е преди всичко в листата. Apostolidou е по-тъмно кафява рамка от листа, красиво е тъмно, но слабо листа и supersticiosa – листа са светло зелени с рыжеватыми косми. Също така приятен цвят по-долу от други видове.

Kohler care and reproduction in the home

Kalaria помощ в дома

Кьолер не се изисква трескаво грижи, тя е в състояние да оцелеят в нормална апартамент с умерен климат и без течение, че това е много лошо. Често през зимата той не се хвърли листата си, тъй като някои тропически растения всъщност, те дори могат да продължават да цъфтят, но само при подходящи условия стая. В случай, че листата на растението е изхвърлен, той трябва да бъде поставен на хладно място, от време на време влажна почва. Важно правило е да е постепенно съдържанието на промяната на климата. Резки промени в температурата или намаляване на поливане може да окаже вредно въздействие върху колер.

Kohler care and reproduction in the home

Растението е много изобилно цъфти. Това изглежда добре, но след цъфтежа, трябва да се премахне сушени цветя, така че растението е било по-лесно да се развива. За да се гарантира непрекъснат цъфтеж, богата на зелени листа през цялата година, е необходимо да се спазват няколко прости правила.

Kohler care and reproduction in the home

Температурата на съдържанието на колър

На умерена температура около 18-22 градуса и влажен въздух от март до ноември. Ако земята част през зимата умира и се нуждае само в корените, за да го оставят в стаята при температура от 15 градуса, и от време на време се полива, така че корените не са пресъхнали. Ако земята част остава през цялата зима е зелена, цветята се чувстват комфортно, ще трябва да я остави в едно и също помещение, като през лятото, но температурата на въздуха, малко да падне до 18 градуса.

Kohler care and reproduction in the home

Размножаване Колер

Размножаване Колер може да се постигне по три начина: чрез семена, коренища, резници. Семената, получени при изкуствено опрашване. След това се засяват в земята, не petrusheva земята и чака кълняемост. Първите кълнове са трансплантирани в един контейнер, а след това, след по-големи, седнал един по един. Резниците се засаждат в земята или се пускат във вода. Когато започнете да виждате листа, щипка му и да чакаме кога ще се появят страничните издънки, за да се получи чист храст. Резници може да се размножава растението в продължение на цялата година растението няма да пострада. Коренището се възпроизвежда само през пролетта, по време на трансплантация. Млад корен се засаждат в земята и сложи да покълнат. Бъдете сигурни, да се полива, но не силно, за да не навеждането.

Kohler care and reproduction in the home

Подходящ Цвят

За отглеждане на kohler използват широки, плитки саксии, тъй като корените да растат в страна и не се задълбочи.

Земята е най-добре да комбинирате торфен мъх и листа, пръст и пясък. Можете да използвате обичайните, готови да купуват земя, но това не винаги е подходящо за това растение. Преди да използвате по-добре почвата обработени с разтвор на калиев перманганат, за да го неутрализира от най-различни болестотворни бактерии и вредители. Необходим е при засаждането и пресаждането на дренаж, за да се отвръща излишната влага, като това се дължи на много вода в коренището може да се появи гниене и растението в противен случай ще изсъхне.

Kohler care and reproduction in the home

Трансплантация На Колър

През пролетта на всяка година трябва да бъдат трансплантирани на карамел в нова почва и на пот. По време на трансплантация изглежда коренище, младите издънки са засадени, за да не притеснять помежду си.

Kohler care and reproduction in the home

Убивам

Поливането през пролетта и лятото трябва да бъде постоянна, но умерено, като се започне от средата или края на есента, тя постепенно намалява, а през зимата се ограничи. По принцип, дори ако растението поливается рядко, той не противен случай ще изсъхне, в това отношение, колер непретенциозни, а още през лятото е препоръчително да се отдели за нея достатъчно вода, за развитие на цветето не се забави. Пръскане не се препоръчва, тъй като растението има бархатистыми цветя и листа, които при контакт с тях влага може да обхваща бели петна. Но тъй като растенията се нуждаят от сравнително висока влажност на въздуха, се препоръчва да поставите до него съд с вода или да се пръска въздуха около растенията, не пада върху листата. За поливане на по-добре е да използвате отделни, топла вода.

Kohler care and reproduction in the home

Храненето се извършва през пролетта и лятото, веднъж в месеца, важно е да не се прекалява с течности, за да не се повреди растението. По-добре да има по-рядко, но в полза, отколкото вреда.

От най-често срещаните вредители, които заплашват растение може да се нарече листни въшки и паяк акари. Въпреки това, те рядко се докосват карамел. Все пак, ако е необходимо, полагане на растението фунгицид.

Kohler care and reproduction in the home

Осветление Колер

Ярка светлина през цялата година е много важно за това растение. Ако светлината не е достатъчна, стреля лошо, нови ще растат твърде тънка и не държи на листа и цветя. В резултат на това, клонове започват да се изкриви, есен и растението може да умре. Трябва да се има предвид, че светлината трябва да ярка, но не пряка. Преките слънчеви лъчи са вредни за Kohler, както и липсата им. Така че pritamnagar завод, но не се отделя от света.

Kohler care and reproduction in the home