Колер грижи и размножаването в домашни условия

Колер-това е малко, многогодишно растение от семейството на геснериевых. През XIX век, е получил своето име в чест на швейцарския учител по естествена история Мишел колер са. В по-старите книги може да се намери нейното оригинално име слама или tidea. Това растение отдавна се отглеждат в апартаменти и къщи, това е скромен, но много красива и цъфти обилно.

Видове колер

Колер малък растеж, компактен храст, чиято височина рядко надвишава 50 сантиметра. Тя чешуйчатыми коренища, изправени клони, и големи, кадифени зелени листа. От юни до септември, по време на цъфтежа, а понякога той може да продължи една година. Е цветя са покрити с фин мъх, ще предизвика такова вълнение сред любителите на стайни растения. Те имат форма на имоти камбани, с дълги, тръбна, в основата, на цвят варира от розово до тъмно бордо до червени или бели петна.

В диво състояние расте на остров Тринидад и в тропическите гори на Южна и Централна Америка. Има около петдесет вида растения, но в закрито растат три основни отглеждани видове:

Колер obushenkova

Приятен цвят

Колер supersticiosa.

И трите вида са сходни, но имат свои специфични особености. Разликата между тях е преди всичко в листата. Apostolidou е по-тъмно кафява рамка от листа, красиво е тъмно, но слабо листа и supersticiosa – листа са светло зелени с рыжеватыми косми. Също така приятен цвят по-долу от други видове.

Kalaria помощ в дома

Кьолер не се изисква трескаво грижи, тя е в състояние да оцелеят в нормална апартамент с умерен климат и без течение, че това е много лошо. Често през зимата той не се хвърли листата си, тъй като някои тропически растения всъщност, те дори могат да продължават да цъфтят, но само при подходящи условия стая. В случай, че листата на растението е изхвърлен, той трябва да бъде поставен на хладно място, от време на време влажна почва. Важно правило е да е постепенно съдържанието на промяната на климата. Резки промени в температурата или намаляване на поливане може да окаже вредно въздействие върху колер.

загрузка...

Растението е много изобилно цъфти. Това изглежда добре, но след цъфтежа, трябва да се премахне сушени цветя, така че растението е било по-лесно да се развива. За да се гарантира непрекъснат цъфтеж, богата на зелени листа през цялата година, е необходимо да се спазват няколко прости правила.

Температурата на съдържанието на колър

На умерена температура около 18-22 градуса и влажен въздух от март до ноември. Ако земята част през зимата умира и се нуждае само в корените, за да го оставят в стаята при температура от 15 градуса, и от време на време се полива, така че корените не са пресъхнали. Ако земята част остава през цялата зима е зелена, цветята се чувстват комфортно, ще трябва да я остави в едно и също помещение, като през лятото, но температурата на въздуха, малко да падне до 18 градуса.

Размножаване Колер

Размножаване Колер може да се постигне по три начина: чрез семена, коренища, резници. Семената, получени при изкуствено опрашване. След това се засяват в земята, не petrusheva земята и чака кълняемост. Първите кълнове са трансплантирани в един контейнер, а след това, след по-големи, седнал един по един. Резниците се засаждат в земята или се пускат във вода. Когато започнете да виждате листа, щипка му и да чакаме кога ще се появят страничните издънки, за да се получи чист храст. Резници може да се размножава растението в продължение на цялата година растението няма да пострада. Коренището се възпроизвежда само през пролетта, по време на трансплантация. Млад корен се засаждат в земята и сложи да покълнат. Бъдете сигурни, да се полива, но не силно, за да не навеждането.

Подходящ Цвят

За отглеждане на kohler използват широки, плитки саксии, тъй като корените да растат в страна и не се задълбочи.

Земята е най-добре да комбинирате торфен мъх и листа, пръст и пясък. Можете да използвате обичайните, готови да купуват земя, но това не винаги е подходящо за това растение. Преди да използвате по-добре почвата обработени с разтвор на калиев перманганат, за да го неутрализира от най-различни болестотворни бактерии и вредители. Необходим е при засаждането и пресаждането на дренаж, за да се отвръща излишната влага, като това се дължи на много вода в коренището може да се появи гниене и растението в противен случай ще изсъхне.

Трансплантация На Колър

През пролетта на всяка година трябва да бъдат трансплантирани на карамел в нова почва и на пот. По време на трансплантация изглежда коренище, младите издънки са засадени, за да не притеснять помежду си.

Убивам

Поливането през пролетта и лятото трябва да бъде постоянна, но умерено, като се започне от средата или края на есента, тя постепенно намалява, а през зимата се ограничи. По принцип, дори ако растението поливается рядко, той не противен случай ще изсъхне, в това отношение, колер непретенциозни, а още през лятото е препоръчително да се отдели за нея достатъчно вода, за развитие на цветето не се забави. Пръскане не се препоръчва, тъй като растението има бархатистыми цветя и листа, които при контакт с тях влага може да обхваща бели петна. Но тъй като растенията се нуждаят от сравнително висока влажност на въздуха, се препоръчва да поставите до него съд с вода или да се пръска въздуха около растенията, не пада върху листата. За поливане на по-добре е да използвате отделни, топла вода.

Храненето се извършва през пролетта и лятото, веднъж в месеца, важно е да не се прекалява с течности, за да не се повреди растението. По-добре да има по-рядко, но в полза, отколкото вреда.

От най-често срещаните вредители, които заплашват растение може да се нарече листни въшки и паяк акари. Въпреки това, те рядко се докосват карамел. Все пак, ако е необходимо, полагане на растението фунгицид.

Осветление Колер

Ярка светлина през цялата година е много важно за това растение. Ако светлината не е достатъчна, стреля лошо, нови ще растат твърде тънка и не държи на листа и цветя. В резултат на това, клонове започват да се изкриви, есен и растението може да умре. Трябва да се има предвид, че светлината трябва да ярка, но не пряка. Преките слънчеви лъчи са вредни за Kohler, както и липсата им. Така че pritamnagar завод, но не се отделя от света.