Комбинираната тапети за Интериор кухня

Правила и принципи на съчетаване на

Отминаха времената, когато кухнята е основен, само нейното съществуване и функциониране, когато акцент в дизайна на апартамента е направен за дневни, спални, гости и детски стаи. Оказа се, че в кухнята е толкова важен, колкото и всички останали стаи в къщата не само за готвене, но и за комфорт. И заради състоянието му, оборудване и интериор трябва да се обърне внимание и да се покаже въображение, за да се превърне в зона на комфорт.

Но комбинация, най-малко, дава възможност да се покаже въображение, обаче има някои правила, в противен случай, вместо креативен дизайн могат да бъдат напълно унищожени кухнята, което води до раздразнение. Нека се опитаме да реши какво да търсите и как да се движите в огромен избор на тапети. Какъв по-добър дизайн да изберете за малка кухня, ниски тавани, стаи-студия.

Отношението ни към кухнята и нейния дизайн се е променило, само променя кухня, по-често малки, понякога дълги и тесни, с много детайли, които са трудни за прикриване и е невъзможно да се премахне. Имаше още една възможност, когато ви трябва, за да реши този проблем, в апартамента-студия кухнята е не е отделена пространствено от стаята, но аз искам да визуален раздел. Решение на тези проблеми може да бъде много полезно използването на комбинирани тапети. За такива случаи, тапети за кухня са съчетани, за да поставите върху тях на стената, но и да се създаде интериор, който ще се скрие недостатъците, да се подчертае, достойнство, да се раздели пространството на зона, отличен оттенит мебели и предмети от интериора.

Преди всичко трябва да запомните

Това е общото правило при избора на тапети за малки стаи-добре да останат в светли цветове, така че можете да увеличите визуално стая. Ако сте решили да комбинирате картинки, а след това следвайте в избора на принципа на еквивалентност, т.е. не е желателно да се комбинират скъпи с по-евтини. Много внимателно се свържете тапети с различен модел, трябва да има много опит и знания, за да не изпадне в безвкусицу. Ако толкова много искаш, започват с най-лесните комбинации от малки геометрични фигури повече. Например, комбинация от малки клетки с ивици. Няма съмнение, че дизайнът на кухнята трябва да бъде изпълнена в хармония с мебели, уреди и декорация. Когато използвате живи детайли, за да запази равновесие, приглушая ярки детайли на по-неутрални цветове. Специално за начинаещи дизайнери важно е да планират предварително, изберете фактура тапети, идващи от състоянието на стените, кухня, мебели. Моля, обърнете внимание на елементите ястия, които винаги изглеждаха обезпокоителни (колони, издатини, ниши, вентилационни канали). При умелото съчетание, те могат да станат допълнителна украса на интериора.

Какви комбинации от цветове и модели на най-малко рисковано да комбинирате:

  Ненатрапчиво, но доста изискан, може да бъде комбинация от едноцветни нюанси. Класическа комбинация от бяло, черно и сиво. Той може да се използва като напълно в интериора, и на една от стените. Ако това изглежда скучно, тогава се съживи с помощта на ярки детайли, предмети, текстил. Изглежда добре Съюз обикновен тапет с тапети с цифри. Тапети за предпочитане в комбинация с неброским тапети, за да не се претоварвайте интериор и не, за да се разсее вниманието.

Видове тапети

Днес има голямо разнообразие от производство на тапети материал, дебелина и консистенция, осветление и функционалност. За да не се изгубим в избора, при подготовката за ремонт, да разгледаме най-известните и техните предимства и недостатъци.

Хартия.

загрузка...
  • Повечето от нас са запознати, са на разположение, представляващи икономична класа. В допълнение към му е хубаво на ниска цена, те са устойчиви, непретенциозно, много разнообразни по цвят и модел. Но в кухнята с малка стойност. Те не могат да се мият или дори се избърсват и се избягва кухненски замърсяване е много трудно, така че това ще остане на тапети до следващия ремонт. Въпреки че в днешно време има няколко възможности за хартиени тапети с тънък винил покритие, което прави този икономичен вариант е по-приемливо за кухня.

Винил.

  Красива, блестяща, изключително практични. В случай на замърсяване на тези тапети могат да се избърсват, а ако му могат да се перат и мият. Недостатък на химически произход. Те не са дишащи, освен това, могат да отделят не толкова полезни вещества. Но за бокс, където постоянно проветрение трябва да е просто, оклейка тапет е приемливо.

Флизелиновые

  • Тапети успешно съчетават в себе си винил и хартия. Те са практични за използване, тъй като винил, но „диша“, не отделят вредни вещества. Освен това, те могат да бъдат боядисани в различни цветове, което значително улеснява и намалява процеса на промяна на интериора. Много добър във всички отношения вариант за вашата кухня –

фибростъкло.

  • Те са устойчиви на температура, влага, мръсотия, плесен, пожаробезопасная. Техните лесно да се мотае и да се измие, те не изчезват и не губят своите качества в продължение на дълго време. Но с такива предимства, те имат висока стойност. Фибростъкло могат да бъдат оцветени в други цветове, без да засяга тяхната структура и съдържание, като по този начин цената им може да бъде върнат в рамките на дълъг период на експлоатация.

Течни Тапети

  състоящ се от лепкав завърши с пълнеж от влакна от целулоза, коприна, вискоза, памук и т.н., използването на такива тапети доста успешно решава проблема с неравни стени, не оставят фуги, имат голямо разнообразие от цветове и добре се съчетават с други видове довършителни работи. Течни тапети боклук близо до мивката, защото те се страхуват от водата.

Картинки

  • може да играе ролята на основните детайли в интериора на Кухнята. Освен това, добре подбран фигура тапети ще ви позволи да достигнат до границите на дори малка кухня и да се създаде видимост допълнително пространство. Такива изображения могат да бъдат панорамни изображения или снимки с дълбока перспектива (алеи, улици и различни пейзажи). Набира популярност използването на съвременни разновидности на тапети —

3D тапети

  . Това е, тапети с обемен модел. Те са значително по-скъпи от прости картинки, но са изработени специално за вашата кухня, като се има предвид здравина и устойчивост на вода, и така ще продължи по-дълго. Съраунд модел придава на кухнята един необичаен и добавите интервал.

Това е, колекция от тапети и комбинация между тях ще зависи на първо място от възможности, фантазии и цели. И по-точно да се определи как може да се постигне тези цели, преглед на основните възможности за съчетаване на тапети.

Вертикална комбинация

Вертикална комбинация е много добър начин за изглаждане на геометрична недостатъци кухня. Най-успешно това решава проблема с ниски тавани и визуално разширяване на пространството за кухнята-пенала.

Можете да комбинирате одноцветные контрастни шарките на райета, с цветни ивици. И В двата случая вертикални ивици са с ниски тавани.

Внимателно да играете с контрастиращи цветове, за да не се получи агресивен комбинации.

За дълги и тесни кухни са по-подходящи асиметрични страна, в която една от стените е комбинация от широка лента и други тапети с ивици рана ширина. Тази конструкция визуално създава изображението по-квадратна стая. Още един вариант за „разширяване“ кухня е използването на тапет с ярки цветове върху дълги стени и тъмни къси.

Подходящ вертикална комбинация и за зониране на стаята, когато трябва да се отдели кухнята от дневната в студио или отделен кът за хранене. Това изглежда добре и има много възможности за избор на дизайн. Например, разпределение трапезария, две ленти, или една широка лента за нея. Ефектно изглежда комбинация от контрастни вертикални ивици в наличието на дебелото черво или вертикални въздуховоди за вентилация.

Но трябва да се помни, че на вертикална комбинация изисква внимателен подбор на еднаква дебелина на тапети за ставите, за да не изглежда мърляв.

Хоризонтално

Друг основен вариант е комбинация от хоризонтални. Това за нас е по-обичайно и познато, защото тя присъства на всяка кухня винаги. Това е разделителната линия плотове, печки, перваза на прозореца. Сегамбут и често на нивото на перваза на прозореца може да бъде разделена вертикално пространство. Но в случая с високи тавани изглежда по-хармонично разделение в съотношение 1: 2, където една част от сметката за долната лента и две на горния.

Идеи за хоризонталното зониране могат да бъдат най-разнообразни. Тази комбинация вариант е подходящ за всяка кухня, дори и в малка „хрушчов“. Не трябва да забравяме, че малък-значително се увеличават, ако целият интериор в тъмни цветове. За малка кухня, Ако изборът е направен в полза, например, кафяв слушалки, на финала ще бъде светъл кон в бежово, карамельных тонове. Долната ивица може да бъде решен в по-тъмни тонове, в съчетание с мебели или имат геометрична фигура.

Хоризонтална комбинация ви позволява да използвате тапети, различни по текстура. Тук разликата в дебелината не е от значение, и линията на границата могат да станат елемент на декора при използване на бордюри, лайсни, дървени летви.

Що се отнася до комбинации, обикновено избират:

В горната по-светъл цвят тапет; Ако изберете тапети с цифри, за предпочитане по-големи фигура се поставя отдолу, а отгоре да направите тапет с малка фигура. Елегантно изглежда страхотно съчетание на тапети, направени в различни цветове.

Много аристократичный, както и на английски, дневни, страхотно съчетание на тапети с подстригване долната част на дървени плоскости. Сега, вместо от дърво, широко се използват за облицовка и материали като корк или бамбук, тапети.

В заключение може да се каже, че за хората, които имат опит в проектирането, има още много по-необичайни варианти, като служба на една от стените, налита на бой техника (мозайка), се засили и вълна на опаковката. И правила за комбиниране, по-скоро, не е закон, а само препоръки. В крайна сметка всичко ще зависи от желанието и въображението на автора.