Коментар на напоителна таймер съвременните видове. Принцип на работа на таймер, снимки, ръководство за правилна инсталация

В близост до дома си е била използвана от голям брой инструменти, облекчаване на процеса на грижа за градина и тревни площи. Става въпрос за системи за напояване. На сайта могат да бъдат инсталирани пръскачки различни видове, но работата им трябва да се контролира.

За да се сведе до минимум човешки усилия в тази посока е разработен таймери. Те осигуряват оптимален режим на въвеждане на влага в почвата при различни климатични условия.

Предимства на системата

Хора, занимаващи се с градинарство и земеделие, не разполагат с време, за да се следи непрекъснато качеството и пълнотата на хидратация. Тъй като продължителността на този процес може да бъде достатъчно голям. Така че таймери за автоматично поливане се радват на голямо търсене.

За сметка на използването им не е необходимо да използвате маркуч или включване/изключване на сложни напоителни. И количество влага, което идва на Земята, ще бъде достатъчно.

загрузка...

Този подход предоставя на туристите следните предимства:

    по-ефективно използване на вода за нуждите на озеленяване; пръскане автоматизация, оптимизация на параметрите на състоянието на почвената влага, предотвратяване на недостиг или излишък на влага; най-добрите режими на напояване; надеждност и дълготрайност на мрежата.

Принцип на работа

В основата на функциониране на системи за напояване на автоматични видове хидродинамични закони. Това включва наличието на самотечных колектори. Резервоара за вода се поставят на височина 3-5 м за неговото попълване можете да използвате помпени устройства.

Притокът на вода в канал от язовира се извършва без действие на помпата е под лек натиск. Достатъчно за приходи влага в градината легла. Таймери за гравитационните системи ФЕД ще ни позволи да се осигури режим на рационалното използване на водните ресурси, за да настроите времето и обема на доставките на течности.

Това устройство с плосък съединение, свързан с Самотечному колектор и напоителна схема. Дизайн на конкретен модел се отразява на принципа. Но механизмът, с определени интервали отваря/затваря сферичен кран под формата на прес-електромагнитен клапан. Водата ще бъде насочена към легла с определена честота.

Ако имате по-сложна процедура мулти-изпълнение, монтаж на резервоар за прехвърляне на тежестта на водата ще е достатъчно. Ще ви е необходима за закупуване и инсталиране на помпа.

Механично устройство за управление

Този вид устройство за регулиране на напояване е нисък клас, но е доста по-висока надеждност. Не е необходимо да има постоянен източник на храна. Клапан се управлява с помощта на специална система.

Въпреки това, за да се включи механизма, който изисква ръчна намеса на човека. Затова се препоръчва да го използвате в комбинация с батерия електромагнитни вентили тип или електрически блок за управление.

Този механизъм е предназначен за системите за автоматично поливане. След като човек е включил устройство, то може да се откъснат през зададен период от време до 72 часа

За да приложите тази схема в случаите, когато собственикът е на място и може да се контролира целият процес на записване на вода. В този момент стартира механизъм, който води до перекрытию на чешмата. За да намерят извор на напрежение, трябва ръчно.

Електронно устройство с механичен механизъм

Често е далеч от дома. По този начин потребителя не винаги има възможност редовно да го посещават и да поиска ръчно поливане.

В такива случаи ще ви се наложи электромеханическое устройство. Той има способността да се настройва за по-дълъг срок – до 7 дни. Максимално време за 120 минути в определена точка в механизъм се задейства и поливането се извършва съгласно планираният сценарий.

    достъпна цена; осигуряване на автоматичен принцип на работа на цялата система; лесен монтаж; надеждност и ефективност.

В същото време, това устройство няма да работи за свързване на допълнителни сензори, което прави невъзможно за регулиране на потока течност.

За да изберете настройките, които са ви необходими:

    За да отворите капака. Ляв лост, за да зададете честотата на старта. Максималният срок е 72 часа. първоначалното отчитане се извършва в момента на активиране на устройството. Десен лост задаване на продължителност на едно пръскане с максимална стъпка 2 сек.

Този вариант е подходящ за обработка на големи участъци земя, които са били отстранени от дома летовник. Подходяща за монтаж на полета.

Интелигентна система за управление на

Контрол софтуер позволява пълно автоматизиране процеса на поливане с помощта на допълнителни параметри. Осигурява възможност за запис в режим в продължение на дълъг период от време, което е важно за създаване на оптимални условия за растеж на растенията в градината или в двора.

Брой възможни варианти на софтуера може да се постигне режима на 16 инсталации адаптира за всеки вид култура. Но високите разходи ограничава използването на програмируеми устройства на открити полета без адекватна защита.

Устройството може да се свърже следните опции:

Сензор за дъжд. Ефективен при инсталиране на открито, защото тя отчита параметрите на валежите в диапазон 3-25 мм сигнал постъпва на блок за управление, и поливането се прекратява. Влага в този период се извършват не ще.

Сензор за следене на пълнотата на обема на резервоара. Спад в нивото до критично ниво е основание за автоматично свързване на мембранен помпа за изпомпване на желаното количество течност.

Сензор за контрол на влажността на почвата – оптимизира микроклимат в почвата. Проследени прекомерна влажност на почвата или сухота. С оглед на това, напояване става по-чести или на обществото.

Въпреки това, че в комплекта са включени специални фитинги и маркучи, проблемът за използването на връзки. Настройка на таймера за поливане на растенията трудно от гледна точка на софтуера за настройка. За да направите това:

    откачете капака, засилване на бутона на захранването, като например време, след появата на избор на параметрите за режим бутон Set, за да настроите текущото време на информация; задаване на работните параметри за всеки ден от бъдещия период; натиснете бутона за избор на програма, за да зададете допълнителни параметри.

Всеки модел си има своите особености, режима на програмиране. Така че трябва да се изучава инструкциите за инсталиране.

Характеристики на свързване

За всеки вид има свои собствени настройки и свързване. Първоначално трябва да се определи вида на напояване и оценка на възможността за достъп до вашия сайт.

Механизъм за подаване на вода

Под контрол на електронни устройства важно е механично регулиране на подаване на влага. За тези цели може да се използва електромагнитен клапан или таймер балон с вода.

Електромагнитен клапан работи по следния начин. Макарата се храни. При него се образува електромагнитно поле, което причинява на ядрото, за да се движат вътре в соленоид, блокирующего на движение на водата. Когато енергията на ядрото се движи в обратна посока на отваряне на оберлихт за движение на течности.

Но има и друг, обратен принцип на действие. Ако магнитното поле не, пружина на клапан се затваря. Появата на доставка включва в себе си система за доставки.

Действие шарикового клапан се основава на откриване или закриване на предаване. Неговата работа се определя електрически заряд. При включване на системата се стартира. Може да се определи характерен шум на двигателя заедно с предавателна кутия.

Че трябва да се вземат предвид?

Таймер снимка за поливане, можете да видите различни видове и модели. Свържете ги просто. Въпреки това, следва да се вземат предвид две особености:

Задължително спазвайте правилната връзка в посока на движение на водата. За този поглед върху стрелките на влизане/излизане от таймер.

Издръжливост на работа зависи от качеството на шум на вода. За да се избегне запушване с отпадъци или на по-големи частици, е необходимо да настроите филтри.

Използването на тези устройства най-ефективно в одноканальных схеми на гравитационното тип. На линия, свързваща инжектори, които ще пръскане на предварително определен радиус в ирригационном сектор. Таймер помага да се контролира процеса.

На големи наделах принцип многополосной с включване на няколко линии на мрежата. На всеки може да се свърже отделен атомайзер или инсталиране на специални приспособления за капково пръски. Но за предпочитане е в този случай се използва помпа.

Използване на таймера в мрежа за напояване позволява значително подобряване на качеството на грижите за легла. Подобряване на микроклимата в почвата допринася за растежа на културите. Също така собствениците на вили спестяват ресурси, те не изискват прекомерни физически усилия, за обслужване на своите обекти.

Снимка на Таймера за поливане