Конструкция на пергола стилни бижута и начини за производство на своите ръце

Всеки човек, който има своя къща или частен дом, стреми се да го направите най-красива, функционална и абсолютно не е като другите. За постигането на тази цел, ние сме разработили много идеи. Например, за създаване на декоративни пътеки, интересни беседки, красиви цветни лехи, басейни, фонтани и редки цветя и дървета.

Още един полезен инструмент в развитието на сюжета е гоблен. Това е много интересно устройство, което е предназначено за улесняване на грижите за увивни растения. И служи като чудесен декоративен елемент и придава на пространството, усещане за лекота и мистерия.

В тази статия ще намерите информация за видове, методи на производство, чертежи, гоблени. И как да ги използвате правилно.

Какво е гоблен и как са влезли в живота ни?

Гоблен представлява устройство, което има формата на решетка, и чувство за подкрепа на предприятията: малини, грозде и т.н. Но, като всяко добро изобретение, в него перфектно се съчетават красота и функционалност, което го прави незаменим в де парцела.

загрузка...

Пергола от дърво, метал или пластмаса. Ще можете да изберете най-подходящия материал. И това позволява използването на дизайн при проектирането на вили от различни стилове: класически, арт нуво и др

Първото споменаване на гоблен за грозде като декоративен елемент, може да се проследи на няколко века назад. Тя успя да запази популярността си в продължение на дълго време и дори и сега тя признава безспорен елемент на всяка красива градина.

Дизайн дойде в Русия от Европа, където той е бил използван, за да украсят пространство на градината. Беше много популярен гоблен за рози. Днес, когато вертикална, лозя отново на мода, гоблени преживява връх търсене и популярност.

Гоблени допълват растения, отдавайки своите най-ярки черти. Растенията, които имаха възможност да се протегне вертикално, много по-добре абсорбира енергия от слънцето. И, следователно, по-бързо расте и има здравословен цвят.

Научава за създаване на гоблен от ръцете си, да превърне стара, грозна ограда, приспособив го за всеки декоративен вьюна. Или поставяне на растенията на определено място, може да се затвори проучване на грозни част на сайта. Или да направите интересни беседки, настаняване пергола, вместо покрив.

Гоблен е много подходящ за създаване на жив плет. Да ги поставите правилно, може да сключи ъгъл или на място с плувен басейн, фонтан и др Всяко пространство с оригинална ограда ще изглежда стилно и изгодно.

Видове гоблени и какъв материал е най-добре да изберете

Основните материали са: пластмаса, дърво, метални сплави. За разпит обикновено избират малки дървени реечки. Около 15 мм.

Преди да направите гоблен, все още се намира в етап на планиране на структурата, трябва да се вземат предвид размерите на бъдещето на централата и нейния потенциал за растеж. Колкото по-обемен ще растение, а листата му, толкова повече и по-сигурна трябва да е рамка.

Външен вид и форма могат да бъдат абсолютно различни. Примери за гоблени можете да видите на снимката. Дизайнът е ограничен само от вашата фантазия и физически увреждания, но вие винаги можете да си наемете дизайнер и майстор по изготвянето на проекти.

Важното е, че надеждността и устойчивостта на конструкцията зависи от размера на клетките. От по-голям мащаб, толкова по-надежден и издръжлив на работния проект. И малките клетки ще се създаде мощна, надеждна и сигурна конструкция.

Установено е, че най-добрият вариант ще бъде клетки не повече от 100 мм пръчки и пръти, свързани един с друг с помощта на ноктите или някакви други подобни материали.

Важно е не само да се избере добър мащаба на клетките, но и да направи дизайн е хомогенна. И на клетките трябва да бъдат с еднаква форма, дизайн и размер по цялата вертикала.

В едно интересно дизайнерско решение, може да направите няколко вертикални или хоризонтални редове, с малки или големи елементи диаметър. Но не забравяйте, че всичко трябва да бъде умерено и такива изкушения влияят върху надеждността на конструкцията.

Ако говорим за видове гоблени, ние можем да определим квадрат, триъгълник и правоъгълник дървени елементи. Пластмаса и метал, толкова е неограничен в дизайна, като дърво.

Необичайни материали при създаването на гоблени

В опит да спестят от материали или желание да се приспособят към боклуци, ние често намираме интересни решения. Да споделя с тях в интернет и са набира популярност. Например, сега са станали популярни гоблен от пластмасови тръби и остатъци арматура проекти.

Тази техника е идеална за създаване на тежка рамка рамки. Той може да издържи дори на голям брой зряло грозде.

За да се създаде дизайн трябва:

    Тела с дължина 300 см, диаметър 1 см, направен от желязо. Пластмасови тръби с дължина около 60 см и ширина 1.3 см скоби са изработени от метал, с перка. Инструмент за работа по метал.

Най-важната стъпка-това е правилната мярка, и въз основа на точни изчисления. Ако се позволи тук грешка, тогава проектът може да не работи или да страдат от неговия външен вид, стабилност и т.н., като се има Предвид посочените по-горе материали е достатъчно за гоблени с ширина около 250-300 см, ще варират в зависимост от броя пластмасови тръби.

Стъпки за създаване на гоблен стъпка по стъпка:

    арматура се разделя на половина, и всеки трябва да бъде с дължина 150 см на 150 см на армировката в ъглите на бъдещи проекти, те трябва да се отиде в земята на 40-60 см; всеки метър, трябва да се забие в земята, за допълнителна подкрепа; подкрепа за всички говорители топ рокля тръба, която служи като основа за проектиране; след това, с помощта на скоби се създава серво редица, разстоянието между тях трябва да бъде около 70 сантиметра.

В резултат на това се получава много издръжлив, и най-важното, сигурна конструкция. Той може да издържи дори на най-мощни лозя.

И основните материали за производството му често остават след лятната поддръжка, дълготрайност са значително по-високи, отколкото проекти, произведени от естествени материали. Тъй като пластмасата не гние, той е устойчив на влага, прах и резки промени на температурите.

Снимки на гоблени