Красиви камини в интериор на апартаменти

Камина в интериора е център на всеобщо внимание. Ако по-рано камина може да си представи само извън дома си, но днес този стереотип е напълно разрушен. Модерен дизайн на този прекрасен елемент от декора му позволява да заеме достойно място в град апартамент. Асортимент от камини са представени в огромно разнообразие. За да изберете красив модел, който ще се превърне в истинска украса на дома, трябва да се запознаят с различни характеристики.

Стилове

Камини стил аксесоари могат да бъдат разделени в следните 4 вида:

Класически стил.

  Основната разлика между камина, принадлежащи към този стил, е наличието на П-образни портал. Порталът-това е върха на декоративна част на камината, която обикновено е изработена от материали като дърво, метал, чугун или мрамор. Чугун често се използва в украсата на английски камини, облицовки от традиционния тип основно се използват елементи, скулптури или барелеф.

Държава

  . Думата „страната“ се превежда от английски като „провинция“ или „село“. За камината, принадлежащи към този стил, характерен Д-образна портал. Друга отличителна черта на огнището в стил кънтри е наличието на греди от дърво, публикувани в портала. Външната обвивка на пътища за отстраняване на дим в продуктите, свързани с този стил обикновено са изработени от гипс. Стил кънтри, като материал за изработка на камини, предпочита порест камък.

Съвременните

  . Модерният стил се основава на елементи, присъщи на класическия стил. Въпреки това, идеята за дизайна на тази тенденция ви позволява да комбинирате камина с модерен дизайн, не само жилищни, но и за офиси. Това е нов и запазването на хармония в интериора. Щети, отнасящи се до съвременните стилове, имат формата на правоъгълник или на полукръг, и заемат пространство по вертикала от пода до тавана.

загрузка...

Техник

  . Стил хай-тек, който се появил не толкова отдавна, въплъщава в себе си съвременните високи технологии. Камини, отнасящи се до тази стилистичен посока, са много по-различни от своите предшественици. Модели, които са издържани в стил хай-тек, са изработени от материали като бетон, огнеупорните стъклени, огнеупорни глини, периклазовые и, странно, вода. Дизайн на камината в стил хай-тек може да бъде изключително изненадващо и необичайно.

Преглед на дестинация

Най-красивите камини на света очароват и привличат възхитените погледи. Правилно, за да направите хола или да поставите камина отвън на частна къща, трябва да се разбере класификация красиви камини за целите на:

Дървен материал

  . Този тип камини се счита за най-домашен и уютен. Разположен в непосредствена близост до красив голяма камина в семейството може да се забавлявате и отпуснете. Камини изисква голяма площ за местоположението на абсорбатори и комина, така че този вид камина е подходящ за жилище или мезонет. Освен това, камини не само украсява интериора, но и за нагряване на помещенията.

Електрически

  . Модели от този тип не се нуждаят от изпускателната система и мястото на комина, те работят за сметка на потреблението на електрически ток, което е безспорен плюс. Електрическа камина ще се превърне в истинско бижу уютен апартамент в града. Но, разбира се, да се конкурират с дровяным камина електрически отстъпва, защото нищо не може да замени истински пламък и звук потрескивающих поленьев. Предимство на електрическото камината е за отопление на помещения при включване на тази функция. Освен това, електрическа камина-това е много по-евтино, отколкото от дървесина.

Продукт

  . Какво е модерно изобретение, като биокамин позволява да присъства в дома на истински пламъци, да не усеща миризмата на дим. Продуктът носи своята работа чрез изгаряне на био гориво. В експлоатация този камина се отделя водна пара и минимално количество въглероден диоксид, което е сравнимо с множество горящи свещи. Единственият недостатък на използването на този камината е високата цена на био-гориво.

Фалшиво-камина.

  Тази версия е изкуствена камина. Можете да го направите собственоръчно, с помощта на наличните материали. За изграждането на портала, можете да използвате гипсокартон, камък, дърво и много други. Красотата на фалшиво-камина, напълно зависи от фантазията на човека. За да се направи портал, можете да използвате свещи, дърва за огрев, венци, Коледа или къща светлина.

Методи на монтаж

Ъглова камина.

  Този тип инсталация е най-популярна сред другите. Това място е идеално се вписва в интериора, благодарение на възможността да публикувате на полукръг на стола или дивана. Дизайн на камината може да бъде изпълнена изцяло, като се започне от камък, метали или с покритие от чугун рама. Комин кът за камина, обикновено намира в стената на къщата. Повърхността на тръбата допълнително украсени с декоративна мазилка или естествен камък.

Стена на камината.

  Тази схема предполага наличието на камина в стена, говорейки за контур. Стенен камина можете да поръчате в брой по всяко време, без да се развалят цялостния интериор. Портал на този камината е изработена от огнеупорни тухли, изкуствен камък или плочки. Стените на камината заема голямо пространство, така че той трябва да бъде поставен в просторни стаи.

Вградена камина.

  Този метод на инсталация включва огнището за вграждане в стената. Предимство е, че камина заема много малко място. Но изграждането на такъв камината трябва да започне още в етап на изграждане на стените на собственост. В противен случай, освен големи финансови разходи може да бъде доставена себе си много проблеми, поради сложността на процеса. Украсете портал по свой вкус, така че, ще го направи индивидуален.