Кухня-Дизайн хол 30 кв. м

Всяка жена мечтае да има голяма и просторна кухня, в която тя ще бъде в състояние да създават своите кулинарни шедьоври, за да угодят на близките си. Модерните апартаменти имат специален план се състои от всекидневна с кухня и хол образуват едно голямо пространство, но тя е особено трябва да мислят интериорен дизайн, за да те изглеждаше хармонично. Често се срещат в кухнята-дневна 30 кв. м. Основната задача при проектирането на тези площади е успешна комбинация от функционалност и в двете зони, така че те не само са малко разделени, но се е омъжила все пак визуално.

Характеристики и предимства

На пръв поглед изглежда, че е въпрос и компетентно победи пространство в тридесет квадрата-това е доста проста, но в действителност това не е така. В този случай има тънкости, които трябва да бъдат изпълнени, като по този начин, непременно помислете за функционалността на зони и желанията на собственика. Основното предимство на тези инсталации, разбира се, размерите на стаите в себе си.

Голяма кухня с кът за сядане в хола-това са изключително удобни и функционални. На първо място, в тази стая, може да бъде поставен на много повече неща, както и декоративни елементи, които ще ви помогнат да създадете допълнителен комфорт. На второ място, удобство, всекидневна кухня с всекидневна, че едновременно могат спокойно да вечеря и да разговаря с идващи на гости на приятели.

Разбира се, комбинацията от тези две помещения не е за всяка домакиня е лесна за ползване и монтаж, тъй като хората не винаги искат да гостите видяха малка бъркотия в кухнята.

загрузка...

Откъде да започнем и какво трябва да се вземат предвид

Първата стъпка е да се определи правилната посока в стила на космоса. Всички елементи на интериора трябва да се комбинират заедно, за да се създаде единна композиция. Бъдете сигурни, за да се вземе под внимание факта, че за посещение на първо място трябва да бъдат удобни за вас, а след това привлекателен, тъй като това, което изглежда като красива може да бъде доста неприятно в ежедневието. Студио в стаята трябва да бъде функционална и отговарят на своето предназначение.

С текстильными и други малки детайли на интериора и интериор лесно можете да промените външния вид на стаята по свое желание и усмотрение.

След избора на стилистического посоката, в която трябва зониране на помещенията и изберете опция, с която то се извършва. В тези случаи, когато в стаята е с L-образна форма или с арка в средата на въпрос зониране ще отпадне от само себе си, тъй като всъщност вече беше решено. Ако кухня-хол е обичайната правоъгълна форма, тя трябва да бъде определена като една зона ще бъде отделена от друга.

Има много варианти: може да се изгради с ниска стена от гипсокартон и да го използвате като поставка за цветя, рамки със семейни снимки или статуэтками. Още един вариант на раздел включва високи рафтове от пода до тавана. Вътре можете да поръчате книги, рамки за снимки и други елементи на декора се използват за украса на посещения.

Може да се извърши зониране с различни материали за пода, например, в хола е паркет, а в кухнята теракот, които са разделени помежду си с тънки метални ленти. За да се разграничат две зони с помощта на лентата, която ще заеме място на масата.

Някои експерти предлагат няколко допълнителни методи, които е препоръчително да се следват при проектирането на ковашко-дневна 30 кв. м. Домакински уреди интегрират по-добре в мебели или стените, това спестява място. По цялата площ на помещението, трябва да отидете на равномерно покритие. Бъдете сигурни в началото, за да се установи местонахождението на миене и по-добре, ако това ще бъде толкова далеч от жилищни зони. Въпреки това, по-подробно всички възможности за зониране ще бъдат обсъдени по-долу.

Функционални области

Комбинирана кухня с всекидневна, макар и представете си стая, които имат различни характеристики и ценности в апартамента, така че е правилно да се разделят на две части и всичко, правилното позициониране.

Един от най-важните фактори в кухнята добро осветление, което трябва да е равномерно из цялата стая. Задължително поставете в кухнята допълнително осветление във формата на точка осветителни тела за стени или под шкафове. Още един важен фактор-това е изход, когато в хола, за да ги покажете навсякъде, в кухнята трябва да е колкото се може повече. Това е най-добре да поставите контакти не само близо до пода, но и върху плота за електрически уреди

Мивка трябва да има колкото е възможно по-далеч от мека мебел и барове, тъй като пръски вода, могат всичко и да донесе повече неприятности любовница. Плоскостите също трябва да бъдат разположени далеч, тъй като по време на готвенето, той отделя много пара и спрей без мазнини. За да пара не е портил мебели и не се разпространява по цялата стая, трябва да се създаде мощен вентилатор, че той смуче всичко ненужно. Някои имат плъзгаща се преграда, за да може по време на готвене, за да се покрие и не се притеснявам елементи в хола. Планиране на проектирането на кухнята особено внимание трябва да се обърне за съхранение на чинии и друго кухненско оборудване. Важен момент в планирането на кухнята е работна повърхност. Тя трябва да бъде достатъчно голям, за да домакинята да е лесно да се създаде в кухнята и не само.

Хол, предназначени за отдих и забавление. Тя трябва да бъде достатъчно места, за да имат възможност да се настанят всички с комфорт. Най-добрият вариант кухня-всекидневна с площ тридесет квадрата-това е голям диван, разтегателен-добре да заложите останалата част от гостите за през нощта. Срещу дивана, като правило, инсталиране на голям телевизор, по-малко от камината. Ние не трябва да забравяме за съхранение: място в хола, чист шкафове, шкафове или скринове. Тези мебели никога няма да бъде излишно, особено ако в кухнята не е много място за кухненските прибори.

При избора на цветове, мебели, интериор и други аксесоари трябва да се съсредоточи върху хармонично съчетание на всички неща, а също и практически компонент на всеки от тях.

Възможности за отделяне на две зони

Освен хармонично съчетание на мебели, цветове и общата картина като цяло, бъдете сигурни, да разгледа възможността зониране две стаи, че ще бъде по-добре за вас. Да се разделят на кухня и дневна може да е различен, съвременни дизайнери предлагат маса от възможности, сред които всеки ще намери точно това, което е необходимо специално на него.

Един от най-разпространените начини за зониране е двустепенна пода. В този случай кухнята е на модния подиум, който се издига над пода в хола около два метра и двадесет. Следователно, това е малка стъпка, която разделя на две стаи една от друга. Единственият недостатък на това решение се състои в това, че пространството, така че леко намалява и в обем, който не всеки е много удобно.

Друг популярен вариант на зониране кухня-хол е използването на довършителни опции. С тяхна помощ можете визуално създаване на границата между две зони. Например, в кухнята, стените са завършени с циментова замазка, а стените в хола Тапети. Най-разпространеният метод в този случай е зонирането на пода. В жилищни помещения подът е покрит с паркет или ламинат, а в кухнята теракот.

Също така се използва метод зониране, не само материали, но в цвят. Например, обхващат различни сфери на контрастни цветове или, напротив, по-тъмна кухня смесва тапети в пастелни цветове в хола.

Понякога зониране за мебели. Например, голям и мек диван обратно към кухнята, се получава разделяне на две стаи. Понякога за отделяне на кухня и хол се използват скринове, шкафове-купе или на кухненски мебели, където ще работна площ за домакинята. Често има две стаи с използване на високи подпори, които носят в себе си не само функционалността, но и практичност, както и естетически качества. Така, от дневна с рафтове може да служи като поставка за красиви статуетки, рамочки със семейни снимки, книги и много други, в зависимост от желанията и на вкусовите предпочитания на самите собственици.

Кухня страничен рафт може да служи и за съхранение на съдовете и друга утвар. Има помещения, които по индивидуална заявка и да има както отворени, така и затворени помещения, които може да се използва като шкафче, и отваря чекмеджета данни единствено с кухненски бокс ръка, за по-голямо удобство и практичност. Стелажи придава на помещението е не само красота и практичност, но и допълнителен комфорт.

Друго често срещано и често използван вариант е гипсокартонная преграда, която имитира стената. По принцип тези стени не са високи, но широки, за да се създаде допълнително пространство в кухнята и да го скрие от любопитни очи. Често тази подробност от интериора се използва като помощно интериор вази или саксии с цветя, Китай, други декоративни елементи.

Друг начин за разделяне на пространството са завеси. Този метод не е най-популярен, но все пак има място да бъде. Завесата висяха из стаята и красиво се отваря, виси на специален куката. Този вариант изглежда много красива, но не е много практично, тъй като двойки, получен по време на приготвяне на разнообразни ястия ще се накисва в тъканта на пердетата и често трябва да се мие.

В съвременните апартаменти за зониране на кухня и хол често се използва овце в изправено положение. Тази мебел е не само естетическа функция, но не и практически. В бара често се използва вместо на масата за вечеря, а не само за разделяне на пространството.

Ако собствениците да максимум, за да затворите кухня от любопитни очи, докато планът се използва арка. Висока оштукатуренной стена, която заменя стената в средата вместо врати арка, често с допълнително осветление. Понякога, като допълнителна декорация на стените на хола са изрязани специални ниши, които могат да се използват гипсови модели. В тези ниши са поставени високи статуи и вази с цветя, ако пуснат вътре.

Кухня-всекидневна с площ тридесет квадратни метра, за да завърши просто. Важно е да се придържаме към общите правила на зониране и правилно подреждане на мебели, обков и други компоненти на красива стая. Разбира се, трябва да помислим за практичност на всеки елемент, а в размер на тридесет и площади не е чак толкова голяма, за да се пренебрегне, но не и толкова малка, за спестяване на всеки сантиметър. Ако правилно планирате всичко, може да се получи красива кухня с удобен кът за сядане, където можете не само вас, но и на всичките си близки приятели и семейството си.