Кухня-всекидневна в скандинавски стил

Дизайн на кухня — всекидневна в скандинавски стил, често избират за едностайни и двустайни апартаменти с ограничено пространство. В интериора на кухнята трябва да бъде не само за помещение, където се приготвя храната, но и място, където могат да се съберат на масата и да се отпуснете на чаша чай след напрегнат ден. Кухня — всекидневна трябва да бъде едно цяло с локализация и тя трябва да бъде много светлина.

Отличителните черти на стила

Практичност и максимална функционалност – това е мотото на този стил. Липсата на излишни детайли в интериора хваща окото. Тук всеки детайл си има предназначение. Традиционно белият цвят е доминиращ в интериора. Той се взема за база и на него, като на чисто платно, фигура и други детайли. Използването на естествени материали. Това може да бъде дърво, камък, керамика или имитация на тези структури. Изобилие от естествена светлина във всичките му форми. Това се отнася не само цвят, но завършва изкуствено осветление скандинавски стил е родом от Северна Европа, където климатът е суров и слънцето е рядък гост. Правилното зониране. Ако планирате кухня — всекидневна, може да се прави разлика между тези две посоки в бар с колона. Той може да се използва като опора за маса или бар багажник. Правилната геометрия и изчистени линии. Тъй като скандинавски стил е минималистичен, тук няма място различни цветисти вензелей, завитушек и сложни модели. Всичко е толкова просто, ясно и без излишни украшения. Права линия и никакъв шум.

Характеристики облицовки

За да се избегне усещането стерилитет операционната, можете да се разрежда скандинавски интериор на други цветове. Въпреки това, трябва да се спазва правилото, че трябва да надделее все пак е бял цвят и всичките му производни – бежов, слонова кост, бледо синьо, бледо розово, цветовете на първата зеленина и т.н. се Допускат плавни преходи от един цвят към друг. Така че, ако таванът в кухненската зона кипельно — бяло, над дневната това може да се направи от слонова кост.

Във връзка с въвеждането на нови материали, разрешени са някои облекчения при създаването на скандинавския интериорен дизайн. Например, стените в кухнята може да плочки или ламперия, а в хола се залепят тапети, за да отговарят на кухня завърши, или обратното, да играе на контраст – да тъмна теракот в кухнята и светли тапети в дневната. Комбинация от кафява дървена плота в кухнята пространство и бледо-зелени тапети на територията на хола не би било в противоречие с каноните на скандинавския стил.

Ако предпочитате тапети с модел — дори ако това е само една стена, а останалите паста на едноцветните тапети от същата колекция, или за оцветяване.

загрузка...

Мебели

Що се отнася до материали за мебели, пластмасови и хромирани не за този интериор. Подходящо масиви от масивна дървесина или естествен фурнир. Дървена маса в цвят кафе с мляко или с цвят на уиски идеално се съчетава с бели стени и обратното – ако стените са тъмни, а плота на масата трябва да е в контраст с него. Металните елементи могат да присъстват в интериора, но само като акценти.

Ако искате да интериор на кухня, дневна / трапезария, да се съсредоточи върху съвременния стил, вземете мебели в правоъгълна форма. Тук добре ще изглежда вградени мебели и фасади със скрити снимки, които се отварят с едно натискане.

В малката кухня – всекидневна със скандинавски мотиви, ще бъде комбиниран с малък сгъваем масичка или барна, отделяющей с кухненски кът от зони за отдих.

Ако пространството позволява, можете да сложите масивна дървена маса в стила на средновековното рицарство. Кът за хранене трябва да бъде добре осветена. Ако таванът не може да инсталирате вградени осветителни тела или те не са достатъчно ярки, виси над масата голям полилей на няколко електрически крушки.

Текстил

Защото в скандинавските страни има недостиг на слънчева светлина, не е прието да се затвори тежки завеси и прозорци често нищо не спре. Ако кухнята е част от дневната или в спалнята, на прозорците може да се мотае леки органза и завеси с гъста консистенция. И двете трябва да са в светли тонове.

Кухнята е с акцент върху прозореца Прованс може да бъде украсена с лека кружевную тюл, наподобяващи домотканые дантела. Класически дизайн на спалното бельо обикновена завеси, в тон стени.

Много хора погрешно смятат, че скандинавски дизайн-това е скучна и монотонна. Може би, защото северното лятото е много кратко, но местните жители не разполагат с време, за да се радвате на това, те се опитват да се разпространява в моделите на платове и други видове покрития.

За тази цел те избират ярки топли цветове, които се смесват със студени. Всички нюанси на жълто и тъмно-червено, смесени с тъмно-синьо, сиво и неутрално бяло. Бижута от тези цветове присъстват във всички части на скандинавския интериорен дизайн: пердета, салфетки и покривки. Това могат да бъдат кухненски ръкавици или на килима на пода, като всяка овца или крава на кожата. По желание на козината може да се замени с изкуствено, стилизирана естествени. Кухня и хол изглеждат като единен ансамбъл, хвърли няколко възглавници от същия материал на дивана. Възможности победи в скандинавски интериора на масата, е важно правилно да се комбинира материали и цветове.