Led осветителни тела за кухня

Дизайн на кухнята изисква особена пълнота и планиране. Тук се включват членове на домакинството прекарват по-голямата част от времето. Има кулинария, приятелски разговори и семейни вечери. Модерността и удобство в дизайна на кухнята играе голяма роля. Ето защо повечето хора е да се даде предимство на led лампам.

Характеристики

Такова осветление е удобно за четене и в състояние да подредите акценти на правилните места. Използването на led е високо ниво на сигурност. Напрежението в тези лампи са много по-ниски от обичайните. Производителите казват, че тези лампи са в състояние да работи в продължение на 10 години.

Основните предимства на тези лампи:

Ефективност. Светодиодните лампи консумират малко електроенергия. Много хора се задържат в кухнята до късно и лампа ще ви помогне да спестите на светлината. Като цяло. Тези осветителни тела, могат да имат много малки размери. Можете да ги подредите във всеки ъгъл, това ви дава възможност за осветяване на малка площ. Разнообразие. Можете да закупите лампа на всеки цвят. Така можете да създадете интересни комбинации и игра на светлина. Ниска топлинна мощност. Този факт позволява да се използва led лампата в светильниках от затворен тип. Лампи почти не се нагряват в процеса, и, следователно, рискът от възникване на пожар е минимална.

Високата цена на тези лампи компенсира своите предимства. Прости изчисления показват, че качествени дълготрайни крушки все още ще ви спести пари. В кухнята можете да използвате 12-вольтовые тела.

загрузка...

Разновидности

Гама от светодиодни лампи достатъчно широка. В магазините ще откриете различни случаи: с и без ключ; електрически мрежи и на батерии; различни форми и размери. Led светлини могат да дадат студена и топла светлина. Последната най-често се използва за общо осветление.

Линейни лампи имат завъртане база, която позволява да се променя ъгълът на осветление. Такива тела се използват за осветяване на работната зона на плота. Модулни осветителни тела се използват за общо осветление и се инсталира на тавана. Сензорни лампи могат да бъдат инсталирани в работната зона. По-добре ги поставете над масата.

Стенни тела могат да бъдат монтирани на всяка повърхност. Това е удобно за осветление на отделни зони. Тези осветителни тела са популярни сред собствениците на малки кухни. Удобни безжични лампи, често в комбинация с датчик за движение. За такива тела се използва модел на лентата.

Компактни осветителни тела може да се монтира на различни повърхности. Това е добър начин за спестяване на пространство в малките кухни. Този тип може да бъде използван за пълно покритие. Няколко плафониери изглеждат много оригинално. Тези осветителни тела са монтирани на мебели. По този начин, можете да създадете интересни светлинни акценти.

Как да изберем

Има няколко ключови моменти при избора на led осветителни тела и лампи за тях:

    Започнете с необходимата мощност. За улесняване на разбирането, вие можете да се сравни led лампи с конвенционалните. Крушка Ильича в 60 W, с помощта на Led 6W. За кухнята да избират лампи с напрежение 12 V. Тези лампи са по-безопасни за експлоатация в условия на висока влажност. Изберете продукти от надеждни производители. Да се обърне внимание на цветовата температура. По-топла светлина може да бъде оборудван с лампи на тавана, и за осветление на специфични области вземете студена светлина. Дизайн на осветителното тяло, зависи от местоположението и общия стил на помещението.

Където

Led осветителни тела за кухня могат да се разположат абсолютно навсякъде, в това им предимство. Невъзможно без общото осветление. Изберете полилей с минимално количество декоративни елементи, като по-лесно се мият. Вместо полилеи, можете да инсталирате множество точкови на осветителни тела на тавана. Използване на тавана прът с прикрепена въртящи се тела е най-удобен вариант.

Работна зона се нуждае от допълнително осветление. Използват мебелни осветителни тела. Това осветление може да се инсталира в кухненски шкафове над гишето. Удобно ще лампи с допир на върха. Също така над работната повърхност, може да зададете светодиодна лента. Широка гама дава възможност за покриване на повърхността на всякакъв размер.

Кухнята трябва да бъде светла. Това се отнася и разнообразни шкафове и нощни шкафчета. Принципът е сходен с осветление на хладилника. Светлини са разположени в средата или в горната част на мебелите. Ако вашата кухня е с стъклени елементи, такова осветление ще предоставят допълнителна украса.

Преглед на най-популярните производители

Производителите на led осветителни тела се делят на три големи групи: прости, популярни китайски, малко китайски. Има някои марки, които са много популярни сред потребителите:

Ера

    • . Тяхната отличителна черта е, че моделите могат да бъдат събрани в единна система. Творчески дом-това е истинска находка.

Ферон. Т

    • Чечения устройства от този производител са търсени. Ферон дават възможност да закупите стоки на най-популярните стилове. Те гарантират, че тяхната светлина може да работи в продължение на 30 000 часа.

Камелион.

    Те са професионалисти в създаването на линейно осветление и следа.

Голяма част от пазара-известни китайски марки.

Интересни решения в интериора

Много популярно е използването на led осветителни тела за чисто декоративни цели. Такива агрегати могат да украсяват мебели и стени. Можете да използвате всички видове led крушки с цветно сияние. Led ленти под мебели създават ефект на висящи във въздуха.