Луксозен есента градина — Япония Баранник: всичко за храсти и правилната грижа за тях

Красиви огнени храстите пред прозорците

Расте тази прекрасна култура на китайските и на японските гори. Това широколистни дървета, които растат в храстите и обратното листа с малки цветя, събрани в снопчета. Плодовете на японската barandica представен национален листовки. Дървото има високи изисквания на почвата и на режим на овлажняване. Само в рода има два вида, и само един от тях се прилага в рамките на културата.

Буйни Баранник украсяват градината по всяко време на годината

Красива жълто-червено дърво в градината

Общо описание на културата

    Японски Баранник представлява дърво, чиято височина в дома на културата до 30 метра. Традиционно, растеж започва от нула, увеличава няколко стъбла. Кора трещиноватая вид, и тъмно-сив цвят. Издънки са сиво-кафяви, а младите клони са „голи“. Красиви листа имат сердцевидную форма, техният диаметър – 6-9 виж те имат синьо-зелени цветове, а в долната си част те имат сив и белезникав. В начална фаза на цъфтеж, листата са оцветени в розово тон и са от сатен, блясък. През есента листата също са привлекателни – има вълшебен Златист цвят.

Това дърво може да се дължи също така и храстите

загрузка...

Barandica листа с форма на сърце

Дори неопитни градинари могат да започнат да растат на дърво, и то може да бъде направено от средна ивица и до Петър.

    През зимата Баранник не се нуждае от подслон и ежегодно осигурява значително увеличение. Дървото е взискателна към светлината и плодородието на почвата. Размножаването се извършва чрез семена и присаждане. Използвате тази култура е като красиво, Оригинално дърво в единични и групови насаждения в системата за озеленяване.

За съжаление, това е красиво дърво рядко се среща в градините на нашите граждани. Това се дължи на факта, че културата е взискателна към външния условия, както и закупуване на посадъчен материал може далеч не навсякъде. Но има надежда, че в най-скоро време, благодарение на многобройните си параметри от тази култура, обичат руските кладенци.

В зависимост от времето на годината листа цвят варира от зелено до червено и бордо

Използването на ландшафта

Заводът заема достойно място в ландшафтния дизайн и лесно могат да бъдат декоративни градински елемент. С уникалната си красота, достойнство заслужават специално внимание.

Съвет! Чудесен ефект се наблюдава при виолетово-розов Баранник съчетание на пейзаж от борови игли и много други композиции.

Озеленяване през есента

Характеристики на засаждане

Избор на място

Този аспект играе важна роля в процеса на отглеждане на зеленчуци. Фактът, че той трябва оптимално осветление. Градинар трябва също да се отчита и този момент, което, от друга страна, посадъчен материал могат да бъдат изгаряния от слънцето.

Важно! Спазвайте едно важно правило: почвата за растението трябва да е непрекъснато влажна, в такива условия, той се чувства изключително добре и комфортно.

Това растение може да отнеме почетното място пред прозорците на ваканционни жилища

Избор на почвата

Въпреки, че това растение е лесно да се адаптира към условията на руските географски ширини, трябва да се придържат към основните детайли на засаждане и грижи.

Най-добре е да извършват кацане на пролетта, това ще термофилни, за да се успокоят и да се подготвят за тежки зимам. Идеален за външните – плодородна почва, която е неутрална показатели киселинност и високи нива на влажност. Засаждане на екзотични храсти, трябва да бъде на сенчестата страна, в края на краищата това растение са много взискателни към светлината.

Важно е да знаете! Не се препоръчва да го засади в зоната на прякото попадане на слънчеви лъчи, тъй като това може да доведе до прекомерно увреждане на младите филизи. По-добре да се предпочитат сянка. Не забравяйте, че културата не може да съществува без влага.

Кацане се извършва най-добре през пролетта

Грижа за японската barandica

В периода, когато е горещо и сухо време, храст, трябва обилно да се полива. Също така трябва постоянно да се следи нивото на влажност на почвата. Не се препоръчва да се хвърля в крайности и запълват всеки ден Баранник вода. Ако лятото е сухо, най-добре вода, два или максимум три пъти в седмицата. При подходящи грижи, средният годишен прираст на младо дърво е 25 см или повече. За увеличаване на растежа и подобряване на общото състояние на посевите, се препоръчва да се прилагат специални торове с малка концентрация на азот. Не забравяйте за чувствителност baranica на екстремни температури. Тази функция дава за себе си знам най-често през зимата.

17

Вредители и болести

Един от признаците на baranica е фактът, че той е устойчив към много болести и неприятели. Затова естествени врагове на тази култура на територията на Русия, като цяло, не съществува. Защита от насекоми могат да бъдат поставяни в по-горе торове.

Листата са засегнати от листните въшки

Начини на размножаване на дървета

Има два основни начина за размножаване на тази култура. На практика, има резници и семена.

Резници

Най-добрият начин за отглеждане на японски barandica – режат стъбла с дължина 13-15 см в този процес трябва да се извършва от края на юни до края на юли. Идеални условия за оптимално вкореняване в оранжерията. Важно е да се осигури непрекъснат контрол на температура: не трябва да се издигне над +23 °. в допълнение, производителят трябва да следи нивото на влажност на почвата. Поливането е необходимо, за корените на растенията, колкото е възможно по-бързо.

Резници

Семена

Метод за използване на семена и често се използва за възпроизвеждане на тази култура. Но поради сложността и интензивността на труда процес, той се радва на по-малко популярни в сравнение с резници.

По-добре да се направи събиране на зрели семена, през есента, в идеалния случай направи това, през септември или октомври до първите слани. Засяването на семена, събрани, произведени в картонена кутия, предварително приготвена почва. Важно е да е добре да пропуска влага и въздушна среда. В елемента на земята, можете да добавите малко количество перлит или пелети. Тази кутия се поставя в тъмно място и внимателно следи нивото на влажност на почвата. С настъпването на пролетта, когато отидете на трансплантация със семена в открит терен. Ако бъдат създадени оптимални условия, вероятността да поникнат растения ще бъде максимално, тя е около 70%. Ако времето е сухо, както вече бе споменато, е необходимо да се осигури редовно поливане до три пъти в седмицата. Важно е също да се хранят Баранник азотни, фосфорни и калиеви торове.

Отглеждането от семена е труден процес

Много градинари, които имат пряк опит в тази област, препоръчвам ви да вземете мерки, за да се стратифицира семената, преди да ги засаждане в открит терен. Това може да бъде направено с помощта на хладилника.

Внимание! Традиционно на леторастите се наблюдава през 15-20 дни след засаждане в земята, при условие, че сте създали оптимална температура.

Така че, ако се осигури растение с ниво на грижа в първата година от живота на детето наддаване ще достигне 50 сантиметра.

Ние желаем Ви успех и търпение в градината!

16