Луксозен есента градина — Япония Баранник: всичко за храсти и правилната грижа за тях

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Красиви огнени храстите пред прозорците

Расте тази прекрасна култура на китайските и на японските гори. Това широколистни дървета, които растат в храстите и обратното листа с малки цветя, събрани в снопчета. Плодовете на японската barandica представен национален листовки. Дървото има високи изисквания на почвата и на режим на овлажняване. Само в рода има два вида, и само един от тях се прилага в рамките на културата.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Буйни Баранник украсяват градината по всяко време на годината

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Красива жълто-червено дърво в градината

Общо описание на културата

    Японски Баранник представлява дърво, чиято височина в дома на културата до 30 метра. Традиционно, растеж започва от нула, увеличава няколко стъбла. Кора трещиноватая вид, и тъмно-сив цвят. Издънки са сиво-кафяви, а младите клони са „голи“. Красиви листа имат сердцевидную форма, техният диаметър – 6-9 виж те имат синьо-зелени цветове, а в долната си част те имат сив и белезникав. В начална фаза на цъфтеж, листата са оцветени в розово тон и са от сатен, блясък. През есента листата също са привлекателни – има вълшебен Златист цвят.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Това дърво може да се дължи също така и храстите

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Barandica листа с форма на сърце

Дори неопитни градинари могат да започнат да растат на дърво, и то може да бъде направено от средна ивица и до Петър.

    През зимата Баранник не се нуждае от подслон и ежегодно осигурява значително увеличение. Дървото е взискателна към светлината и плодородието на почвата. Размножаването се извършва чрез семена и присаждане. Използвате тази култура е като красиво, Оригинално дърво в единични и групови насаждения в системата за озеленяване.

За съжаление, това е красиво дърво рядко се среща в градините на нашите граждани. Това се дължи на факта, че културата е взискателна към външния условия, както и закупуване на посадъчен материал може далеч не навсякъде. Но има надежда, че в най-скоро време, благодарение на многобройните си параметри от тази култура, обичат руските кладенци.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

В зависимост от времето на годината листа цвят варира от зелено до червено и бордо

Използването на ландшафта

Заводът заема достойно място в ландшафтния дизайн и лесно могат да бъдат декоративни градински елемент. С уникалната си красота, достойнство заслужават специално внимание.

Съвет! Чудесен ефект се наблюдава при виолетово-розов Баранник съчетание на пейзаж от борови игли и много други композиции.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Озеленяване през есента

Характеристики на засаждане

Избор на място

Този аспект играе важна роля в процеса на отглеждане на зеленчуци. Фактът, че той трябва оптимално осветление. Градинар трябва също да се отчита и този момент, което, от друга страна, посадъчен материал могат да бъдат изгаряния от слънцето.

Важно! Спазвайте едно важно правило: почвата за растението трябва да е непрекъснато влажна, в такива условия, той се чувства изключително добре и комфортно.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Това растение може да отнеме почетното място пред прозорците на ваканционни жилища

Избор на почвата

Въпреки, че това растение е лесно да се адаптира към условията на руските географски ширини, трябва да се придържат към основните детайли на засаждане и грижи.

Най-добре е да извършват кацане на пролетта, това ще термофилни, за да се успокоят и да се подготвят за тежки зимам. Идеален за външните – плодородна почва, която е неутрална показатели киселинност и високи нива на влажност. Засаждане на екзотични храсти, трябва да бъде на сенчестата страна, в края на краищата това растение са много взискателни към светлината.

Важно е да знаете! Не се препоръчва да го засади в зоната на прякото попадане на слънчеви лъчи, тъй като това може да доведе до прекомерно увреждане на младите филизи. По-добре да се предпочитат сянка. Не забравяйте, че културата не може да съществува без влага.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Кацане се извършва най-добре през пролетта

Грижа за японската barandica

В периода, когато е горещо и сухо време, храст, трябва обилно да се полива. Също така трябва постоянно да се следи нивото на влажност на почвата. Не се препоръчва да се хвърля в крайности и запълват всеки ден Баранник вода. Ако лятото е сухо, най-добре вода, два или максимум три пъти в седмицата. При подходящи грижи, средният годишен прираст на младо дърво е 25 см или повече. За увеличаване на растежа и подобряване на общото състояние на посевите, се препоръчва да се прилагат специални торове с малка концентрация на азот. Не забравяйте за чувствителност baranica на екстремни температури. Тази функция дава за себе си знам най-често през зимата.

17 Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Вредители и болести

Един от признаците на baranica е фактът, че той е устойчив към много болести и неприятели. Затова естествени врагове на тази култура на територията на Русия, като цяло, не съществува. Защита от насекоми могат да бъдат поставяни в по-горе торове.

Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Листата са засегнати от листните въшки

Начини на размножаване на дървета

Има два основни начина за размножаване на тази култура. На практика, има резници и семена.

Резници

Най-добрият начин за отглеждане на японски barandica – режат стъбла с дължина 13-15 см в този процес трябва да се извършва от края на юни до края на юли. Идеални условия за оптимално вкореняване в оранжерията. Важно е да се осигури непрекъснат контрол на температура: не трябва да се издигне над +23 °. в допълнение, производителят трябва да следи нивото на влажност на почвата. Поливането е необходимо, за корените на растенията, колкото е възможно по-бързо. Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Резници

Семена

Метод за използване на семена и често се използва за възпроизвеждане на тази култура. Но поради сложността и интензивността на труда процес, той се радва на по-малко популярни в сравнение с резници.

По-добре да се направи събиране на зрели семена, през есента, в идеалния случай направи това, през септември или октомври до първите слани. Засяването на семена, събрани, произведени в картонена кутия, предварително приготвена почва. Важно е да е добре да пропуска влага и въздушна среда. В елемента на земята, можете да добавите малко количество перлит или пелети. Тази кутия се поставя в тъмно място и внимателно следи нивото на влажност на почвата. С настъпването на пролетта, когато отидете на трансплантация със семена в открит терен. Ако бъдат създадени оптимални условия, вероятността да поникнат растения ще бъде максимално, тя е около 70%. Ако времето е сухо, както вече бе споменато, е необходимо да се осигури редовно поливане до три пъти в седмицата. Важно е също да се хранят Баранник азотни, фосфорни и калиеви торове. Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them

Отглеждането от семена е труден процес

Много градинари, които имат пряк опит в тази област, препоръчвам ви да вземете мерки, за да се стратифицира семената, преди да ги засаждане в открит терен. Това може да бъде направено с помощта на хладилника.

Внимание! Традиционно на леторастите се наблюдава през 15-20 дни след засаждане в земята, при условие, че сте създали оптимална температура.

Така че, ако се осигури растение с ниво на грижа в първата година от живота на детето наддаване ще достигне 50 сантиметра.

Ние желаем Ви успех и търпение в градината!

16 Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them Luxury autumn garden — Japan Barannik: all about shrubs and proper care for them