Малка кухня с барна

Функционалност на интериора

Съдейки по Голливудским филми, бар — почти задължителен елемент във всяка американска кухня. Все пак, това не е изненадващо – от салунов Диксиленд тя дойде в съвременния живот, разбира се, претърпя някои промени. В Русия, това решение на интериора също стават много популярни.

Мнозина смятат, че в бара не изисква големи площи, и не са изложени на риск да промените своето жилище. Но напразно! При правилно проектиране, дори и в малка кухня, спестяване на квадратен метър, това ще увеличи функционалността на помещението, при това като създава оригинални непринудена обстановка. В по-малки по площ и изолирани кухня, може да се използва вместо на масата, в случай на студио, бар ще позволи ефективно зонировать пространство.

Възможности за дизайн на интериора

Не е безусловна изисквания, за да са в бара, че просто маса на пиедестал, често с височина 110-115 см, можете да го инсталирате на конзоли или легнало положение на пиедестал; могат да се комбинират с маса или работна повърхност; имат правоъгълна или елипсовидна форма, — всичко това дава много възможности, за да направи вашата кухня уникална.

загрузка...

В класически изглед, бар-часова разделя на зона за приготвяне на храна от заведенията за хранене зона. Независимо от това, плот се прикрепя перпендикулярно към работната повърхност кухненско слушалки, паралелно или сам на острова си заслужава — визуален ефект, създаден е един и същ.

Това място е идеално за студио: въображаема линия разширява пространството, създаване на ясна граница за кухня и всекидневна. Основната задача тук е да запази единството на стила на целия апартамент.

Едва ли висока лентата ще бъде удобен за малки деца и възрастни хора. Така че, ако пространството позволява, Можете да го свържете с масата. Логично в такива случаи, повърхността на масата за позициониране вътре в кухня, и бар на открито.

За „хрушчов“, където пътищата на всеки сантиметър, а кухнята е в основата ъгъл на бар може да бъде за хранене и работната повърхност.

За съжаление, има и апартаменти с малка кухня, която едва се побира в най-скромен набор. В този случай, това е една добра идея да комбинирате барную багажник и перваза на прозореца. Ще видите колко е хубаво да гледаш през прозореца моменти от живота на други хора и да се разграничи от стъкло. Нищо чудно, че почти всички кафенета в света използват този трик.

В дълга правоъгълна кухнята елегантен външен вид тясна дървена плотове по протежение на стената. Плавно вдигане на осветление и аксесоари можете да създадете атмосфера на собствено уютно кафене.

Още един начин да спестите пространство-това е сгъваема или плъзгаща се конструкция. Не е задължително да се събират и да се почистват всеки път, но е хубаво да знаете, че има такава възможност.

Вашият бар закуска като самостоятелен елемент, или в мазето на слушалки, е много важно, за да го впишат в общото решение кухненско ансамбъл. Това не означава, че ние трябва да се откаже от ярки цветове. Червено, зелено, оранжево и черно — Rainbow всяка прищявка може да се изпълни, ако внимателно се разгледа подробностите.

Структурни елементи на

Каквото и опция да изберете, може би основно желание-да направи кухненското пространство е максимално свободно да премине, без да се вреди на неговата функционалност.

За две нива с бар, който е прикрепен към метална конзола, разумно горната част на пръчката, за да поставят специални поставки за чаши за вино, рафтове за плодове и мини-бар. И под на багажник лесно да се движи на високи столове.

Много рачительные домакини изберете плота на шкафа, в който се съхраняват кухненски принадлежности. Можете също да използвате стъпаловиден дизайн, ако тя се вписва в общия набор.

Не е трудно да се види, че последните два примера лесно състояние стопанство, но не за дълго. На стената не упирался коленете си, опитайте кабинет на колела. Точният момент винаги може да се пусне.

Има маса-трансформатор, своеобразен римейк на секретер. Обърнете се превръща в маса за хранене, както на вътрешния служи като серванта, бар, или, тъй като те моля.

Не на последно място значение в нашия живот-това е светлината. Ние обичаме слънчева сутрин, в края на краищата, той ни зарежда с положителни емоции и се настройва в работата си настроение. Следобед гостите да се скрият в малка сянка, за да почиват и да погледнете светъл свят как ще дойдат от далеч, преди да се върне на работа. В този вечер ние искаме повече романтика полутеней, тонове. Затова е важно да се разгледа осветление кухня. Това може да бъде традиционното щанд за осветление, лед ленти, точка осветление, романтична стена или серия от малки полилеи.

Пазете се от често срещаните грешки при планирането на интериора на кухнята. Всичко трябва да бъде умерено. Се избегне рестартирайте дизайн, твърде много завои или прекомерно запълване на пространство с допълнителни рафтове и шкафове. Уверете се, че материалите отговарят на стила и цветовата гама. Те не могат да се комбинират, като той трябва да бъде обосновано.

Смел дизайн може да бъде връхната точка не само на кухнята, но и цялата къща. Но не забравяйте: за малка кухня практичност трябва да бъде на първо място.

Материали и начина на вземане със собствените си ръце

Материалите тук са същите, както и за останалата мебели: стъкло, ПДЧ, гипсокартон, дърво. За конзоли е по-добре да месинг хромирана тръба или тръба от неръждаема стомана. Не гони ниска цена: тръби, пластмаса или стомана с пластмасово покритие за лесно изяжда миризми и замърсявания, и за почистване на активните средства, така че тази подкрепа ще бъде бързо губят атрактивен външен вид.

В някои директории ще попаднете на снимки, където референтна маса е изработена изцяло от тухли и естествен камък. По-скоро това е добра имитация. Фактът, че весовая натоварване на пода, не трябва да надвишава 250 кг/кв. м. м на Всички сгради е възможно само с разрешение на някои органи на реконструкция на апартамента. Светли порода камък (шисти, варовик, coquina) едва ли е подходящ за строителството, тъй като те се замърсяват. Единственият начин да се избегне претоварване на пода, ако толкова много искаме от естествен материал, е да се свържете конзолата бар в тухлена подкрепа на една тухла.

За да не развалят общото впечатление е твърде ясен фейк, не се използват наземен сайдинг и други пластмасови имитации на камък. Те дават на допир, а също така труден за тях почистване.

Това е лесно за постигане на глобата, obtenus упорити рамка за гъвкав камък. Теракот, клинкер, гранитогрес и отлично се справят с тази задача.

Обикновено, бар-часова проектиран и поръча заедно с останалата част от набор. Но това не означава, че това не може да се направи отделно и самостоятелно.

Вариант, с който да се справи дори и момиче, ако знаете как се ползва отверка сгъваем барна. Просто закрепете плота до стената или съществуваща таблица.

Искате нещо по-монументална? Инсталиране на метална конзола или дървена греда – и имате щанд-маса.

По-сложни проекти, включително и плъзгаща се, по-добре да се повери на професионалисти, за да не унищожат останалата част от ансамбъл кухня.

Ако сте професионалист и сте свикнали да правите всичко сами, обърнете внимание на лентата към рамката. Тази конструкция се използва често за закръглени или ъглови шкафове.

Хиляда и един пъти измерив кухня, изчисляване на параметрите на бъдещото изделия, е задължително да се направи чертеж. И да се премине към изграждането на скеле. Оптимален за домашно приготвена храна, за да се съберат рамка от дървени греди и стоманени части. За да скелет е по-стабилно, закачете барове не само за периферията, но и на дължина и ширина на рамката. Отново се уверете, че конструкцията е стабилна, опитайте се да я стисна. Можете да започнете да покрие. Подходящ ПДЧ, МДФ, гипсокартон или дървена облицовка, всичко зависи от вашата фантазия.

Облицовка от гипсокартон лесно да се усъвършенстват я прави го с фактурными бои, като декоративна мазилка или естествен камък.

Ако принадлежа на класическата традиция, добавете в живописното накладки фурнир, както и елегантни копия, в стила на най-добрите клубове в Лондон. В такава обстановка не се срамува да пие уиски и английски лорд.