Маркучи за разпит, Как да изберете здрав и удобен вариант за двор или градина?

Къща винаги има, какво да се откажат. Дори и автоматична система за поливане не е в състояние да реши проблема. Все още трябва да вземете маркуч и се налива особено обичат влага на растенията в допълнение.

Съвременните градински маркучи се произвеждат от различни материали. Може би един ден ще се намери човек, който напълно ще отговори на нуждите. Докато това не се случи и ви е нужно да купувате най-подходящ. Основният критерий за оценка е, разбира се, надеждност, практичност, цена.

Класически гумен маркуч

Класически маркучи – каучук. Докато те бързо вървяха надолу, могат да бъдат повредени от огъване, счупване. С течение на времето те са пресъхнали, започна да се разпада. Днес тези продукти за продажба, можете да ги закупите на случаен принцип, без да обръща внимание на характеристиките или цел, поради недоверие към новите технологии на достъпна цена.

В началото на сезона, когато закупуване на посадъчен материал, разсад, семена, торове, може да се наложи да се намалят разходите, да си купите евтин маркуч. Въпреки това, трябва да се обърне внимание на по-скъпи варианти.

Каучук-нов модел за по-дълго маркучи – производителите твърдят, че на 20 години. Разбира се, това не е така. Много зависи от употреба, условията за съхранение. Те служат за 5 години, това е точно, за да издържат на вода под налягане 8 атмосфери. Те са устойчиви, устойчиви на високи и ниски температури.

загрузка...

Маркуч може да бъде хвърлено сред цветни лехи и не в жега, нито студ нищо лошо няма да му се случи. Дори ако той стъпи на, повали машина или кола, той ще възстанови формата си.

Те са минуси? За Съжаление, Да. След пет години активна, малко невнимателно експлоатация, nbr маркуч няма да успее. Както и маркучи на съветския модел, той ще бъде“, а след това дупката. Недостатък е стойността на тегло.

Маркучи от pvc

Еднослоен маркучи от PVC с внимателни използване може да продължи 3 и повече години. Те са леки – е, може би, тяхното основно предимство. Те се характеризират с гъвкавост, еластичност, но, въпреки това, може случайно да се огъват, да се прекъсне. По време на поливане на маркуча, е желателно да се контролира. В студа, те не могат да напуснат.

Те не могат да издържат на налягането на водата за повече от 3 дни. В извънградски домове често налягане е равно на 5 атм, 6. Ако не, можете да си купите един слой PVC маркуч. Тя е евтина, за да разрешите проблема, дори ако разходите за градински инвентар в този месец не са предвидени в бюджета.

Има трислоен маркуч PVC, подсилени. За Човек, който тепърва започва да се учи, и умение за поливане не е разработена, този вариант е подходящ, може би повече, отколкото на други.

В средата на сезона се дължи на множество случайни гънки, три слоя пластмасов маркуч, не се чупи и това е важното. Освен това, те могат да издържат на температури до минус 20, вода под налягане до 10 атмосфери.

Здрав и гъвкав силиконов маркуч

Най-добрите маркучи за градината, може би това силиконови маркучи. Те наскоро излезе. Струват сравнително евтино, и при тях има големи възможности, но лидер в продажбите те още не са станали, защото има достойни конкуренти, обективни пропуски. Има два варианта – подсилена и не е подсилена.

Подсилени силиконови маркучи белите дробове. Дори човек с увреждания да се чувстват удобно извършване на напояване. Продължителността им на живот е средно 10 години. Но те могат да бъдат счупени. Те могат да издържат на вода под налягане 3 бара. По този начин е създаден вторият вариант – три-слойная армированная.

Сортът се характеризира с устойчив към промените, могат да издържат на по-голямо налягане на водата до 10 атмосфери. Недостатък е цената. В сравнение с гумени маркучи и трислоен PVC nbr силикон спечели и само да спечели.

По-голяма заплаха за растенията в периода на активен ръчно поливане на гума от теглото и маркучи от PVC служат няколко години.

Растягивающийся гумен маркуч

Уникални, високи технологии, изобретения последните години, които вече са в продажба в почти всеки магазин с градинска техника – растягивающийся маркуч. Той е предназначен за ръчно поливане. Под натиска на вода се разтяга и удължава. Това е добре, защото това е лесен за съхранение, той не отнема много място. С него и всичко работи нормално.

Той е изработен от каучук, износване на външната страна на найлонов калъф, който предпазва маркуча от прекомерно разтягане на ширина. Не се страхувайте, че тъканта на кутията бързо ще дойде в безполезни. Плат устойчиви на влага, влага, прах, е трудно да се прекъсне.

В продажба има и три варианта на Дължина: 3,1 метра и 5,6 метра, 8.5. Увеличава дължината на себе си три пъти, приблизително. След поливане, самият маркуч се свива.

Недостатък – той е предназначен само за ръчно поливане. Гъвкавостта не е неговата характеристика.

Най-добрият вариант за автономен поливане

Ако планирате да се създаде система за автоматично напояване в страната, че маркучи аз трябва да избера? Маркучи изработени от силикон, за да издържат на температури до -20 армирани PVC също.

Неармированных коледа не приема, и гума безразличен към понижаване на температурата до -50. Гума без конкуренция, това е очевидно. От друга страна, може през зимата да се разруши системата или да бъдат защитени изолационни материали.

Независимо от климата, за създаване на автоматична система за поливане изберете маркуч за поливане. Той е предназначен за капково напояване. Това е най-добрият вариант за грижа за почвата и растенията, които, разбира се, препоръчва се забравя регулират потока ръчно. При инсталиране на автоматична система, трябва да специални маркучи.

Допълнителни функции

Освен устойчивост на студ и жега, важно е да се обърне внимание на такива характеристики като устойчивост към ултравиолетови лъчи. Това е особено важно, ако придобие градински маркуч от PVC. Тя може да се засили под влиянието на този фактор. По-добре на слънце, не напусне, ако производителят не показва, че той е стабилен.

Цвят на маркуча е важно. Всеки dachnik, може би, позната на такава ситуация: парцел е оставен на градински ножици, ръкавици или нещо друго, е трудно да ги намеря. Може и да намокрите малко отвлеклась, маркуч забравят, а после не видях да си тръгне. Цвят ще го забележите навреме.

– Популярните нюанси на зелено, в края на краищата, не е нарушена естетика на естествения ландшафт. Въпреки това, пъстри цветове също е добър избор. Това е удобно. Снимка от градински маркуч с различни цветове ще ви помогне да реши да вземе правилното решение. Ако е червен, жълт, бял маркуч, като го изберете.

От градински инструменти, много зависи. За съжаление, не всичко се прави по своята същност.

Културни растения се нуждаят от грижи. Само в този случай може да се съберат богата реколта, вкусни, красиви плодове. Тези инвестиции, важно е успешна – за закупуване на оборудване за градината.

Има и други видове градински маркучи. Те са изработени от други материали, притежават други характеристики. Ако имате специални нужди, не пропускайте да се запознаете с особеностите на плосък маркуч, найлон, в роли, профнастила и не само.

Снимка маркуч за градината