Мебели в стил Тифани: 60+ изискан и елегантен интериор, с тюркоаз диван

Уютен кът за почивка

Тюркоаз… си красотата и богатството на палитрата е в състояние да завладява памет и предизвикват най-приятни асоциации. Търси в този цвят, всеки от нас се чувства в безтегловност и лекота на утринното небе или меки морски вълни. Може би затова много дизайнери и производители на мебели уверено да използвате този цвят в тяхната работа. Въпреки това, нашите сънародници, като не е активно използват тюркоаз цвят, което й позволява само в подреждането на банята. Но ако те са знаели за благородството и многоаспектността на този цвят, вече щеше да е пребоядисан стената на дома или купуват тюркоаз диван!

Луксозен вариант за светла дневна

Психология на цветовете

Тюркоаз-красив цвят, който от древни времена е известен със своята здравина. Този цвят е много ценена от много култури, тюркоаз камъкът е смятан за символ на вярата и на истината. В страните от Далечния Изток от древни времена се смята за синьозелен цвят на магията и вярват, че той носи любов, вдъхновение, доверие и независимост. Ето защо, в наше време, тюркоаз и цвят Тифани се свързва с емоции, настроение и чувства.

Но малко хора се интересуват в древни значения и тюркоаз, най-вероятно, подсъзнателно избират за интериорен дизайн.

Внимание! Сам по себе си синьозелен цвят-съчетание от няколко нюанса и студено синьо и меко зелено. Всеки от тях има своето влияние върху човека и неговото възприятие: син цвят поражда чувство на чистота, а вторият-умиротворяет и успокоява.

Синьозелен цвят върви добре с жълто

И въпреки че тюркоаз се отнася към по-студените цветове, той е в състояние да даде свежест и комфорт. И за да балансира емоциите, облекчаване на дразнене, чувство на умора и дори стрес, създават нежна, романтична атмосфера, Добавете го с прохлада и чистота. Така че, най-подходящ за тюркоазено място – помещение, предназначено за почивка и релаксация. Това може да бъде дневна или спалня, въпреки, че в детски стаи и офиси от тюркоаз също са позволени, но в проста интерпретация.

загрузка...

15

Интересно! Всички нюанси на тюркоаз оказват положително въздействие върху здравето и имунитета на общото състояние на човека, помагат да се отървете от раздразнителност и умора.

Дизайн в модерен стил

Именно чрез това се отрази и уникален баланс тюркоаз този цвят е станал толкова популярен сред дизайнери. Затова днес му често се използва в дизайна на интериора.

„Гвоздеят“ на интериора

С помощта на тюркоаз цвят в интериора, не е задължително да се направи цялата стая в морски стил, рисуват риби по стените, разпределени камъчета в купички и се поръсва с морски пясък на пода. Този цвят е добър за акценти в интериора, независимо от стила. И един от вариантите ярка елемент, за да се подчертае и да украсят стаята може да бъде тюркоаз диван. Но е важно предварително да разберете какви цветове се съчетава тюркоаз, от които си струва да се откажа.

Съвет! Традиционно синьозелен цвят се използва в стаи, декорирани в неутрални тонове. По този начин, в допълнение към бирюзовому разтегателен декор избрани контрастни цветове. Това ще направи стаята по-светла и елегантна едновременно.

Тюркоаз разтегателен ще стане ярък акцент във всеки интериор

Синьозелен цвят най-хармонично се съчетава с богати жълт, бял, теракот, синьо, бежово и мляко, синьо и зелено, шоколад, злато и сребро. Но можете да играете с нюанси на избора на всеки вариант, независимо дали е нежен или дълбока тюркоаз в комбинация с нюанси на изброените цветове. И всеки тюркоазени ще се играе по различен начин и ще ви позволи да създадете оригинални, наперен, комбинация, която ще ви позволи да го използвате при извършване на будуаров и стаи за момичета, и дори в спалнята закоренелого бакалавър.

14

Не забравяйте! При цялата си мека тюркоаз активни и понякога дори агресивни, така че за нея заслужава да се отнасяме внимателно и не се претоварвайте стая с тюркоаз диван с излишните елементи.

Стилно решение от кожата

Най-успешна, най-добрият от гледна точка на художествена украса и най-добрите са такива комбинации:

Комбинация От Пример

Тюркоаз + корал
В коралов цвят може да се направи завеси, тапети или текстилни възглавници

Тюркоаз + Марсала или тъмно лилав цвят
Тази комбинация е много необичайно, но изглежда по-тържествено и дори помпезно. По този начин, комбинацията на тюркоазено диван и стая декор цвят Марсала е подходящ за всекидневна

Тюркоаз + лайм
Уникален, свеж и светъл цвят, комбинация, която е идеална за стая на тийнейджър и спални

Много красиво изглежда комбинацията на тюркоазено, с бяло и сиви нюанси. Интериор в такава цветова гама, за да направи модерен, но без плака формализма.

15

Размерът има значение

При избора на мека мебел е важно да се вземат предвид не само своите предпочитания, но и функционалността на този предмет мебели. В края на краищата, каква е ролята на тюркоаз диван в интериора пространство, определя неговия размер.

По този начин, на дивана, на малко дете в сянка могат да станат част от ансамбъл в детската градина или стая на тийнейджър, изпълнен в бирюзовом цвят, или да стане малко ярък акцент в хола или кухнята. Друго нещо – голяма прав или ъглов модел, който може да бъде инсталиран по два от четирите стени в стаята.

В духа на класическите

14

Кой стил е подходящ?

Обикновено е студен синьозелен цвят се използва на места, където много естествена светлина и слънчева пространство. Но ако говорим за стила на интериора, най-често разтегателен този цвят може да се види в помещения, в стил кънтри. Освен това, може да се използва стенопис на стената или цветен текстил, и основният цвят в интериора може да бъде всеки пастелно топъл цвят.

Добра комбинация от пастелни цветове

На тяхно място тюркоаз намерих:

в етнически интериора; за стая, в източен стил. И тюркоаз трябва да бъде не само един диван, но и текстил, декоративни възглавници и навеси, осветителни тела; в стаите в стил прованс. Разтегателен на дървени крака с заломами, заобиколен от антики и кружевными възглавници, ще искрят бои реално Париж; в помещенията е изпълнена в стил арт деко. В този случай, чисто синя, смесен с черен или шоколадов цвят, създават необичайно творение, произведение на изкуството; арт-нуво, но не в чист вид, и слабо или зеленикав оттенък; в ретро стил, блясък и дори в минималистичных интериора, в стил хай-тек: тюркоаз се съчетава със стъкло и метал. Но в тази стая, тюркоаз цвят трябва да бъде само дивана и стени, текстил, подови настилки – приглушени пастелни нюанси.

14

Накратко, тюркоаз може да се използва в дизайна на абсолютно различни интериора, но това трябва да става с ума си, така че пространството ще искрят с новите лица.