Мезонет тавани от гипсокартон за кухни

Разходите за монтажа на тавана от гипсокартон са относително не е голям. Най-простата конструкция-това е едно ниво, когато плаките покриват изцяло тавани в помещението, като създава идеално гладка повърхност. Но ако искате да придадат на интериора на постоянна жар, можете да монтирате гипсокартон на няколко нива. Че те обичат потребителите и какви са техните основни предимства?

Достойнство

  Този вид довършителни изравнява всички неравности и други недостатъци, които се намират на тавана. Това може да бъде и ставите бетонни плочи, цепнатини между тях, и различни дизайни на комуникация, като например газови тръби или електрически кабели. Идеален за кухни и други помещения с висока влажност – влагоустойчив, отговарят на високи гипсокартон. Отбелязва се, гипсокартон лист се състои от гипс, който се добавя силиконови гранули и други противогъбични вещества. Те не дават лист деформиран от влага. Лекота на монтажа. В зависимост от мястото и сложността на задуманной композиции гипсокартон тавани са определени в средно от 1 до 3 дни. Таван от гипсокартон може да се монтира със собствените си ръце — това е важно за изчисляване на правилния размер и правилно раскроить плат. Зониране на помещенията. Дуплекс гипсокартонных проекти често се използва, ако комбинирате кухня с всекидневна, и трябва да се обособят зони. Звукоизолация. Ако съседите на горния етаж е много шумна, може значително да намали нивото на шум от тавана мазилка плочки. Изолация. Този вид материал се използва често за топлоизолация площи, не само по тавана, но по стените. Разнообразие от дизайни. От гипсокартон могат да се създават най-невероятни образи и композиции. Те може да приема абсолютно всяка форма – от строга правоъгълна форма до сложни многослойни детайли сложни криви. Лесно пребоядисвам с помощта на бои, залепят тапети и дори плат. Фантазия тук не е ограничен.

Двуетажни тавани на кухнята се състои от повърхността на тавана и който излиза част, която се поставя или в средата, или на краищата, в зависимост от планираните проекти. Особен шик-производство на сложни геометрични конструкции с асиметричен дизайн.

Разновидности на гипсокартонных проекти.

По начина на закрепване

  Окачени тавани. Към тавана, първо закрепете основата на скоби, които ще се запазят всички последващи система. В тези скоби се закрепва метална рамка, директно към който е прикрепен гипсокартон и платно. Особеност на тези тавани е това, че те могат да се регулират по височина.

загрузка...

  Подшивной таван. В този вариант в основата на бъдещата конструкция се монтира директно към покривна плоча. Това определяне се счита за по-надежден и дълготраен.

  Комбинираната тавани. Те частично е спряно и частично смесени. Този метод често се използва при създаването на дуплекс проекти. Комбинираната тавани позволяват да съчетават не само начин на закрепване, но и на самите материали. Например, в централната част на тавана, система изпълнява от масивна дървесина или с по-голям участък, и скоростна по периметъра, изработени от гипсокартон.

Имоти

  Обикновени или стени от гипсокартон (ГКЛ) сив цвят със синя маркировка. ГКЛ се използва за изравняване на съществуващи или създаване на нови повърхности, които не се нуждаят от огъване. Този вид гипсокартон се страхува от вода, така че в кухнята тя се използва рядко.

  Водоустойчив гипсокартон (ГКЛВ) зелен цвят със синя маркировка. Благодарение на своя състав, силиконови топчета и антисептици той е по-устойчив към влага и мухъл (да не се бърка с водоустойчив). Изберете го за помещения с висока влажност. Кухнята е едно от тези помещения.

  Пожаробезопасная дъска гипс (ГКЛО) сив цвят с червена тен. Той се състои от гипс, подсилена със стъклени влакна и други добавки. За сметка на гъста утрамбовки от гипс картон, между тях има слой на въздуха, което предотвратява възможно е запалил материал. Той се използва като облицовка за камини и комини и други места, където е висока вероятността от запалване.

  Влага и огнеустойчиви гипсокартон (ГКЛВО) зелени с червена маркировка. Той се използва в места с висока влажност, където вероятността от запалване – например, върху кухненска печка.

В зависимост от обема на

  Стени. Използва се за вътрешни стени или линия на стени и тавани в закрити помещения. Стени с дебелина 12,5 мм. таван от гипсокартон Гипсокартон е по-гъвкав от стената и се използва там, където се нуждаят от плавни извивки и прости криволинейна конструкция. Дебелината му е 9,5 мм

  Гипсокартон засводени се използва за извити структури по-сложни. Дебелината му е само 6 мм, и основа от армирани влакна. За разлика от тавана, той е по-гъвкав, но малко по-трудно в работата.

  Акустични или звукопоглъщащ картон-това е материал от ново поколение. Тя е перфорированную повърхност и поглъща звуци вътре в стаята. Ако вашата кухня е постоянно работя с шумна техника, за таван, можете да използвате този тип гипсокартон. За запазване на звукоизолация на тавани не може да бъде напълно зашпаклевать. В краен случай, с помощта на замазки могат да се приведат в ставите и шевове, а след това боя.

Зониране с помощта на гипсокартон

Таваните са с различна височина имат възможност да се обособят кухня в зоната, а от компетентен осветление могат да променят пространството и признание. Например, мезонет тавани много ефектно изглежда, код, повторете същите форми и пропорции като на ламинат. Ако искате визуално да маркирате определена зона в кухнята — например, работа или кът за хранене, красива сплит нива, таван с осветление ще ви помогне да реализирате тази идея.

Осветителни тела, вградени в гипсокартон таван боядисване на границата на две нива, ще ви предпише допълнителни зони в кухнята. Поне едно добро решение за осветление е скрито осветление за таван корнизи с led лента. Текущ отвътре тавана сякаш витае във въздуха, което създава ефект на повече височина. Интересна игра на сенки и светлина създава атмосфера на уют и интимност в помещението.

А ако не, ефектно изглеждат странични светлини, не централно осветление в кухнята, не може да направи. Като основен източник на светлина може да бъде вграден в централната част на покривна лампа или един голям полилей в средата.

Насоки за проектиране

Психолозите твърдят, че са ярки и лъскави цветове на тавана е недопустимо. Това оказва негативно влияние не само на храносмилането, но и върху цялостното състояние на здравето. Наличието в конструкцията на двухуровневого тавана в кухнята повече от два цвята не се препоръчва.

За украса на тавана, кухня с малка площ-добре е да използвате светли и спокойни тонове. Те са подходящи за всякакъв дизайн и стил. Самата конструкция от гипсокартон не трябва да бъде тромава и монументални. Достатъчно леко да обозначи зона над работната повърхност.

Някои дизайнери не се препоръчва монтиране на дуплекс тавани в ниските височини се дължи на факта, че те „изяждат“ и без това малко пространство. Въпреки това, ако стартирате гипсокартон само по периметъра и ще добави вградена лампа, но средата е просто изравняване на замазка, че този таван ще бъде не само да губят височина, но ще изглежда по-висока. За да се постигне по-голям ефект, могат да бъдат боядисани в различни области в контрастен цвят, а по-тъмен нюанс трябва да бъде по краищата.

Много странно изглежда в покривна конструкция, комбинация от гипсокартон с други материали. Това може да се paste от витражного стъкло или огледало парчета от керемиди. Кухня в стил прованс ще бъде на точното съчетание на сухото строителство и дървесни декори.

За да двустепенна таван изглежда страхотно в кухнята, като чуждо тяло, е необходимо да се повтаря във всички форми на кухненско слушалки. Ако мебели е строго правилната линия с прави ъгли, и гипсокартонных проекти трябва да има правоъгълна форма. Ако слушалката е гладка ефективна форма, таван трябва да се повтарят едни и същи криви.

Дуплекс таван правоъгълен площад кухнята, за да я направи по-продълговата. Ако искате да подчертаете обеденную зона, направи си форма от гипсокартон. И не забравяйте да се сдобие с неговите светлини – маса за хранене трябва да бъде добре осветено.

В кухнята с класически дизайн ще бъде подходящо за таван с матова повърхност. Но за тежко хай-тек е по-добре да изберете бяло или ярки гланцово покритие.