Модерна и облицовка на камината

От древни времена пещи се използват не само за отопление, но и като декоративен елемент. В днешно време на мястото на фурната са дошли от различни видове камини. Това устройство е много важно за курорти, къщи и вили.

Материали или въвеждане на

Гранит

Много популярен и доста пластичной, се счита за гранит. Външно този материал, подобен на керамични плочки. Облицовку камина може да бъде като лепило основи и метален профил.

Обикновено, гранит се използва за облагородяване на повърхностите със значителни дефекти: бичен, назъбени кладочные и просто неэстетичный външен вид.

Силните страни на облицовъчен материал са дълготрайност, здравина, устойчивост. Освен това, гранит, устойчиви на всякакъв вид механични повреди, температурни промени и дълго време да запази устойчивостта на фигурата.

Плочки

Този вид на довършителните материали доста често. И всичко това, защото той има богат избор на материали за експлоатация и сравнително ниска цена. Изрежете плочките могат да бъдат както по поръчка, така и самостоятелно. Безспорно предимство е здравината и устойчивостта на крайния резултат.

Самата плочка е безопасен и екологично чист материал. Инсталацията не отнема много време и умения. Освен това, магазините предлагат голям избор от различни видове плочки: открита, ъглова и други.

Тухла

Лесен и прост, но много важен начин за завършек ще тухла. Всичко това е добро и прекрасно, така че вие трябва да изберете само материал сериозно и в зависимост от мястото на финала.

загрузка...

В крайна сметка, тухла, за облицовка на камината трябва да има марка, не по-малко от 200. Просто трябва да се обърне внимание на липсата на чипс и други дефекти. В противен случай работа ще бъде напразно. От правилния избор на тухли зависи външния вид и трайност на зидария.

Червени тухли, на дърва е най-добрият вариант, поради огнеупорности и здравина. Въпреки това, за отопление на въглища ще се нуждаят от шамотни (бял) тухла. Благодарение на неговите характеристики бял тухла в състояние да издържат на много висока температура. Но червеният цвят често може да попаднете на интересни декоративни решения (различни цветове, профнастил, пункция и т.н.).

Да Не забравяме не по-малко важни характеристики тухли. Той може да бъде полнотелым и пустотелым. Смята се, че този фактор не влияе на здравината на конструкцията. Но кухи тухли с по-висока топлопроводимост и лекота.

Плочки

През миналия век, популярността и значимостта на плочките. Основната разлика на този материал от керамични плочки е наличието на rumpy. С тези прогнози, плочки имат по-висока топлопроводимост и по-надеждно да се придържаме към повърхности.

Подплата в този случай са на разположение, като са декорирани с плочки, и твърди възможности.

Арт-панел, най-често в заводите на ръка, в резултат на което техните завишени цени.

Камък

Каменна облицовка не само изглежда красиво и уютно, но в някои случаи дори подобрява качеството на топлината на камината. Има два вида камъни: естествени и изкуствени.

Естествени камъни имат способността при нагряване губи теплопроводные и декоративни качества. Например, не се препоръчва да се използва гранит, диорит, базалт и други. В допълнение към всички те могат внезапно да се руши. Затова е най-подходящ за облицовка на съществуващите камина от речен камък. Безспорни предимства на този материал са екологично чисти и продължително.

Не е по-малък натуральному резба качества изкуствено. Може би единственият недостатък е високата цена на материала. Предимства на изкуствен камък-това многообразие от форми, лекота на употреба и дълголетие.

Дърво

Фурнир-това не е много лошо. Материал, произведени всякакви форми и размери, е екологично чист и лек. Въпреки това, за да го използвате само за декоративни електрически камини. Особена екстравагантност и уникалността на външния вид на камината може да се даде с дървена прорезной конец.

Си

Смята се, че този камък е предназначен за печки и камини. В талк има специфична топлина в няколко пъти по-висока, отколкото тухли. Освен това, тя е устойчива на всякакъв вид химически влияния. Материалът е естествен сив цвят, но в зависимост от примесите придобива различни цветове: бяло, кафяво, зелено и дори червено.

Пясъчник

Това е един вид на естествен камък. Поради простотата на добива, като материал е доста икономични. Пясъчник лесно се обработва, има голяма гама от цветове и широк спектър от възможности текстура. Материалът е траен, устойчив на абразия и здрав. Облицовка от пясъчник, ще оценят нейното качество и уникалност.

Slate

Може би, най-популярния и модерен естествен камък за облицовка в последно време. Тази порода е такава структурирана рамка, висока топлопроводимост, издръжлив, има голямо разнообразие на строителния пазар. Цвят на плочи от природата на необичайното и откъслечни, варира от бяло до черно с цветни петна и пръски. Точно това прави материала изключителен и необикновен.

Гранит

От естествен камък, гранит-те са здрави, трайни и най-важното, много лесни за поддръжка, тъй като тя не пачкается. Камък има широка цветова гама: бял, черен, зелен, пурпуровый, жълто, etc. Гранит добре се съчетава с всякакъв интериор и изглежда много приятна в естетически план. Въпреки това, поради сложността на производство и обработка, това е скъпо и е един от най-скъпите материали.

Травертин

Този материал е вид варовик. Травертин е мелкокристаллическую структура, и златен цвят на мед ще бъде връхната точка на интериорния дизайн. Материал има добра проводимост. Въпреки това, той се използва само за обработка на повърхности, тъй като има много висока стойност. Травертин е достатъчно лесни за поддръжка, тъй като материал в процеса на експлоатация се настъргват и се грундира, за да се предпази от замърсяване.

Метал

Необичайно дизайнерски решение ще стане метални, както и от камината, и единственият регион в пещ. Най-популярни са месинг и мед.

Експерти предлагат не само полирани метални плочи, а също и модели с релефни изображения от метал, с художествен надпис. Избор от възможности е голям и изключителен заради своята оригиналност. Също така е възможно свързване на различни видове обработка на метал.

Метал благородна страхотно в съчетание с камък и други строителни материали. Има добра проводимост и здравина при високи температури.

Мрамор

Материал винаги се радва на голямо търсене. Той е наистина елитен отделочным материал и почти заоблачной цени. Особено ако капаците са изработени от майстор на миниатюрата. Мрамор необичайни нюанси, изискан външен вид, и е добър проводник на топлина. В основата на облицовката на камината се монтира на предварително обработените детайли.

Оникс

Много впечатляващо естествен камък. Има прозрачни структура, в резултат на получени изискани дизайнерски камини. Често Оникс се определя с вътрешно осветление, а понякога и в композиции с мрамор или гранит. Външно тези материали са много сходни. Все пак, Оникс в допълнение към прозрачност, е с най-високи технически спецификации, за разлика от други естествени камъни.

Керамика

Това е универсален и достъпен материал. Теракота има редица положителни характеристики. Това е надежден, здрав, удобен за монтиране и грижи, притежава висока топлопроводимост, устойчиви на механични щети и екологично чисти.

Освен това, керамика, произведени в различни цветове и форми. Също така доста лесно да се направи облицовочной керамични плочки себе си.

Стъкло

Стъкло често се използват за облицовка на камини. По-скоро, тя присъства като декоративни елементи или под формата на врати. Тази стена камина придава по-естетичен вид и предпазва от възможни пожари. Не забравяйте, обаче, че стъклото трябва да бъде термостойким и притежава определена дебелина.

Основен недостатък стъклени стени е отлагането на сажди. Въпреки това, някои видове стъкло имат специална защита за такива случаи.

Стъклени камини са по-безопасни от гледна точка на пожарна безопасност и по-добре запазват топлината. Но обикновено стъкло лигавицата е по-подходящ за декоративни камини.

Спирала

Този материал представлява естествен камък серпентина. Технически характеристики са подобни на талк. Има отлични свойства на топлопроводимост. Разпределя топлината е мека. Това тъмно зелено и сиво-зелено. Оттук и името – бобини, като цветовата гама прилича на змия.

Coquina

Сам по себе си е порест и мек минерал. Освен това, лесен за употреба и изглежда красиво. Въпреки това, порите са запушени със сажди, която разваля фурнир. Варовикът е лоша топлопроводимост, така че топлината от камината ще направи значително по-малко.

Разнофактурные материали

Опция за подплата се използва един материал. Много успешен майстори за монтаж на различни видове настилки.

Например добра комбинация ще бъдат от метал и дърво, метал и камък, оникс и гранит/мрамор, стъкло и тухла/дърво/камък и т.н.

При комбинация от няколко вида облицовъчни материали трябва да се вземат предвид определяне на камината (функционални или декоративни) и техническите характеристики на използваните елементи.

Стойността на документи

Конкретна цена за работа, да точно никой не се осмелява. Всичко зависи от първоначалното състояние на инсталацията място на камината, цената на облицовъчен материал, и други. Някои предприемачи да начисляват такса за измерване, дизайн, както и за посещаване на клиента.

Капитанът прави измервания на пещта и комина, взима клеевую основа на материала по споразумение с клиента.

Като цяло може да се приложи този процес от себе си. Но за качествена работа е по-добре да се обърнат към специалисти.

Някои фирми предлагат готови камини като декоративен (това е основно за електрически модели), и предназначени за пряко използване.

Разликата в цената работа зависи от вида на облицовката. Порталът представлява монолитна конструкция. Трудности могат да възникнат с неговия монтаж и доставка. Фурнир-това е набор от детайли. Съответно, по реда на фурнир ще бъде по-лесно и по-достъпно.

Общата стойност на работата зависи от вида на камината, сложността на работата и вида на облицовъчен материал. Така че цената е индивидуална.

Интересни решения, рамкиране камини

Наполи 715у

Камини на този модел се състои от различни части в комбинация от естествен, изкуствен камък, огнеупорни тухли. Цветовете са осигурени за всеки вкус и включва пастелни и пастелни цветове. Мрамор се обработват метод огледално покритие, което подчертава красотата и характеристики на камъка. За да закупите този модел на достъпна цена.

Лора

Достатъчно компактен модел на камината. Изработен е от неръждаема стомана и огнеупорни тухли. Могат да издържат на температури до 700 градуса. Има стъклен като устойчиви на температури от стъкло и има защита от сажди. Тази камина е евтин и поддържа тялото в жегата.

Норд

Невероятно красива и елегантна модел нагревател. Устройството разполага с регулатор на температурата, светодиоди, дърво, дистанционно управление, а също и на изображението на огъня в 2D режим. Камината е облицована с дърво и пастелни тонове. Също публикува тихо пращене горящите дърва за огрев.

Laudel Chauffageбыл

Пещта на този модел е изработен от дебело желязо. Има атрактивен месинг рамка и интересен дизайн. Благодарение на материала на камината могат отопление на помещение в рамките на 20 минути. Фурната може да издържа на много високи температури, така че е подходящ за ползване като дърва за огрев и въглища.

Камина оборудван с топло-устойчиви стъкло, могат да издържат на температури до 750 градуса. Също така в пещ има декоративна стена, която придава елегантност на модела. Въпреки високото качество на материала, камина може да закупите на достъпна цена.

Джабо-Марми

Е полски производител на камини в класически съчетание с естествен камък и дърво. Като основа-това е пясъчник и полиран мрамор с различни цветове. Дървени рафта над камината ще добавят комфорт в дизайна. Тези камини се предлагат в ъглов и стенен вариант.

Андалусия

Мрамор с високо качество, направени под формата на стенни и ъглови модели камини. Разнообразие от цветове и дизайни ще ви помогнат да изберете камина на всеки вкус. Този модел от прости до луксозен минималистичен каминных портали с дърворезба дизайнер.