Модерни камини и техните характеристики

Няколко века камини са единственият източник на отопление в един дом. Днес често се определят, за да създадете в дома си една спокойна атмосфера на комфорт и лукс. Дори просто обзаведен малка къща от камината, той изглежда приличен.

Основното предимство на модерни камини е, че те могат да бъдат разнообразни. Ако в древността за тяхното строителство, с помощта само на камък, сега се използват тухли, мрамор, гипс, гранит, пясъчник, бетон и други материали. Декоративни камини са направени в съответствие с цялостния стил на стаята.

Характеристики

В разбирането на повечето хора, а камина-това е пространствена структура, която може да бъде инсталирана само в случай, ако позволите на квадратен метър. Сегашното положение напълно разбива състоянието на стереотип.

Модерните камини се вписват хармонично в ограничено пространство, студио. Те са монтирани в стената се използва като рафтове или влакчета, а понякога и не ярка, подобен на прозорец или ниша за аквариум.

В средни жилища обикновено се определят на острова камини. Те не се опира до стената и може да се монтира на всяко удобно място, дори и ако това е средата на стаята. Понякога такива камини дори в открития космос не е плътно и се закрепва към тавана – те се наричат висящи.

Ъглови камини – решение за тези, които ценят всеки квадратен метър площ на жилище. Такива проекти не изискват отделянето на специални места, за да ги инсталирате, защото в всяка стая има най-малко четири ъгъла.

загрузка...

Големите къщи са напълно различни проекти. Мантия, които се застъпват за стени е основна част от интериора и, в идеалния случай, на една и съща стилевом декориране на стаята. Тези камини перфектно подчертават величието на стаята и да се скрият от прекомерното пространство.

Декоративна дизайн: класически и модерен вид

Новото поколение на камини смайващо разнообразие от форми, но за дизайн на камини дизайн изненада не по-малко. Благодарение на изобилието на материали, днес камина може да бъде променена по всяко стилистично посоката на интериора.

Помислете за последно:

Класически

  . Къщата е с интериор в стил, не е затрупана ненужни подробности. Функционални мебели, стилни елементи от дизайн в пастелни цветове и свободно пространство. В тази атмосфера се вписва в старинна каменна камина. Той може да бъде изкуствено состаренным, че ще даде начало декор колоритности.

Съвременните

  . В интериора са подходящи необичайни мебели и декоративни елементи. Овални маси, дизайнерски полилей, панорамни прозорци и много светлина. Идеални условия за острова или окачен камина.

Стил рустик

  . Изобилие от дърво и други естествени материали отделни това е основната характеристика на съвременната държава. В тази ситуация ще изглежда добре развит камина с дымоходом, построен от мрамор или тухли.

Английски стил.

  Това е минимализъм в най-добрите си форми. Идеални условия за прагматично хора, които обичат комфорт и спокойствие. В атмосферата, ще изглеждат добри вградени камини, и ъглови. На финала може да бъде всеки, но най-важното, не выбивается от общия стил.

Гръцки стил.

  Сложни елементи на мебели от естествени материали в обзавеждането, добро осветление и деликатни цветове. В такава атмосфера е приемливо изглежда камина, облицована с пластмаса или с естествен камък.

Стил хай-тек

  . Това е олицетворение на модерността. Най-добрите по отношение на функционалност, мебели и уреди, иновативни материали като стомана и стъкло и огнеупорни. Този стил обикновено се прави от така наречените интелигентни къщи. Камина в такъв дом е добре да инсталирате ъглови или вградени, за да не се наруши общият цвят.

Въпреки изобилието от стилистични тенденции в съвременните хора рядко се придържат към всеки от тях. Често се комбинира подобни стилове, например модерен, хай-тек, класически английски стил и така нататък. В случая със смесен интерьерам е добре да се следват зова на сърцето и инсталиране на такива камини, които изглеждат най-хармонични.

Стената с огледалото е най-доброто място за камина

Много специалисти по интериорен дизайн предлагат инсталирате камина в хола. Този съвет е напълно разумен, защото всекидневна-това е общата площ на къщата. Тя е предназначена за прием, което означава, че е гнездо на уюта могат да се настанят не само на жителите, но и посетителите му.

И централен съвет дизайнери, е следният: ако е инсталирана камина в стена, а след нея (малко по-горе дымоходной дизайн), по-добре да се мотае голямо огледало. Той ще се отрази на пространството на стаята, което го прави по-просторен и комфортен.

Това стилевое решение често се използва, когато изграждат дома си в Америка. Има камина за стена с огледало се превърна в класика, и мантел на пещта, не се възприемат като лукс, но, както обикновено, детайл от интериорния дизайн, същите като у нас има под лампа или нощно шкафче.