Модерни шкафове

Проблемът компактно съхранение е подходяща за всяко семейство. Как успешно да поставите дрехи и обувки за цялото семейство, като същевременно пести място? На помощ идват модерни шкафове. Те не само се различават огромен потенциал, но добре подбран ще се превърне в истинско украшение на интериора.

Плюсове и минуси на отделение проекти

Модерни шкафове, имат редица предимства в сравнение с конвенционалните:

    Имат висок потенциал. Нещата в този кабинет са в правилния ред, можете да не се притеснявате за външния си вид, например, не се страхувайте да се сдобият с шкаф бъдат намачкани под натиска на други неща, суитчър. Модел с ъглов рафтове осигуряват допълнително пространство за съхранение на необходимите неща; Този вид килер много компактно, за да го значителни размери, което значително хармонизира пространството; благодарение на разнообразието на модели, можете да изберете точните размери на шкафа стандартна дълбочина 60 см, в хола, в спалнята или трапезарията. Съдържанието на гардероба и си дизайн, купувачът избира сам въз основа на своите предпочитания; са удобни врати – врати се плъзгат по релси, спиране, един след друг, което е много удобно за изпълвайки стаята с другите мебели. Освен това, този принцип на отваряне сигурност: не може преса с пръсти, а малките деца не ще получи травма при травми на врата на кабинета при липса на дръжки на модели; благодарение на вградените модели, с помощта на гардероба може да се скрие значителни дефекти стени, стърчащи тръби или скъсан проводник; с помощта на шкаф-купе възможност за зониране на пространството и да го използват като преграда; различни цветове и стил компоненти дават възможност да изберете гардероб за интериора, и вариативность шкафове, в зависимост от индексите на цените позволява ви да изберете модел в джоба си.

Недостатъците на подобна структура са свързани с:

    Невъзможност за преустройство на кабинета и периодична подравняване на вратата, когато механизъм честа отварянето може да бъде леко отслабена, а на вратата ще започне да разпръснати. Привеждане на вратата, не ще бъде лесно, дори за обикновен човек. Значителен превес на ползите над недостатъците прави шкафове са много популярни.

Модел

Модел на два или три или четири в зависимост от желания стандартен капацитет дълбочина и е с правоъгълна форма са класически. Изработени от различни материали, като дърво, ламиниран ПДЧ, шпонированная ПДЧ, МДФ, пластмасови панели, шкафове за украса на изображение, печат на снимки, рисуване на стъклени вложки. Вратите могат да бъдат с твърди, с огледало на вратата, с лъскавите пластмасови повърхности и композитни отпечатва върху цялата повърхност на шкафа.

Все по-голяма популярност набира ъглови помещения. Тези модели се различават по дълбочина. Благодарение на стилен и елегантен дизайн шкаф също в ъгъла. Като правило тези модели имат рафтове за статуи, парфюм, гребени и други полезни неща.

Модели гардероби оригинален дизайн придава една стая оригиналност и неповторимост. Шкаф радиус в стаята ще бъде не само прекрасно място за съхранение на вещите, но и да подчертае вкуса и следване на модни тенденции на собственика. Е-купе полукръгла форма, по разширяване и заострена, вълнообразни или на всеки друг съвременен стил и по свой вкус.

загрузка...

Камерата и вградена

Както вече беше отбелязано по-рано, шкафове камерата и вградена.

Свободностоящ шкафове на външни стени и по нищо не се различават от обикновените шкафове, с изключение на врати тип купе.

Вграден гардероб-това обикновено ниша в стената. Само вътрешни прегради, няма да има странични стени, задния панел и стената, разделяща шкаф от тавана. Избора на шкаф, първо трябва да се ясно да се определи местоположението. Дизайн на вградени гардероба на повече от една година. Препоръчително е да разгледа в детайли окачване, интериор, осветление, ролетни и плъзгащи се механизми. Поради липса на страничните и задните панели на МДФ, вграден гардероб е по-евтино.

Вътрешно запълване

Преди да се пристъпи към планиране на съдържанието на гардероба си, вие трябва да реши кои неща там ще се съхраняват и където той ще стои. Например, гардероб в антре и шкаф в стаята, ще се различават.

В вътрешно запълване на шкафа-купе могат да бъдат разделени в три основни компонента:

    горната полк (мецанин), където се съхраняват по-рядко използваните предмети. Това може да включва: сезонна неща, които ви от максимум три месеца (чадъри, гумени ботуши) или предмети, използвани периодично (наметала и одеяла, за всеки случай, ако дойдат гости, празнична посуда и др съдове); долна полк добре да се използва за обувки; гардероб среден космос. Това обикновено се поставя в центъра и се използва за съхранение на ежедневния гардероб.

Попълване на гардероба се състои от следните елементи, в зависимост от желанията на купувача:

    За средна част на рамената и пантографы. Пръти можете да поставите закачалки с дрехи, а и къси (жилетки, блузы) и дълги (рокли, туники, шлифери). Те могат да бъдат поставени на различни нива, например, на един бар-горе и по-долу, или на една успоредна на ниво към основата на гардероба. За по-високи шкафове-добре е да използвате пантографы е модерен род с плъзгащи се механизми за намаляване на дрехи до необходимото ниво. Рафтовете по-добре да се разположат от двете страни от шкаф в редица, една под друга. Те могат да бъдат на различни дълбочини, но за удобство на използването на по-добре да изберете рафтове 30-40 см могат да бъдат обикновени отворени, затворени provicative. Кутии за дрехи, частично или напълно выдвигающиеся чрез специални механизми. Пластмасови кутии и кошници за съхранение на бельо, да се придвижват с помощта на специални механизми. На малка дълбочина шкафове се прилагат прибиращи закачалки. Кабинетът също така могат да бъдат допълнени от различни куки, стелажи, елементи за дрехи. Долната част на гардероба си, в по-голямата си част, запазени за обувки. Рафтове за обувки могат да бъдат оборудвани със специални мрежи. Някои производители по желание на клиента добавяне на прикачен файл шкаф за дъска за гладене, а също така предоставят някои допълнителни кошница за малки предмети.

По този начин, с просторен шкаф може да се използва за съхраняване на всякакви неща от блузи на химическо чистене.

Съдържание в зависимост от местонахождението

Вътрешният съдържанието на килера в стаята, в основно ще бъдат представени дрехи. За това на кабинета се характеризират с наличието на пръчки, стойки и различни чекмеджета под дрехите. Ширина на този кабинет не надвишава 60 сантиметра.

Шкаф, намиращ се в коридора, предназначени за връхни дрехи. Това трябва да бъде кутии или на рафтове за обувки, както и различни рафтове за шапки, куки за чадъри и ключове. Като място в коридора силно ограничени, то по-добре да изберете модел шкафове 40-45 см ширина

За запълване на пространството ъглов шкаф трябва да бъде обмислено внимателно. За това, че нещо ще бъде лесно забелязан дори от дълбините на килера, да се използват щанги и закачалки са разположени в центъра и отворени рафтове отстрани.

Гардероба може да бъде изпълнен от основата до върха, и за модели в хола някои производители предоставят полк под телевизора.

Малко повече за съдържанието.

Вътрешен свързване на елементи в гардероба си трябва да е максимално функционална.

Материалът е по-добре да се разположат в центъра на кабинета, защото тя трябва да е до 1,5 метра, за да побере всички закачалки-он.

От двете страни по-добре да има рафтове за дрехи ширина 40 см, за книги, достатъчно е да широчина на 25 см

За осветление е препоръчително да се използва разтегателен козирка с автоматично активиране на светлината – така министерския съвет ще бъде обсъден.

Дизайн

Дизайн на фасади гардероби изключително разнообразни, което позволява да се избере модел за всеки интериор.

Стандартен шкаф – глухи фасади от ЛДСП под от тъмно дърво венге до беленого дъб или гланцирана пластмаса фасади, неутрален бял, млечен, бежово или ярък акцент: люляк, лилави, шоколадов. Избор на светъл цвят за врати, следва да се има предвид размерите на кабинета, така че Голямото червено петно по цялата дължина на стената, едва ли ще изглежда привлекателно.

Може да се разрежда глухи врати едно огледало – и това е най-често срещаният вариант. Можете да използвате различни комбинации: една огледална врата от двете, огледало в централната врати за гардероб с три врати. Такива модели увеличите визуално стая в размери, освен това вие ще станете собственик на огледала.

Производителите, в стремежа си да се направи на вратата е по-привлекателна, изработена от комбинираната опции: фасади от отделни правоъгълници, геометричен, диагонал, пай. Като плъгин елементи с използване на стъкло, различни цветове дърво, пластмаса различни цветове.

Най-популярен материал е ПДЧ. Това е най-икономичен вариант. Различни цветове, лекота на обслужване допринася за популярността на този материал.

Купувачите все по-често избират огледални врати. Те ще струват по-скъпо, но и ще добави стая светлина.

Врати от матирано стъкло, прозрачен, но достатъчно, за да скриете съдържанието на шкафа.

Все повече приличащо на пазара, помещения със стъклени елементи с покритие цветен лак. Този кабинет изглежда много елегантно. Лак, може да вземете почти всеки цвят.

Често шкафове са украсени с различни шарки върху стъкло: лоснистое или штейновое под формата на флорални мотиви, геометрични, модели veselnyh.

Популярността и евтини пластмасови врати достатъчно много е казано, само да добавя, че за декорация, можете да изберете някоя пластмаса цвят, прозрачно, матирано.

Помещения с врати от бамбук или от ратан добре ще се впишат в етнически стил, освен това, този материал е екологично чист, което допринася му точки.

Оригинално изглежда страхотно в интериора на помещения с довършителни работи. Между акрилни панели, поставени раковини, клонки, цветя, кокосови влакна.

Шкаф с кожени декор изглежда солидна и стилно. Но в дома, където има животни, че е малко вероятно, че придобиването на такъв гардероб ще бъде по-рационално покупка.

Врати с елементи на снимка – Най-популярно. В колекцията на всеки производител вече разполага с набор от стандартни чертежи: пейзажи, морски сюжети, животни, птици, насекоми, на горите и цветни снимки. Винаги можете да се сложи на врата шкаф, свои собствени рисунки и дори снимки на семейството.

Инсталация

Монтаж на шкаф-купе, го можете да направите със собствените си ръце. Най-важното-проверка на всички компоненти на получаване на стоката. Когато главният шкаф монтаж – монтаж на дограма. След това трябва да се съберат на вътрешните съдържание, монтирани релси за плъзгащи се врати-купе.

Това е по-трудно, с вграден гардероб. Ако никога не са се занимавали с изготвянето на гардероба, след това е добре да се потърси помощ от специалисти. Производство на конструкции от гипсокартон не е нужно, вътрешно запълване може да крехките стени. Пръти са приложени директно към бетонна стена.

Избора на една или друга модел на гардероба-купе, винаги помислете за неговия размер, възможност за настаняване на всички неща и съвместимост с интериора.