Монтиран на тавана полилеи и лампи в кухнята

Осветлението е един от най-важните въпроси, свързани с ремонти и вътрешна декорация. Правилно подбрани таванна полилей-Това е гаранция за комфорт и добро осветление. Особено в нужда-кухня е семейно огнище.

Как да изберете?

Има няколко точки, по които можете да изберете осветление в кухнята-това не е трудно:

Определение осветено пространство. Цялата стая или само част от нея трябва да запали лампата? Идеалното решение е модел с регулатори на мощност на светлината, който може да се намали и увеличи яркостта на лампата. Изчисляване на норми за осветление. За това трябва да се изчисли на мощност на всички лампи, които ще бъдат в кухнята. Норма е 1 лумена има на квадратен метър. Ярки или приглушени светлини-това е еднакво лошо и за очите.

Също така е важно да изберете полилей, че той не е бил твърде тежък. Ако ви харесват големи полилеи, предпочитам модели с няколко рога. Тази опция улеснява натоварването на планина полилеи, освен това, той е по-ефективен в отразяването на големи пространства.

Варианти на осветление кухни

В днешно време има огромен избор на полилеи и осветителни тела. И каква е разликата между прибори за осветление, които са по-подходящи за кухня и малка кухня, прочетете по-долу.

Фарове

Тези модели са много популярни. Често ги използват, за да се създаде фоново осветление в зоната на готвене. На разстояние 50 см една от друга по цялата стена тела са монтирани на гипсокартон преградни стени или таван

загрузка...

Тази конструкция е много удобен, тъй като светлината идва там, където трябва.

Въздушната тела

Тези модели са станали популярни. Въздушната тела са много компактни и разполагат с разнообразие от форми. Те са изработени от различни материали. Също така е много удобно е това, че над главата модели за осветление, използвани всички видове модерни лампи.

В интериора те обикновено са разположени по периметъра на помещението на разстояние един от друг

И може да са равномерно „размазване“ светлина около тавана. Такива решения се правят от кухня осветление е добро и равномерно.

Светодиоди

Често светодиодите се използват като допълнително осветление

Съвременните технологии позволяват да поставите led светлини в различни посоки. Можете да лесно да се украсяват тавана светещи ленти от светодиоди.

Ако кухня е с малки размери, светодиоди — добра осветеност. Малките размери на помещението може да мине без традиционния полилей. Вместо това, можете да направите led прозорец: за монтаж на подвесном тавана на необходимия брой светодиоди и ги затвори стъкло.

Още един интересен вариант за осветление дръпна прозрачна натяжной таван. И в първия и във втория случай, на тавана ще стане огромна и ярка светлина, която визуално за повишаване на тавана и разширяване на пространството.

Гумите са лампи

С помощта на тези модели, можете ръчно да контролират осветление: крушка на лампата може да се върти във всяка посока. Също така съществуват и по-усъвършенствани модели, които ви позволяват да се движи устройство за осветяване в правилната посока

Това е много удобно, защото можете да насочи лампата точно там, където кухненски кът се нуждае най-много.

Несравнимо предимство модели — възможност за набиране на всяка структура, в която трябва да се постави лампа на различна височина.

На традиционния полилей

Въпреки пробив в разработването на технологии за осветление, за полилей-това е традиция, която има много фенове

Изглежда много добре малък полилей в кухнята, където си възможности на максимум. Колкото по-стаен, толкова повече Рог трябва да бъде.

В една голяма кухня, като правило, мирно съжителстват няколко варианта на осветление – традиционна полилей над маса за хранене, висящи лампи или led осветление в кухненската зона.

Какъв материал е предпочитан за полилеи?

Кухнята е място на висока влажност на въздуха и на територията на най-често срещаните и сложни замърсяване. Така че, при закупуване на уред, осветление за кухня, трябва да се избере материал е по-устойчив на замърсяване и мокро почистване.

Оригинални абажури от плат изглеждат много добре, но за да ги запазите по-дълго време, тогава е по-добре да ги инсталира в хола и спалнята. Същото се отнася за продукти, хартия, японски или еко стил.

Подправени и дървени полилеи често избират за уникален интериор. За да запази тези полилеи трябва малко да се постараем, а именно обхваща продукти със специален препарат. Това може да ви помогне да спестите на материала от влиянието на околната среда и ще ви позволи да го почиствате от време на време.

Най-добрият вариант за готвене, стъкло и пластмаса. Полилеи от тези материали по-малко замърсени и почти не поемат миризми, и да се измие мазнини и копоть с тях много лесно с помощта на гъба и препарат.

Оригинален модел

В днешния свят, всеки се опитва да направи вашата кухня във всеки модерен стил. Важна роля в проекта играе различни елементи, включително осветление. Добре подбрани полилей не само да се подчертае, но и за очертаване на вашия интериор сред другите области.

Класически

Класически стил използва глоба и празнични полилеи. Лесно можете да закупите от ковано желязо полилей или висящи модели с масивни вериги. Много красив и стилен вариант – имитация на стария лампа със свещ.

Съвременните

Този вариант е универсален, тъй като моделът е направен в съвременен стил може да бъде инсталиран в минималистичен интериор, и класическата кухня. Стил арт нуво се характеризира със сдържаност, в непосредствена близост до оригинала. Прости форми и естествени цветове-основните различия между съвременен стил.

Полилеи

Тези светлини са дошли до нас от средновековието и все още популярни все още. Те са изработени от такива материали, като пластмаса и стъкло. В миналото полилеи състои от кристал. Този вариант за осветление в по-голяма степен ще декориране на кухня, чес светлина.

Цветя

Този стил е изработен от елегантна и безтегловен дизайн на осветление, украсени с природни мотиви. Основание за такива устройства — естествени материали-дърво и метал, пластмаса или стъкло, включени като малки подробности.

Тифани

Полилеи Тифани са създадени от стъкло, е украсен с мозайки и витражными рисунки. Осветление с тяхна помощ са идеални за създаване на класически или провинциален стил.

Минимализъм

Те включват строги дизайн, които са просто форма и дискретен цвят. Най-простият пример-полилей във формата на плочи.

Loft

Осветление в този стил изисква груб стил, смесен с ретро мотиви. Често осветителни тела и полилеи в стил loft изпълнява тип на старите улични лампи. Този дизайн се вписва добре в кънтри, шебби-шик или на скандинавския интериорен дизайн.

Еко-стил

Модерен стил предполага използване в производството на изцяло натурални материали. Лесно можете да закупите от ракита полилеи, украсени с камъни или цветя. Лека конструкция, ЕКО-приятелски полилеи може да се направи със собствените си ръце. За да инсталирате подобен дизайн в кухнята, декорирани в еко-стил „прованс“, „кънтри“ или „етно“.

Италиански стил

Италия в интериорния дизайн — естествени материали. Така че, полилеи в този стил най-често са метални или дървени, масивни, с вложки от стъкло или камък. Има таван и висящи възможности. Ярък пример за полилей в италиански стил полилей с груба метална верига, подвешенной над кът за хранене.

Дизайнерски полилеи и осветителни тела

В днешно време можете да закупите полилеи и лампи с различни форми и цветове. Те могат да имат различни видове и брой лампи — всичко зависи от въображението на дизайнера.

В качеството на материал за майстори използват всичко, което има под ръка: метал, дърво, пластмаса, стъкло, кристал и т.н. Често осветление дизайн украсени със злато, сребро или кристали Swarovski.

Много красив и оригинален дизайн на цвят полилеи. Обикновено цветна модел е изработен от пластмаса и стъкло. Особено популярни са червените полилеи и осветителни тела. Тези модели ще запълни кухнята специален топло и пуснат част от празника в седмицата.

Предимства на дизайнерски полилеи

Купи полилеи, направени от някой известен дизайнер, не всеки може да си позволи. Ако тази покупка не е твърде лесно портфейла си, можете лесно да придобие дизайнерски полилей, тъй като тя има редица предимства:

    За изключителност. Дизайнерски полилей се състоят само от елитни материали, работил с най-изключителни майстори. Най-високо качество. Полилеи от дизайнери най-точна събрание, защото всеки елемент е идеален, както за дизайн обмислен до най-малките детайли. Сигурност. Когато създавате изключителен светлинното устройство с използване само на качествени и екологично чисти материали.

Крайният резултат е по проект изграждаме изключително качествени и безопасни полилеи.

Консултирайте се с проектиране на осветление в кухнята трябва да е сериозно. Избор на осветителна апаратура-това не е проста работа. Ако вие ще спазвате всички правила, да се претеглят всички „за“ и „против“, в края на краищата, вие можете да намерите идеалното решение за вашия интериор.