На Бирючина вулгарис: засаждане, начини на отглеждане и грижи прости правила

Идеален храст за създаване на живи плетове и бордюри, както и дизайна на градински алеи и лехи.

Biruna представлява вечнозелен от широколистна храст, който принадлежи към семейство маслинови. Включва 50 вида, широко разпространени в Европа, Азия, Австралия, Северна Африка.

Растението е добре адаптирани към нашите климатични условия

15

Описание

Това е близък роднина на люляк, която прилича на нея дори и листа, кора. Разбира се, цъфтежа не е толкова интензивно и размери и много по-малко. Храст с височина около 1-2 метра, разпространението на короната.

Важно! Обикновена Бирючина изисква малко грижи. Ако Буш не намалява и форма, това ще е като трева, че от време на време на цъфтеж.

Буш толерира прическа, която му помага да стане по-добър, става по-сложен и по-дебел

Листата са продълговато-яйцевидни, жилав, тъмно-зелени. Цветовете са малки по размер, много ароматни. Цъфтеж се случва в рамките на три месеца от юни или юли. След цъфтежа се образуват плодове, малки кръгли плодове, тъмно синьо или почти черен на цвят. Вътре семена 1-4 бр.

загрузка...

Обичаше храст за бърз растеж, е вид се смята за най-морозостойким. Той може успешно да расте в средната лента.

Внимание! Често в дизайна се използва като жив плет, въпреки че при правилно подрязване може да бъде соло Прима в малки групи.

13

Моля, обърнете внимание! От Бирючины vulgare, което го прави интересен за бонсай, от много градинари, пристрастени.

Бонсай – малко Бирючины vulgare за отглеждане на закрито

Характеристики на засаждане

При нормални обстоятелства, той живее в храсталаците, толкова различно теневыносливостью и zasuhoustoychivostyu. Твърде внимателен подбор на качеството на почвата не се изисква, е трудно да расте върху сухи, пясъчни и кисели почви. Разбира се, като всяко растение, на връх му декоративен ефект може да се развива само при подходящи условия.

Съвет! За изграждане на отклонение от строителството на ограда е не по-малко от 1 м, за да се избегне постоянна сянка. Също така Буш ще бъдем благодарни за умерено влажна почва. Не е излишно допълнително хранене, дренаж.

Растението нетребовательно към почвени условия, единственото „но“ кисели торфени субстрати

Оптималният състав на почвата:

СОД – 3 части. Хумус – 2 част. Пясък – 1 част.

Най-добрите храст ще расте в добре дренирани и богати на хранителни вещества почва

Пресаждането се извършва предимно през пролетта, докато се събуди бъбреците. Но много градинари смятат, че това е Бирючина, това може да стане във всеки един период на вегетация.

Правила и начини за размножаване на буш

Има много възможности, вие трябва да изберете този, който е удобен за вас. От наличните – размножаване чрез семена, резници, издънки, резници, коренови издънки. Помислете за най-популярните.

Семена

Размножава се чрез семена на храста не е толкова лесно, освен това самият процес отнема много време. Проблемът е, че жизнеспособност на пресни семена едва достига 65%. Плодните, т.е. появата на материал за сеитба се извършва само от шеста година.

Растението е лесно да растат и да се разпространяват чрез собствени

Важно! Тази опция е задължителна за производство на отглеждане растения, което означава, отглеждане на продажба.

Нуждае се от редовно поливане на младите издънки до 2 години

Семената се събират от зрели плодове, и вие трябва да отделите най-голямо. След разопаковане, трябва да ги сложите във водата и да чакат, докато някоя от тях да излязат. Първият щурм, втори, подходяща за сеитба.

Съвет! Сеитба преди зимата в открит терен за преминаване на процес на стратификация (естествено твердения). Разсад се появяват след 1 година, така че трябва да бъдем търпеливи.

Промишлени размножаване храст

Резници

Удобен и бърз начин. За него трябва да се събират резници през лятото, почти всички стана. Тяхната дължина 10-12 см, засаждане се извършва в субстрат от торф и пясък. Материал за разплод prikatyvaet под ъгъл 45° със задълбочаването на 5 см

Важно! Оптималната температура за по-бързото вкореняване – +20-25 °C. за да се постигне за всеки режещ трябва да се носят пластмасова бутилка.

Корените се появяват в рамките на 14 дни след 3 месеца, а след това кореновата система ще бъде толкова мощен, че един храст могат да се пресаждат на постоянно място.

Зрели клонки с дължина 10-12 см се поставя в субстрат – смес от хумус и пясък 1:1 За вкореняване

Преди засаждане в открит терен за получаване на добра коренова система, се препоръчва preplant резници с употребата на стимулатори за вкореняване

Резници

Това е още по-лесно: през пролетта трябва да бъде закован на земята около клони и ги поръсете с пръст. На мястото, където клонка Бирючины да влезе в контакт със земята, човек трябва да направи един малък разрез. След като на върха на въдица, който остана neprikajannoi ще започне да пуска нови листа, това е време, за да се разделят на щамове от майчиното растение.

Съвет! За постоянно пребиваване на ново място може да бъде трансплантиран в следващата година, за предпочитане през пролетта.

Схема на размножаването на наслояване

Алтернативен формиране на ядрото:

На клон, да направи няколко драскотини игла. Напълнете найлонова торбичка с пръст и да го прикачите към бранша с драскотини. Важно е да се постигне целостта си, това ще помогне на лентата. Постепенно, пакет ще бъде изпълнена с корени. Тъй като само те получават малко място, трябва да се отсече и да е клон и трансплантация на растението на постоянно място. Трябва да изтриете пакет.

На следващата година растението могат да се отделят от растението и се засаждат на постоянно място

Важно! Така че, можете да получите много резници, който в бъдеще ще расте бързо.

Грижи

Грижи Бирючина проста, трябва да знаете няколко основни техники:

периодично поливане без напукване; разрохкване на почвата под печат; плевене; резитба на храста.

Храст, суша, трябва да се полива рядко, но в изобилие

Първите три точки може значително да се улесни, ако тор с стволовете на дърветата кръг. Това трябва да се направи, когато земята е достатъчно топло. Полива се само в периоди на суша. Ако лятото е умерено, естествена влага, да е достатъчно. Правилното поливане е щедър, но рядко.

Съвет! Също така е важно да се хранят и да ги държи по-добре през пролетта, с използване на органични. Ако хедж вече оформени, тогава храненето се извършва разпръснати органични вещества на корена.

Храст може да расте без храна, но не се препоръчва през есента, за да добавите дървесна пепел

Подрязване

Това е един от най-важните селскостопански практики за постигане на декоративен ефект. Здравейте-това е чудесен материал за обучение на увивни растения. Поради бързото сблъскване избяга, той скроет всички недостатъци на това обучение.

Прическа започва доста по – рано- след като млад разсад се стабилизира. Забележи първите признаци на растеж, трябва незабавно да отрежете върховете на леторастите – това стимулира кущение. След прераждане е 10-15 см е необходимо отново да бъдат премахнати.

Важно! Така че трябва да се направи в рамките на две години. След като обемът на короната, ще бъде достатъчно, може да се пристъпи към неговото формиране.

Ако не подстригване на храсти, тя ще изглежда доста свободен, твърде корморан

Важно! Оградата може да достигне два метра, но това е възможно в по-топлите климати. При нас има риск, че на върха ще обмерзают.

Отрежете по-добре растение през май и август

Заключение

Здравейте чудесно за формиране на жив плет. Освен това, той е доста подходящ за онези, които нямат опит в отглеждането на храсти, така и за опитни градинари!