На Бирючина вулгарис: засаждане, начини на отглеждане и грижи прости правила

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Идеален храст за създаване на живи плетове и бордюри, както и дизайна на градински алеи и лехи.

Biruna представлява вечнозелен от широколистна храст, който принадлежи към семейство маслинови. Включва 50 вида, широко разпространени в Европа, Азия, Австралия, Северна Африка.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Растението е добре адаптирани към нашите климатични условия

15The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Описание

Това е близък роднина на люляк, която прилича на нея дори и листа, кора. Разбира се, цъфтежа не е толкова интензивно и размери и много по-малко. Храст с височина около 1-2 метра, разпространението на короната.

Важно! Обикновена Бирючина изисква малко грижи. Ако Буш не намалява и форма, това ще е като трева, че от време на време на цъфтеж.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Буш толерира прическа, която му помага да стане по-добър, става по-сложен и по-дебел

Листата са продълговато-яйцевидни, жилав, тъмно-зелени. Цветовете са малки по размер, много ароматни. Цъфтеж се случва в рамките на три месеца от юни или юли. След цъфтежа се образуват плодове, малки кръгли плодове, тъмно синьо или почти черен на цвят. Вътре семена 1-4 бр.

Обичаше храст за бърз растеж, е вид се смята за най-морозостойким. Той може успешно да расте в средната лента.

Внимание! Често в дизайна се използва като жив плет, въпреки че при правилно подрязване може да бъде соло Прима в малки групи.

13The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Моля, обърнете внимание! От Бирючины vulgare, което го прави интересен за бонсай, от много градинари, пристрастени.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Бонсай – малко Бирючины vulgare за отглеждане на закрито

Характеристики на засаждане

При нормални обстоятелства, той живее в храсталаците, толкова различно теневыносливостью и zasuhoustoychivostyu. Твърде внимателен подбор на качеството на почвата не се изисква, е трудно да расте върху сухи, пясъчни и кисели почви. Разбира се, като всяко растение, на връх му декоративен ефект може да се развива само при подходящи условия.

Съвет! За изграждане на отклонение от строителството на ограда е не по-малко от 1 м, за да се избегне постоянна сянка. Също така Буш ще бъдем благодарни за умерено влажна почва. Не е излишно допълнително хранене, дренаж.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Растението нетребовательно към почвени условия, единственото „но“ кисели торфени субстрати

Оптималният състав на почвата:

СОД – 3 части. Хумус – 2 част. Пясък – 1 част. The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Най-добрите храст ще расте в добре дренирани и богати на хранителни вещества почва

Пресаждането се извършва предимно през пролетта, докато се събуди бъбреците. Но много градинари смятат, че това е Бирючина, това може да стане във всеки един период на вегетация.

Правила и начини за размножаване на буш

Има много възможности, вие трябва да изберете този, който е удобен за вас. От наличните – размножаване чрез семена, резници, издънки, резници, коренови издънки. Помислете за най-популярните.

Семена

Размножава се чрез семена на храста не е толкова лесно, освен това самият процес отнема много време. Проблемът е, че жизнеспособност на пресни семена едва достига 65%. Плодните, т.е. появата на материал за сеитба се извършва само от шеста година.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Растението е лесно да растат и да се разпространяват чрез собствени

Важно! Тази опция е задължителна за производство на отглеждане растения, което означава, отглеждане на продажба.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Нуждае се от редовно поливане на младите издънки до 2 години

Семената се събират от зрели плодове, и вие трябва да отделите най-голямо. След разопаковане, трябва да ги сложите във водата и да чакат, докато някоя от тях да излязат. Първият щурм, втори, подходяща за сеитба.

Съвет! Сеитба преди зимата в открит терен за преминаване на процес на стратификация (естествено твердения). Разсад се появяват след 1 година, така че трябва да бъдем търпеливи.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Промишлени размножаване храст

Резници

Удобен и бърз начин. За него трябва да се събират резници през лятото, почти всички стана. Тяхната дължина 10-12 см, засаждане се извършва в субстрат от торф и пясък. Материал за разплод prikatyvaet под ъгъл 45° със задълбочаването на 5 см

Важно! Оптималната температура за по-бързото вкореняване – +20-25 °C. за да се постигне за всеки режещ трябва да се носят пластмасова бутилка.

Корените се появяват в рамките на 14 дни след 3 месеца, а след това кореновата система ще бъде толкова мощен, че един храст могат да се пресаждат на постоянно място.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Зрели клонки с дължина 10-12 см се поставя в субстрат – смес от хумус и пясък 1:1 За вкореняване

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Преди засаждане в открит терен за получаване на добра коренова система, се препоръчва preplant резници с употребата на стимулатори за вкореняване

Резници

Това е още по-лесно: през пролетта трябва да бъде закован на земята около клони и ги поръсете с пръст. На мястото, където клонка Бирючины да влезе в контакт със земята, човек трябва да направи един малък разрез. След като на върха на въдица, който остана neprikajannoi ще започне да пуска нови листа, това е време, за да се разделят на щамове от майчиното растение.

Съвет! За постоянно пребиваване на ново място може да бъде трансплантиран в следващата година, за предпочитане през пролетта.

Схема на размножаването на наслояване

Алтернативен формиране на ядрото:

На клон, да направи няколко драскотини игла. Напълнете найлонова торбичка с пръст и да го прикачите към бранша с драскотини. Важно е да се постигне целостта си, това ще помогне на лентата. Постепенно, пакет ще бъде изпълнена с корени. Тъй като само те получават малко място, трябва да се отсече и да е клон и трансплантация на растението на постоянно място. Трябва да изтриете пакет. The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

На следващата година растението могат да се отделят от растението и се засаждат на постоянно място

Важно! Така че, можете да получите много резници, който в бъдеще ще расте бързо.

Грижи

Грижи Бирючина проста, трябва да знаете няколко основни техники:

периодично поливане без напукване; разрохкване на почвата под печат; плевене; резитба на храста. The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Храст, суша, трябва да се полива рядко, но в изобилие

Първите три точки може значително да се улесни, ако тор с стволовете на дърветата кръг. Това трябва да се направи, когато земята е достатъчно топло. Полива се само в периоди на суша. Ако лятото е умерено, естествена влага, да е достатъчно. Правилното поливане е щедър, но рядко.

Съвет! Също така е важно да се хранят и да ги държи по-добре през пролетта, с използване на органични. Ако хедж вече оформени, тогава храненето се извършва разпръснати органични вещества на корена.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Храст може да расте без храна, но не се препоръчва през есента, за да добавите дървесна пепел

Подрязване

Това е един от най-важните селскостопански практики за постигане на декоративен ефект. Здравейте-това е чудесен материал за обучение на увивни растения. Поради бързото сблъскване избяга, той скроет всички недостатъци на това обучение.

Прическа започва доста по – рано- след като млад разсад се стабилизира. Забележи първите признаци на растеж, трябва незабавно да отрежете върховете на леторастите – това стимулира кущение. След прераждане е 10-15 см е необходимо отново да бъдат премахнати.

Важно! Така че трябва да се направи в рамките на две години. След като обемът на короната, ще бъде достатъчно, може да се пристъпи към неговото формиране.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Ако не подстригване на храсти, тя ще изглежда доста свободен, твърде корморан

Важно! Оградата може да достигне два метра, но това е възможно в по-топлите климати. При нас има риск, че на върха ще обмерзают.

The ordinary Privet: planting, methods of reproduction and simple care rules

Отрежете по-добре растение през май и август

Заключение

Здравейте чудесно за формиране на жив плет. Освен това, той е доста подходящ за онези, които нямат опит в отглеждането на храсти, така и за опитни градинари!