На рафтовете в кухнята: характеристики и предимства

Кухнята за много жени, остава фаворит и основните място в къщата. Вкусен обяд, хубав чай, чисто и подредено в цялата сграда, кухнята е добра домакиня. Се подходи към този, лесно, защото всеки ножевыми и аксесоари, можете да намерите своето място, независимо дали пускането им на стилни рафтове.

Характеристики и предимства

Съвременните дизайнери все повече клонят към отказ от кухня с шкафове, визуално стесняване определяне на пространството. Алтернатива са различни полкове, които удобно се настаниха подправки, съдове със зърнени храни, ножевыми и много други кухненски аксесоари.

Предимства на рафтове в кухнята:

    отворени рафтове за оптимизиране на приготвяне на храната в кухнята; не е необходимо да търсите нещо в далечния ъгъл на кабинета; кухня разширена; широка гама позволява да изберете рафтове за кухня в едно стилевом решение.

Има и други характеристики на рафта в кухнята, който много хора са свикнали да се отнасят към недостатъците. Така, откритите повърхности на съдовете бързо се доказва прах, капки мазнини от готвене. От друга страна отворени рафтове са предназначени за съдове за честа употреба и след това измийте го във всеки случай трябва да е често. Прибори за маса само по повод пристигането на гостите, може да се постави в удобен разтегателен рафтове.

Разновидности

Невероятно разнообразие от рафтовете позволява да се скрие от любопитни очи излишни ястия, или, напротив, да го покаже в целия си блясък, като поставя го по всички канони на стил.

загрузка...

Прибиращ се

Вероятно всеки собственик на дълбоки и вместительными чекмеджета са запознати със ситуацията производство нужда от саксии от далечни краища. Първо трябва да премахнете купа на първа линия, премахване на неправилен размер на тигана… и тук ние ще се спрем на това, че готвя по-добре в тиган не е с правилния размер, за да запази време и в края на поръчката. В резултат на това, обемът на готвена храна повече или по-малко трябва да готвя по-често или да несвежие порции.

Как да се оптимизира дълбоко просторен, но неудобен шкафче? Достатъчно е да купите кутии с дизайна на „въртележката“ с няколко нива. Веднага искам да отбележа, че количеството на вмещаемой съдове в гардероба на рафта ще се увеличи, вярно е, че с нея дори и най-малките топки имат своето място. Най-доброто място за инсталация са ъглови шкафове с огромно пространство вътре.

Прибиращи рафтове-„въртележка“ може да бъде полуовальной форма или повтаряне на ъгъла на шкафчето. Интересно решение ще се превърне в кръгла полк за закрепване в средата. Тя ви позволява да поставите купа по цялата обиколка и с помощта на механизма на въртене, за да се получи в един момент трябва.

Практично решение ще выкатная полк. Нейната особеност е в разтегателен механизъм, който се намира на долната част на кутията. За проектиране на оформлението ще отговарят на тесен, но дълбок, кабинет, което е особено неприятно да стигнете твърде далеч. Срок на годност има няколко етапа със спирки по вертикала. Дизайнът е незаменим за чаши, чаши и други съдове, не с по-голям диаметър.

Етажерка на колела-още едно решение за подправки и за съхраняване на много видове зърнени култури. За това е достатъчно малко пространство между кухненски бокс и хладилник, хладилник и котлон. Цвят на рафтовете може да съвпада с цвета на мебелите. Вид на шкаф с няколко хоризонтални рафтове може да побере множество контейнери.

Таблица

Опция за освобождаване на масата ще поставяне на рафтовете на работния плот. Модел с няколко нива, предварително събрани на стената. Това е възможно, ако на масата се намира в ъгъла на кухнята, както често се случва в малки апартаменти.

Тук има място за сахарница, комплект за подправки, сол и дори ваза с цветя могат да угодят на господаря кухня, не заемат място на бюрото. Също на масата, рафтовете изглеждат добре контейнери за зърнени култури, в един и същи стил.

Декоративни

Ако всички необходими аксесоари, за да отговарят на удобен мултифункционален рафтове, време е да се мисли за украсата. Издълбани рафтове от дърво и метал с замысловатыми модели са перфектно съчетани с фини аксесоари за стайлинг. Така, в стил „прованс“ е подходящ издълбани метален рафт с куп лавандула.

Още едно интересно решение, ще стъклени рафтове различни форми. Срок на годност може да бъде под формата на действия или вълна. Кухня в стил „хай-тек“ и „ар нуво“ кристал допълнително украсени със светлини.

Основното правило е хармоничен вид декоративни рафтове своите nesaglasnost. Букет от сухи цветя, няколко готварски книги – всичко, което трябва да добавите в кухненски интериор „удар“.

Светлина

Рафтове с осветяване за разширяване на функционалността на кухнята. Какво ми трябваше да гледам здрач в продължение на дълго време, страхувайки се да се събуди до ярка светлина лампи, сега можете да намерите в рамките на няколко секунди. Леки стелажи са от особено значение за семейства с малки деца, където има нощен режим на хранене.

Подсветката може да се извърши по следните начини:

    led модули на системата; точка осветителни тела; халба бира.

На задната стена на рафтовете, и да направи огледалото, изпълвайки помещението мека разсеяна светлина.

Затворени и отворени

Собствениците на малки кухни Fit стилен редуване на затворени и отворени рафтове, тъй като устройствата на legkoizvlekaemye по-практично да се съхранява в затворени, прах. Например, чаши за вино и чаши за вино дизайнерите умело са поставени в затворени рафтове със стъклени врати.

Отварям рафта и са добри за всеки ден прибори и декоративни бутилки и контейнери. Днес, в чест на дизайнери рафтове, направени от естествени материали, независимо дали масив от дъб, бор и други.

Стилно изглежда комбинация от отворени и затворени рафтове в един дизайн. Така, в началото може да се затвори шкафове сцени на употреба, а в долната част – останалите си неща. Има по-сложни модели, например, две скрити рафтове са свързани по-отворени.

Плъзгащи се

Кухня в съвременен стил, подходящ плъзгащи модели на рафтовете. Расте по диагонал, метална модел е проектиран с оглед на всички ястия и, при необходимост, да бъде хубава фигура. Тези рафтове се използват за изсушаване прибори, оборудване на места за почистващи и перилни препарати под мивката, както и на добавки към кухнята нещо.

На открито

Откритите рафтове – здрава конструкция, която може да издържа на всички натоварвания. Те са подходящи за микровълнова фурна, мультиварки и друга битова техника. Вярно е, че тези модели често са направени от дърво или метал.

Предимство на външни рафтове в предната част на кухненските мебели е нейната мобилност, защото много от тях са снабдени с колела. Ъглови рафтове и заемат минимално място и може лесно да се побере в малка свободен ъгъл в кухнята. В тези модели биологично страхотно саксии с цветя, стилеобразующие аксесоари.

Предене

Шарнирный механизъм легна в основата на рафта тип „въртележка“, които представлява полк на няколко кръгли нива. Въртяща се етажерка като на рафта в супермаркета, можете лесно да получите всяка купа, и проблемът далечни краища изчезва.

Трябва да се каже, че за кухни с голяма площ може да се купи външен дизайн с множество секции и нива с ограничители. Подправки, консерви, сосове и много други неща, може да се побере в тази оригинална част от обзавеждането.

Вино

Эстетов и от любителите на хубаво вино и благородно се опитвам да попълни колекцията си, чрез закупуване на нови видове и интересни аромати. Бутилка вино, като правило, финес, а понякога и оригинален дизайн. Скрий такава колекция на вратата на кабинета, щеше да е най-малко глупаво, защото има възможност да го превърнете в стилен елемент от кухненския интериор.

Всички запознати с вина на човек при съхранение на вино, спомняйки си за това, че тя трябва да бъде в хоризонтално положение. Тогава загуба на вкус и незабравима музика му не са застрашени. И ако в бара няма място, използвайте стенни рафтове с много выемками за всяка бутилка. Той изглежда много стилен и колоритен.

При липса на дестинация за съхранение на вино в продължение на няколко години, и има хоризонтални рафтове с ограничители, в които бутилки ще бъдат поставени в изправено положение. Дизайнерите предпочитат модели, изработени от состаренной дърво.

За съхраняване на малки количества напитки подходящ тесен вино кабинет, разположен в пространството между гарнитуром и хладилник. Той е лентата с редици на малки плочи, доп. ограничения. Бутилките трябва да са разположени хоризонтално, а брони ги предпази от излизане.

Интересен и лесен вариант ще се превърне в един отворен рафт от дърво с дупки за горлышек бутилки. Освен това, можете да добавите точки. Дизайн може да бъде поставена както хоризонтално, така и диагонално, защото дупки надеждно заключване на всеки екземпляр от подбрани напитки.

Има малки рафтове за трапезните вина. Най-честата форма е на много нива вълна.

Със стъклени врати

Рафтове със стъклени врати съчетават в себе си предимствата на отворени и затворени рафтове. Те не изяждат и без това малко пространство в кухнята, докато в същото време защитава купа от слягане на прах, мазни пръски и други важни места в процеса на готвене.

Рафтове рамки са изработени от дърво или пластмаса. Задната стена може да бъде огледално визуално прави мястото още повече. Задаване на точка осветление на рафтове осигуряват допълнително вътрешно осветление, мека разсеяна чрез огледало.

Ъгъл

Във всяка кухня има кът с неизползвано пространство. Това може да бъде място над мивката или над маса за хранене. За първия вариант е подходящ ъглова етажерка с няколко нива, изработени от материали, които са устойчиви на вода. Стилни опаковки за сапуни и почистващи препарати, украсяват интериора.

Ъглова етажерка над бюро може да се направи от различни материали. Дървена полк с две нива и Съединените кръст-образни греди. Те са подходящи за съхранение на аксесоари за експерименти в кухнята, например, колекция от готварски книги.