Натяжной таван или кабинет определя на първо място

Много често в съвременните интериора може да срещнете комбинация от шкафове по цялата височина на помещения с висящи тавани. Тези продукти не напразно е спечелил народната любов: можете да изберете дизайн, подходящ за всяка стая и ще продължи и в кабинета, и тавана е много дълго, да иска при минимални грижи. Въпреки това, там почти философски въпрос: Какво е на първо място – на тавана или в килера? Ще се опитам да разбера това.

Какво да направя първо

Вие трябва да започнете с оценка на това, което вече се намира в стаята. Ако стаята вече има шкаф – така че тавана трябва да се извършва с оглед наличието на вградени мебели. И ако сте инсталирали окачени тавани – трябва да изберете такава височина на шкафа, за да се поберат в съществуващото пространство.

Ако апартамент под ремонт, необзаведен, не от тавана, можете да изберете един от следните варианти:

натяжной таван и багажник с капак.

  • Тъй като в този случай мебелите не се докосва тавана, инсталиране на тази комбинация не е от значение. Височина на гардероба трябва да е малко под нивото на затягане тавани. Размер на разделящото пространство може да варира от няколко сантиметра до метър и повече. Тавана е опъната по целия периметър на стаята, и когато искате да преместите кабинет, без щети за него;

натяжной таван има в шкафовете.

  • Този начин на монтаж е удобен начин за създаване на тавани осветление на корпусна и мека мебел, както и фактът, че използваемата височина на шкафа ще бъде равна на височината на стаята. В този случай, първа плафон и да го извадя, а след това да инсталирате подвижен стъклен вратата на гардероба;

натяжной таван започва от вратата на килера и успоредно с железопътен транспорт.

  • Гардероб в този случай се произвежда без покритие, а височината му отговаря на нивото на конкретната тавана на помещението. В този вариант е първо да се установи прозорци и врати, шкаф, а до размер на дървена греда служи като основа за закрепване на тавана. Възможност за преустройство на кабинета липсва, но демонтаж без повреждане на теглително на тавана могат да бъдат лесно;

таван, декоративни панели (фальшпанели) шкаф.

загрузка...
  Метод е лесен за изпълнение, изглежда приятна в естетически план и дава възможност за разбиване на таван или килер за дрехи без да жертват един за друг. В този случай, пред вас комплект мебели за последващи инвестиции в фальшпанелями на таван.

Методи на монтаж

Да разгледаме основите на инсталацията в килера и на тавана на всяка от по-горе предложените методи.

Шкаф с натяжным таван.

  На мястото, където искате да инсталирате вратата на килера, на тавана се закрепва размер на дървена греда. Тя едновременно ще служи за закрепване на теглително тавана, релси за гардероби. Много е важно да се инсталира греди строго успоредно на стената – това ще зависи от правилния монтаж на мебели. След инсталиране на лесоматериалами тя произвежда монтажни водачи на кабинета, които след това ще бъдат монтирани на вратата.

На този етап се произвеждат електрическа инсталация: кабели, инсталиране на ипотеките, в това число и в космоса, за бъдещето на шкафове. Ако в плановете е монтирането на климатик или друг монтаж на таван на уреда – това също трябва да се вземат предвид.

Следващата стъпка е да инсталирате и затягане на тавана от плат. След инсталацията и залепване монтаж на таван первази можете да поставите врати и вътрешни рафтове на гардероба.

Инсталиране на устройства тавани, под съществуващия шкаф

  . Тук, както и в предишния случай, започва с монтаж на дървени греди на тавана. Разликата е в това, че той има пред водачите на гардероба. Гредата се закрепва към едната страна на рамката на тавана, който ще разпъне платно.

Електрическа инсталация също се прави за инсталиране на тавана. В допълнение към основното осветление в стаята, полезно е да се направи серия от лампи в предната част на вратата на гардероба. По-добре, ако те са светодиодни или халогенни.

Декоративни панел за определяне на

  . В този случай е необходимо първо да се постави гардероб. В дървена галя привързана към бетонному тавана, фиксиран ръководства за бъдещето на кабинета. При тази дървесина впоследствие коригирани фалшиви панел – отпред застегивается на улицата. Той ще служи за закрепване на таван. В резултат е ефектът на целостта на килера и на тавана. Освен това, една такава схема на монтаж е независимостта на елементи могат да бъдат демонтирани от килера или на тавана, без да се повреди.

Осветление

С помощта на теглително таван може да се изпълни шкаф много полезна функция осветяване. Това може да бъде направено дори и в случай, когато кабинет вече в стаята. Това е важно при проектирането на окабеляване, за да се определи, където е необходимо, осветление в кабинет и да се направи ипотека в съответните части на тавана. Най-често монтаж на козирка на мебели, или ако тя липсва – преди врати на гардероба. В случай на висящ таван в тоалетната уместно да прекара осветление на вътрешността на мебелите. Има възможност за инсталиране на сензор за движение, който позволява автоматично включване на светлините при отварянето на вратата на гардероба.

Стандартните препоръки за инсталиране на подсветката:

  настроите осветлението над врати гардероб; светлина е по-добре да се направи разсеяна, за да се избегнат резки сенки в огледалото; оптималният брой на източници на светлина, е равен на броя на вратите в гардероба си.

Вместо точкови източници се използват led лента в различни цветове. Това ще помогне да се създаде необичайна атмосфера в помещението.

Полезни съвети

Ако стаята вече има натяжной таван – бъдете внимателни при сглобяване на мебели. Тавани лесно се повреждат остри ръбове и предмети.

С една малка разлика между капака на кабинета и на теглително таван, можете да използвате тавана на первази. Да получите представа за целостта на структурата.

Не бъдете мързеливи, за да може да изчисли всички размери на етапа на планиране, преди придобиването на мебели. Няколко сантиметра може да бъде критично, когато са инсталирани в шкаф или таван.

Ако първо се направи таван – непременно уведомете администраторите за намерението си да инсталирате шкаф. Може би те може да ви даде полезни съвети за инсталиране и ще сметне вашите желания при монтаж на тавана. Желанието им да изразят и при монтаж в шкаф.

Интересни решения в интериорния дизайн

Този гардероб от стена до стена завършени преди монтаж на таван. В декоративна ивица на кабинета светлина.

Класически вариант на шкафа е с капак и самостоятелен монтаж на тавани премахва всички ограничения върху разположението на мебелите в бъдеще. Тук можете да видите, че окачен таван и заема място в гардероба.

В този вариант на височина кабинет-купе значително по-ниско от височината на помещението. Багажник и таван са независими един от друг. Но това не пречи на кабинета да биологично запълване на пространството на стаята.