Нитяные завеси в кухнята

Нитяные завеси в кухнята високомерие и по домашному. Те се използват за украса на прозорците, вратите, стените или полилей. Ако надникнем в историята, ще видите, че завеси-конци, дошли до нас от източните страни, където те служат в горещите дни, прикрепена на вратата, за да се скрие на дома от любопитни очи. В момента те често са направени от Плат-това е фина, прозрачна тъкан, оцветяване на помещения и отлично дишаща. Добре подбрани щори придават неповторим уют на помещението.

Предимства

Предпазва от слънцето в горещите дни, не създават сянка в облачно време. Не се страхува от калта, поради импрегниране на влакна с помощта на специален разтвор. Те просто дръж телефона. Добре дишаща. Да се разшири визуално пространството. Възможност разделят на две зони: за готвене и хранене. Да защити кухня от лети улични насекоми.

Видове

Тънки и широки lapsien. Обмотанный ивици, във вид на верига(въже), за да придават изисканост на помещението. Прост Муселин. Rainbow кисея — това е вид щори включва прежда меланж или такива влакна, където преходи цвят от един към друг. Тук могат да бъдат различни нюанси на един цвят и комбинация от различни цветове. Направления от мъниста и bugle — те са направени във формата на капка, сърце, кръг, диамант, кръвотечение. Декорация могат да бъдат закрепени в шахматна дъска модел, в края на редовете или в разбъркан ред. Този дизайн ще ви позволи да създадете кухня светло оживена атмосфера. Люрекс — в действителност, люрексом-това е тъкан от лъскава металлизированной направления. Выкладываю модел завеса на дъжда, където блестящи нишки падат като дъжд. Завеси с eurescom предимство ще допълнят всеки стил на обзавеждане, ще усещането за празник. С пайети. Пайети обикновените пайети. Като аксесоар за тези щори често се използват щипки за коса и цветни букети. Меки плюшени прежди с pom-помераните чудесно за светли, топли декорация на помещението. Конци панели, съединени в една фигура. С пера — много необичаен вариант. Пеперудите създават лятно настроение.

загрузка...

Често в дизайна на кухненските щори комбинират с текстил. И така, след като нишки минават през една широка ивица тъкан или завеса вратовръзка с голям лък. Ще изглежда добре висеше в близост до конец завеси от едно парче плат. Освен това, интересен вариант ще украсяват с дърворезби и големи мъниста от различни материали. Пъстри тънка нишка добре украсяват ниша.

Оригинални щори, състоящи се от цветни нишки, които не са със същия размер. Благодарение на конци завеси, можете да играете със светлината и сянката в трапезария част на кухнята. Не по-малко полезно е комбинация от памук завеса с щори и природни фрагменти, като например дърво или бамбук.

Силует завеси

Най-често за кухня силуети на пердета:

Арка. Триъгълни. Напълно крие от очите на прозореца.

Основните критерии за избор са размер силует и осветление. Тъмна кухня в по-малки размери, не се препоръчва, за да украсят себе си плътен силует.

Как да изберете цвят и материал

Модерна цветова палитра е много разнообразна, заедно с пастелни нюанси могат да се видят ярки, приглушени, по-тъмни. Що се отнася до материала, тук си има мъдрост: вискоза и полиестер ще изглежда уместно във всеки интериор, но вълнена или ленена е приемливо, най-вероятно в стил ретро или кънтри.

Има няколко варианта за дизайн на помещението, неща, които трябва да знаете преди да купите нитяные завеси за кухнята.

    Контраст.

В интериора, където преобладават светлите нюанси изглеждат по-тъмни нишки, и обратното.

    Завеси трябва да бъдат направени в една и съща цветова гама, както и всички декорация на кухня. Ако цвета на щори се определя, след ремонт, е прието да се ориентирате към цвят, мебели и текстил.

При закупуване на пердета, трябва да се има предвид в коя страна на прозореца на кухнята. Ако на север, прекрасен вариант ще теракота, топли жълти нюанси, ако на юг след това на студено и на тъмно.

Как да се определи

Има няколко начина за закрепване на пердета от памук.

На карнизе.

    • Ще трябва да изтръгне мряна в джоба, намира се в горната част на пердетата.

Куки.

    • Шият завеса лента, а след това приложете малки куки.

На самозалепваща се лента.

    В горната част на завесите кука велкро.

Комбинация от стил на интериора

Класически

Ако вашата кухня е оформена в класически стил, обърнете внимание на пердета с матирано директен нишки, вертикални ивици, визуално правят тавана по-горе.

Етнически и Ориенталски стил

Тук не може да бъде по-подходящ вариант с декорации. Слънцето се отразява в стъклото, визуално увеличава пространството.

Средиземноморски или прованс

Прекрасно допълнение този стил са кисея завеси направления на веригата.

Стил хай-тек

Ако в интериора на кухнята много от детайлите от хром и стъкло, хармонично изглеждат завеси с люрексом сребърни конци с мъниста от метал.

Минималистичен стил

Най-добрият вариант за този стил — обикновена завеси от кисеи.

Еко-стил

Украсяват интериора на памучни завеси, изработени от естествени материали: памук, бамбук или от лен.

Производителите

Днес много търсени са нитяные завеси от Турция и Китай. Сред турските компании, заема важно място торменту на ринга, фирмата предлага широка гама от щори за всеки интериор. В безтегловност струни на въздуха, украсена с мъниста и нитове, поблескивающий на слънце различни тъкани, надеждно защитават стая от изгарящ лъчи в горещите дни. За производство на щори, прежда торменту на ринга използва естествени, екологично чисти материали. Освен това, често се използва плат, който е лесен за отглеждане, не изгори след слънцето и е с богата цветова палитра.

За да се увери, че завесите не се слепват един с друг или да се обединяват, създавайки необикновени картини, те са импрегнирани антистатиком. Продукти торменту на ринга се отличават с висока плътност на конеца, са произведени с дебелина 3-4 mm. Нитяные завеси с торменту на ринга не се бърка, се лишите от петдесет на сто от светлина, закопчаване на самозалепваща се лента, или завязки, в зависимост от това как предпочитате. Най-интересен вид щори е от този производител — доброто перлени нишки, или с кожени вложки и завеси светят в тъмното, те могат да бъдат в различни цветове.

Всяка колекция дава на първоначалното име, в зависимост от фигурата, която образуват конци. Например, един от моделите е име на Буря и са представени в широка цветова гама.

На китайския пазар завеси, прежда, обърнете внимание, това е компанията за домашно Деко. Продукти от този производител са изработени най-често от мека на допир тъкан, например, бамбук или акрил. Отличителна черта на тази марка е, че освен стандартните цветове, можете да предложи изключителен дизайн.

Как да направите своя собствена

За да се направи завеси от кисеи със собствените си ръце, ще ви се наложи lapsetime лента или дебела прежда.

Ако искате да създадете нещо по-различно добавите бутон, миди, тапи от бутилки вино. Ако искате просто, можете да използвате прости цветни панделки от сатен. Ако лентата твърде големи, за края на всеки от тях трябва да се шие на пратката, тъй като той може да действа като обикновен орех. Това не ще позволи на лентата за обрат, те ще бъдат насочени надолу.

Когато задачата е да се направи завеси, като в магазин, като правило, стават вискозная прежди, тя блести и искри на слънцето. Десет чилета вискоза може да се изгради завеса с дължина два и половина метра и ширина три. Поддържа нов завеса може да служи като парчета дърво, която е усукана нишка. След това завършва трябва да се завърже на възел или обагрям. Често летните завеси, изработени от фатина. Те могат да бъдат прикрепени върху мряна-корниз.

Важно е да се отбележи, че за изработката на пердета могат да бъдат приети естествени копринени ленти, особено ако те не са направени на парче плат, защото нарязани влакна се различават.

Как да се грижим

Измиване и завеси имаш рядко, все пак трябва да знаете как да направите това. За да защити превръзка от entanglements, най-добре е да си мият ръцете в прах, може да се използва обичайното сапун. Въпреки това, в случай, че решите да използвате пералната машина, използвайте деликатно пране. Преди измиване завеси трябва да бъдат обединени в един продукт, за да се свързват в различни места, или връзване на възли, плетена. След това сложете ги в торбичка за пране или в найлонови чорапогащи. Чисти пердета не трябва да се гали, те се изправи под собствената си тежест. Дръж ги, обикновено са свързани, след това внимателно отприщи.