Окачен камина

Висящи камини тип стават все по-популярни. На първо място те не приемали на сериозно, но с течение на времето, и интерес към по-необичайни проекти се разраства и днес тя е пълноправен мебел, който е признат от много оригинално и стилно.

Малка екскурзия в историята

Първият висящ камина с произход в южната част на Франция през миналия век, през 60-те години. Те са създадени в малка работилница в краевом центъра на Виолс-Ле-крепост, който е бил отворен, Доминик Имбер, които са получили висше образование, любител на пътуванията и философия.

Студио стая може да се нарече пресилено, има условия не е имало: покривът тече, прозореца не е, и снегът лежеше на пода.

Доминик само се замразява в тази стая, и това да му попречи да му творчески експерименти. Така че той трябваше да се измисли нещо, което би могло да топлина. Този уред е домашно окачен камина, на човек захваната за стената.

Името на този Antefocus дизайн, а година по-късно, през 1968 г., нов камина, обадих се в Gyrofocus, но от вида му, който е стигнал до наши дни остава непроменена. Окачен камина извършва ръчно, използван за полирана стомана, с черно матово покритие и видими шевове.

загрузка...

Gyrofocus

Gyrofocus, на първа линия на висящи камини, способни да се въртят на 360 градуса, и една на много изложения и е била показана в три важни музеи. И това се дължи не само на техническо съвършенство дизайн, Дизайн Gyrofocus, интересно е, че пожар се гледа през прищур.

Гостите, които отишъл в студиото на учителя, никога не е престанал да се чудя това чудо на техниката и не е далеч, че в домовете им има такава кръгла камина. Но консерваторите отдавна стояха по местата си и не са склонни да приемат иновации Имбере, така че първоначално за съдбата на новото му изобретение держалось на индивидуални клиенти – това са художници, архитекти по професия и представители на бохемски дружество.

По какво се различава през цялата окачен камина и аспиратор, внесени от дымосборник от Русия?

В тези дни няма спор за „плаващ“ камини, шок схлынул, Русия се използва за такъв необичаен детайл от интериора. На руския пазар опъната структури дойде по-близо до здрач на 90-те и уверено са се превърнали спечелят своето място на пазара.

По-специално, философия

За съвременен дизайн на апартаменти висящи камини са най-ярък израз на деконструкцията. С тяхната идея за уют и семейно огнище, е различна. Най-вече, защото тези камини са прикрепени към тавана, въпреки че има подобни проекти, и са прикрепени към стената.

Днес класически предпочитание на масивност и брутальности вече не е толкова актуален, колкото и преди, те стигнаха до лекотата, ирония и дизайн на брега на идеи. Продукти от тази форма изглеждат като говори за своята независимост и само в този свят.

7 снимка

За эстетичности и практичност

Привидно, висящи камини – това е предизвикателство функционални и рационални теории, а те, оказва се, са много практични и имат много естетичен външен вид. Това е „плаващ“ дизайн на пространството, достъпно във всички части на помещението със съответните носещи характеристики. Тежат тези дизайнерски центрове не са толкова много и така е идеално, когато голямо натоварване на покрива и на пода, не се препоръчва.

Практичност окачен камина спестява място, но дымосборник този огнище може да бъде доста висока. Много красив вид са двухцветную модел. Те действат като вертикална господстващо, визуално прави стаята още по-високи. С този фокус във всяко помещение, в атмосферата се превръща в някакъв мистериозен човек.

Материал на изработка

В повечето случаи-е метално изделие, което определя мярката на собственото си тегло. На оперативни възможности, висящи дизайн показват отлични резултати, и това е, разбира се, заслуга за висока ефективност, пожароустойчивост, неръждаема стомана и чугун.

Външно боядисване не е от значение тук, защото никой не се нуждае от утяжеления цялата конструкция. Разнообразие в стила и да се постигне съвпадение на цветове в различни нюанси, чрез хромирования и гланцова или матова повърхност.

Обикновено, окачен камина модулен дизайн и е доста просто става. Това не изисква много усилия и време за инсталация. На външен вид съвременните модели, които могат идеално се вписват в интериор, хай-тек и други подобни.

Избор на проектант

Метални конструктори избран не случайно, защото това е пластмасата е материал, благодарение на формата на висящи камини понякога просто фантастични. Тук е мястото, където се обърнеш смелите дизайнерски идеи, и в резултат на което светлината се появи не само на ъгли и линии, строги геометрични правила, но модел, който изглежда като метална скулптура.

Дизайнерска мисъл не стои на едно място, и се появява все повече и повече странни вида екзотични растения, чужди кораби, морски перископы кристали или сложни фигури.

Няма граници за въображението и творчеството, и в сътрудничество с модерни технологии за обработка на метални изделия, получени от модели, много са точни в изчисленията.

Най-често срещаните висящи модели

Както стана ясно е хай-тек, в какъв стил е най-подходящ за изграждане на висящи камини. Този необичаен стил и смел дизайн, строги форми, както и сдържаност в избора на цветове. Най-често срещаните модели на висящи конструкции спокойно може да се класира като:

    FireObr с камина, предназначени за обработка на дървесина, с една тръба-дымоходом, с универсален дизайн и три цвята. По форма на поражението в този случай са обърнати Юла и стъклен панорамен изглед врати. Без украса, всичко е много просто, но доста стилно. Antrax това се счита за доста необичайна модел с немалым размер, но поради отвореността на пещта от три страни, чувство на претоварване не се появява. Тук е възможен и вариант за отопление на дърва и биогорива с очарователни и арестуването на огъня. Ами този дизайн изглежда в средата на стаята, заобиколен от мека мебел в формата на мека мебел и столове; балон – през цялата дизайн висулка, подходяща и в средата на стаята, близо до стената. Вариант пещ – открит на дърва. Арион – камина подвесного тип, който е инсталиран в ъгъла на стаята. Тази конструкция се прикрепва към стената на пещта, трапециевидные, устойчиви на топлина стъкло.

Строителство

Окачен камина, за да се утвърди във всеки дом в някоя къща на село, защото теглото на фурната значително по-малко тегло печки на традиционния модел на камината. Метални печки окачен камина никога не завършват нито камък, нито керамика, както и максималният общото тегло е над 50 кг. монтаж на дизайн, не изискват по специална изолация на стените на мазето.

Няма проблем да се съберат толкова окачване сам, дори в апартамента си, само трябва да техника и чертежи.

Да се определи вида на горивото

Горивата висящи конструкции могат да бъдат:

камина на твърдо гориво (обикновено дърво); електрическа камина (в този случай, печка, разположени във вътрешността на подгряващата спирала); стелаж, потребляющим биогорива. Разликата този вариант на домашно огнище, камина че това не трябва, това е оптималната модел подвесного камина за всеки апартамент.

Ако моделът е предназначен за обработка на дървесина, дървен материал, печки могат да бъдат отворени и затворени защитно стъкло на вратата. В последните години се наблюдава тенденция за увеличаване на площад прозрачен прозорец, в който горива, и панорамни прозорци.

В просторния вътрешен можете да предпочетете външна камина. Това е възможно, когато помещения често и внимателно вентилация. Ако става дума за къща с двоен стъклопакет, тогава ще ви се наложи принудителна вентилация. Фурната трябва да бъдат снабдени с принудително свеж въздух, тъй като в силата на звука настройка, консумация на кислород ще бъде значително повече, отколкото когато огънят гори в пещ от затворен тип.

Съществуват също и стенни камини висящи вид, техните стени са, че е отразено само по таваните, без никакво на пода. В този случай на припокриване трябва да бъде достатъчно надеждна, защото, въпреки че цялата конструкция и да не надвишава 150 кг, но на тавана все още е много голяма натовареност.

Можете ли да направите това сами?

На пръв поглед може да изглежда, че виси камина – система е много труден и неразбираем, но това е само на пръв поглед. Дизайн може да бъде създаден самостоятелно при наличие на необходимите материали, инструменти и някои знания.

Метал в този случай предимствата на много повече, отколкото тухла. И не всеки апартамент е подходящ за инсталиране на камини класически тип със сериозно основание. Предимства на метални стойност, висока ефективност, ниско тегло и добра трайност.

Към неговите недостатъци, за да се класират ограничения за срока на експлоатация, повишен риск от пожар и ниско ниво на отвеждане на топлината. Металът е много по-лесно, а силата може да се сравни със силата на керамични изделия.

Ако има необходимото обзавеждане, просто гледам На снимката модел, като окачен камина може да се направи самостоятелно. Всъщност, тази проста печка, печка, която през тавана привързана към дымоходу.

Как да изберете материал

Най-популярният в този случай е от неръждаема стомана. Той ще издържат на въздействието на 600С в продължение на два часа. Край камината се препоръчва да се направи от стоманена ламарина с дебелина не по-малко от 4 mm. Но дизайнът се използва постоянно е невъзможно, това е за кратко загряване, както експлоатация водят до бързо изгаряне на огнището.