Осветителни тела над работната повърхност в кухнята

Характеристики и предимства

Модерен дизайн, технологии и материали позволяват да се създадат различни типове осветление кухня, така че светлината е максимално удобен при готвене и да се създаде приятна атмосфера. Не може само да имат общо осветление на тавани, както и осветителни тела над работната повърхност кухня. Много домакини обичат този начин на организация на интериора, които могат да бъдат поставени на правилните места: над печката, мивката, дъска за повърхността, микровълнова фурна.

Точка осветление в кухнята има следните предимства:

  комфорт по време на работа, достатъчно ниво на осветление на необходимите места; спестяване на енергия, няма нужда да се включва обща лампата в кухнята; маломощни лампи изпускат топлина, за да не вреди на околните площ от прегряване; * осветителни тела такива тела са трайни и рядко излизат от строя, пощадени от съединение; позволяват създаване на всяко оформление на правилните места.

Но този метод на осветление и недостатъци:

  цената на новите лампи и свързаното с тях оборудване-високи, отколкото за лампи с нажежаема жичка; инсталиране на по-трудоемък, изисква определен опит в електротехниката; тези лампи е по-нисък темп на размножаване, в сравнение с конвенционалните.

Да се разработи проект и да зададете точка осветление в кухнята трябва заедно с Ремонти предварително, за да се вземат предвид всички особености и удобно за скриване на кабели, осветителни тела и разпределителни панели под интериорни детайли.

Разновидности

Изберете начини за осветление над работната повърхност на кухнята могат да бъдат различни, в зависимост от вида на лампата. Има няколко решения.

Led осветление на вътрешността на полупроводници, които под въздействието на електрически ток излъчват светлина. Те са свързани към домашната мрежа от 220 Волта, но някои се захранват от 12 V, което изисква инсталиране на допълнителен хардуер. Те са екологично чисти, не живак или други вредни вещества, за разлика от халогенни и флуоресцентни лампи, те не отделят въглероден двуокис. Светлината от тях е равномерно, без напрягане на очите, те работят без трептене. Led лампи имат срок на непрекъсната работа до 100 хиляди часа, дори когато токови и консумирана мощност може да бъде до 70% по-ниски, отколкото при други видове крушки.

загрузка...

Луминесцентни лампи , съдържащи се в инертни газове с двойки живак, когато е свързан към източник на ток в дуговом сингъл, образувайки ултравиолетовата светлина е източник на светлина. Тези сортове обикновено са изработени под формата на тръби с различна дължина и ширина, но има възможности и кръг корпус, който се завинтва в съответните входа. Характерна особеност на луминесцентни лампи е студено бяла светлина с висок интензитет, така че този модел е в състояние ефективно осветяване на всяко ъгълче на кухнята.

Луминесцентни осветителни тела може да бъде монтиран на тавана, и точка. Тяхната отличителна черта е, че в зависимост от запълване с газ на различни състава, те се отделят различни цветове на светлината: синьо, чисто бял, бял с жълт или лилав оттенък. Затова има няколко варианти за цветовото оформяне.

Led крушки, луминесцентни е от полза на по-ниска мощност и топлина за спестяване на енергия. Но сред недостатъците си струва да се отбележи вредни вещества в състава на газ и живачни пари. Те са надеждно скрити под стъкло, но когато тя се счупи може да бъде опасно за организма, така че, тези лампи трябва да върви възможно най-добре, а пръските да не са само в специални места.

Халогенни точка осветителни тела за кухня имат тяло се изпълва с двойки бром и йод, електрически експозиция, която генерира поток от светлина. При това ниво на мощност на осветление, тези устройства могат да бъдат няколко пъти по-висока, отколкото лампите с нажежаема жичка, цвят поток-2600-3000К. Вътрешна газове не е толкова опасно, като флуоресцентни, но, въпреки това, с галогеновыми лампи трябва да се отнасяме изключително внимателно, тъй като те са много крехки и при най-малкото сотрясении не. Халогенни лампи могат да бъдат ръчно или автоматично да се коригира в зависимост от нивото на подаване на светлината, напълно защитена от влага, което е много важно за кухня.

Ако по някаква причина е трудно да се направи свързване на захранващ кабел до централното си местоположение на осветителното тяло, може да се използва уред с батерии или специален адаптер. Автономен безжичен светлина на лампата се захранва от стандартни батерии, най-често 5 и 12, които могат да бъдат закупени във всеки магазин. Предимствата на този метод са очевидни: независимост от прекъсване на електрозахранването в дома, спестявания, не е необходимо окабеляване и свързване на оборудването, възможност за монтаж на всяко място. Осветители от акумулаторни батерии ще имат същите ярки, единни, интензивно осветление, и храна мрежа.

Въздушната тела са един вид самостоятелна безжични, те не се нуждаят от монтаж на ниши и таваните в интериора, техните дела-това е готовият продукт с подсветка и акумулаторна батерия. След покупката, вие само трябва да ги инсталирате на правилното място. Начини за закрепване на много леки, най-често на 4 винта в ъглите на корпуса. Най-често се използва за монтаж на кухненски мебели.

Сензорни осветителни тела в последно време стават все по-популярни. Очевидно плюс – това автоматично включване/изключване на светлината и спестяване на енергия. Устройството отговаря на звук в много прости и са на ниска цена. Те могат да бъдат ръчно да се регулира прага на шум. Освен това, точка осветление в кухнята, можете да инсталирате сензори на базата на фотореле, която реагира на видимото движение. Цената му е малко по-скъпо, отколкото аудио вариант, но това е решение за осветление кухня ще бъде много функционална.

Как да изберем

Преди закупуване на лампа за място за осветление на работната повърхност на кухнята трябва да се вземат предвид следните критерии:

  леко и без трептене на светлината, който да не се разваля зрението, не предизвиква неприятни усещания; икономия на енергия; размерът и формата на тела, възможност за надписване им в интериора; начини за монтаж и свързване.

Брой тела също трябва да се изчисли. Е Необходимо, за да на работната повърхност не е имало недостиг на светлина, но излишните тела ще изглежда хармонично. Най-оптималния макет 1-2 глави лук на всяка от зоните: готварска печка или плот повърхност, мивка, дерогиране на повърхността. Заедно с топки просто трябва да си купите аксесоари: тел до желаната дължина, лампиони, кутии, автоматика, скоби, крепежни елементи, превключватели и сензори.

Как да се организира

В повечето кухни в цялата работна зона по една от стените или по протежение на две съседни под формата на писма, някои видове модерен дизайн включва в себе си на острова място за приготвяне на храна. В зависимост от това В плановия светлина за осветяване на работната зона. Най-разпространеният начин за инсталиране на фарове – в права линия по протежение на печки-плотове мивка в случай на еднакъв разстояние един от друг. Ако над работната повърхност може да има висящи шкафове, най-успешно тела могат да бъдат интегрирани в тяхната база. Съвременни модели на осветление ви позволява лесно да направите това.

На кухненската маса може да бъде добър избор луминесцентни или халогенни лампи с голяма площ осветление, вълнуващи цялата повърхност. Те могат да бъдат инсталирани на обемен декоративен корпус, който добре се вписва в интериора. За страничните стени, плотове, шкафове, вие можете да използвате оригиналната рамка се определя в ниша дълги флуоресцентни лампи, които изглеждат много творчески.

Преглед на най-популярните марки

Лампи Ера вградени, висящи, модулни и режийни тела за всеки вкус. Фирмата произвежда надеждно и непрекъснато лампа на базата на LED-индикатори на съвременни световни технологии.

Производител Амбрелла осигурява високо качество на осветителни тела за кухня с оригинален дизайн и разнообразие от форми.

Италианската компания arte лампи има голям опит в производството на осветителни продукти, които са популярни в много страни по света. Има възможност да са доста строги, но качествени модели.

Австрийски производител на ЭЛГО на пазара на огромно разнообразие от лампи, включително подходящ за кухни.

Руски осветителни тела от фирма Donolux , осигуряващи значително спестяване на енергия, с прекрасен дизайн и надеждност, потвърден дългогодишен опит.

Интересни решения в интериора

Сред интересните възможности на дизайна включват:

  открий светлини квадратна форма, разположени по периметъра на кухня в окачен таван;

  оформяне на осветление в Сплит на нивото на тавана, по протежение на работната зона;

  отбелязването на дъното на стената шкафове.